Sunday, March 23, 2008

A boring Sunday...

Bismillah~~


::PAGI::

Yezzar, this morning I got up at 7 thirtyish to get ready for 'the gotong-royong' yang kolej ku buat... Mengecat la konon2 nyer...haha... Nini beria suro turun cepat2 cos ade senam robik ke mende tah... Elok2 aku turun, dh abis dah pon... haha...Oleh kerana dah terbangun awal, kitorang pon gi breakfast kat kafe. Tapi yang hampehnyer, aku xbawak duit. And Nini bawak RM5 jer sekeping... So, share la makan 1 pinggan... hahaha...
Then, on the way nak balik bilik, Nini mulalah menimbulkan idea menghabiskan duitnyer pada aku,
"Weh, jom gi tengok wayang... Leh dapat yang early birds nyer... tiket murah ckit..."

"Nak tengok kat mane?"
"GSC"
"Citer aper?"
"Ntah...tula...jom online tengok ade citer best tak?"
"Aku nak tengok 27 Dresses..."

Makanyer, kami pulang ke bilik aku untuk tengok arini ade citer aper... Malangnyer citer yang aku nak tengok tu xde dekat GSC, nak ke Bkt Raja tersangatlah malas cos kena naik bas yang bodoh and selalu lembab... hehe... So, aku bosan and tertidur time Nini main tenet and aku sedar2 dia dah blah... itulah kegiatan hari Ahad kami yang membosankan... hahaha...


::FRIENDSTER::

Aku memang hari2 check friendster. Biaselah bagi orang yang xde life macam aku ni... Hahaha...
Mm, dah ade 460 views dah since 1st March 2008. And yang aku heran, ntah sape2 la yang view aku... kebanyakan dari extended network... And aku perhatikan sekarang ni, ramai pulak bdk2 dr army (xkira la airforce ke, navy ke, tentera darat ke...) yang mengadd aku... And yang paling kelakar bila baca komen kat page diorang. Boleh plak bergaduh cos mamat A xpuas hati ngan mamat B yang asyik upload gmbr2 'ketenteraan' (gmbr pakai uniform, naik chopper, bla..bla..bla...) Aihh...ntah ape2... Tapi, memang aku sendiri dah naik muak menengok gambar2 orang pakai uniform nih. Smart sangat lah konon... Yer, memang smart. Tapi... aihh... bosan. especially kalau bdk2 yang baru join masuk mende alah tu... mmg nampak kepoyoannya...haha... that's why lah kalau aku dah tengok dia nyer primary photo tu gambar pakai uniform (or pgg senapang or logo army atau yang sewaktu dengannya), memang aku malas nak view dah...

Hmm, lagi satu benda bosan about org dalam fs ialah, tanya soalan2 bodoh... soalan2 yang kalau aku xjwb pon, mmg boleh tau dari profile aku. Kalau dah di add jadi friends tu, tgk jelah profile... Aku ni orang mane, blaja kat mane, course ape... Ini leh plak bagi comment, "Orang mane?", "Blaja aper?" Ee...nak kata bodoh, tahu membaca dan guna Internet... tapi serious aku menyampah giler...

Oh and lagi satu, aku paling benci dapat benda yang kena forward2 kat orang... Bosan tahap dewa! Selalunyer dapat forwarded email yang suh kite forward kat dier balik sbg tanda yang kita still anggap dia kwn baik. Eh Dol, selagi ko ade dalam Friends list aku tu, ko memang kwn aku la... Xde keje aku nak forward2 email. And lagi satu yang email Bill Gates nak share keuntungan dier ngan korang?? Please la wei!! Pakai pun Windows pirated... Wakakaka! Boleh x leave my name out of your list yang nak forward2 tu?? Sick of it!


::STUDIES::

Hmmm, aku still xde tajuk untuk my 3rd speech dalam kelas Public Speaking. Bengong laa... kenapa nak kena cari technical topic? Aku bosan ngan technical stuff!! Aku tanya roommate ku yang budak Civil Eng, elok jer dia wat tajuk 3rd speech dier 'Aloe Vera'. Haa, macamm tu laa... Simple jer... Xdelah technical hape pon... Aih nak wat macam mane lecturer tak sama... huhu... Ecah nak wat tentang CNC Machine, Azizi nak wat tentang ISS, Najwa nak wat berkaitan robotic... Aku? Aihh...bosan...bosan...
Topik aku sebelum ni 'Domestic Violence' and memang aku suka tajuk tu. It relates to everyone cos it could happen to anyone. Tapi, kalau technical stuff ni memang aku blur... Aku risau audience bosan jer... huhu... next week kena present tapi tajuk pon xder! Waaaa.....


::FAMILIA::


Nini tengah gayut ngan Mak... time gotong-royong Kolej Mawar

Pagi tadi time tengah melepak tunggu tugasan untuk bergotong-royong, Mamito called. Kereta mak berasap semalam... Dah masuk bengkel... Bgtau tu jela... Mmm, kena duit lagi... Aihh... Plan macam nak balik Beruas jer next weekend. Bosan dok Shah Alam. Cos kepokaian melanda, jadi x syok kalau nak merayap pun. Jadi, lebih baik balik rumah. Lagipun teringin giler aku nak tengok Yong's new pet. Nama kucing tu Vanilla Coke. Bengong jer name. Takkanla nak panggil panjang2? "Vanilla Coke oh Vanilla Coke...." Hisy, merepek tol Yong aku ni... Aku and Nini dah plan nak panggil ape... panggil Coke. Atau disebut sebagai "Choké".... Haha....

Aku rase aku xsave lagi mms gmbar kucing tu so xleh nak upload kat sini... Tapi memang comel! Kitten lagi.... Huhu.... Aisey, kena balik la next weekend and suh Yong bawak balik kucing!


Daaa...

Alhamdulillah~~

0 comments: