Monday, March 17, 2008

Alone doesn't mean lonely...

Bismillah~~

Hmm, my previous post did sound pathetic. Isy, xbest2...
Aku bukanlah orang yang seperti itu sebenarnya... sebabnya, aku tak pernah kisah pun kalau berseorangan. Malahan, aku suka berseorangan sebelum ni... Mungkin sebab baru lagi dalam situasi ni... Perlu masa untuk adjust... Huhu...

I'm thinking of going back to Perak this Thursday. Cos Khamis tu cuti Maulidur Rasul and hari Jumaat aku just ade kelas German jer...hehe...(nak monteng German la ni...)
Tapi, bila memikirkan Nini (my sister yang dok blaja kat uitm jgk n dok sekolej dgn aku) xleh nk join aku balik cos dia ade test hari Jumaat tu, aku jadi macam malas plak nak balik...

Yer, aku rindukan mak and others yang kat rumah. Lagi2 Nan pun ade blk dr Terengganu, wat PBS kat Sek. Keb. Beruas (haha)...so, rumah tu mesti penuh...mesti best...huhu...

Tapi, aku sedar jugak yang aku xbelajar2 lagi... Final dah dekat. Ade 2,3 subjek yang aku masih terbengong-bengong lagi... Waaa sedihnyer...

I guess I have to ask Apit and Syuk to tutor me. Cos aku memang xleh study sendiri sorang2... Memang kena ade orang push, guide and observe. Kalau tak, aku punyer fokus mula la merewang ntah ke mana... Well, inilah masalahnya kalau belajar benda yang kita kurang minat... Tapi, nak buat macam mane, dah rezeki Allah...

At least, semalam aku happy jugak. Dapat mesej dari someone abroad. Walaupon orang tu xleh sms byk2 cos dia kena caj RM2/sms, aku dah cukup lega... (^v^)v

Minggu ni aku perlu settlekan hal-hal presentation BEL, presentation CITU dan jugak hafal skrip untuk German punyer presentation...Jenuhla nak hafal. Sem lepas aku hampir termiss satu dialog! Bengong...hahaha... Aku agak risau ngan German. Sem lepas leh dapat A, tapi sem ni aku kurang confident untuk score A lagi... Lecturer sem ni agak laju berbanding sem lps (PM Hj Noh ROCKS!) and ntah kenapa, aku punye minat terhadap German macam dah menurun...
Last week, first time aku tertidur dalam kelas German!

"Ana! Kamu tido ke, na??" <--- My lecturer dah ingat nama aku and panggil aku Ana.

Aku memang terkejut beruk time dia sergah aku... dia tak marah cos dia mmg lecturer yang cool... Tapi, malu gila aku... Semua bantai gelak... Siot.

Hmm, aku bangun2 tidur tadi dah semangat tak nak memonteng lagi (cos aku terlajak tidur sampai memonteng kelas pagi tadi)
Harap2 semangat xmo memonteng ni berpanjangan la....cos aku xtau la kenapa...
Rasa macam teruk sangat jer hidup aku sebagai student sekarang ni...


~~Ya Allah!Aku ini lemah,aku kadang kala melupakan-Mu tetapi Engkau wahai Maha
Pengasih, tetaplah padaku.~~

Alhamdulillah~~

0 comments: