Sunday, March 23, 2008

Kahwin? hihi...♥

Bismillah~~



Oh, aku baru teringat Ecah bgtau aku yang classmate aku (yang dah kawin) is pregnant!
Heehee... I'm so happy for her. Yelah, nak dapat baby! Baru jer last month kitorang ngusik dia bila nak dapat baby... siap offer nak tolong jaga lagi kalau free petang2... Hihi... Her husband pon student gak kalau tak silap. Budak engine gak. Hmm, macam best jer kalau dah kawin... Tapi aku teringat dia bgtau kami (Aku, Najwa and Ecah), kahwin tu memang lah best tapi mostly for guys... Cos ade orang yang jaga makan minum dan sakit pening diorang... And of course la sebab 'ehem2'... LOL! Tapi kalau untuk perempuan, zaman bercinta lagi best dari time dah kahwin (kata kawan aku... bukan aku,ok!) sebab dah kawin ni xboleh nak mengada2 or merajuk2 macam zaman bercinta dulu... Yang lelaki tu dah malas nak pujuk... Siap kena tempelak "mengada-ngada" lagi adalah... (tapi of course la marah2 manja je kot...) Aku gelak gila-gila bila dengar. Oh, yeke?? Haha... xtau la pulak kan.... Tapi ape pun, marriage is a blessing. Itu yang terbaik untuk dapat hubungan yang diredhai Allah. To my pregnant friend, Congratulations! And jaga diri leklok...

Hmm, cerita tentang kawanku yang dah berkahwin ni, teringat pulak kat kawan masa diploma dulu... Ape cerita agaknya... Last time I heard, my friend (lelaki) minta tangguh satu sem untuk kerja (sem ni la...cos bdk Meky Penang kena tukar Shah Alam tapi dia takde pon tukar ke cni sem ni), and his wife yang jugak same batch ngan aku masa diploma dulu dah quit program degree. She was studying Electrical Engineering. Susah jugak kan kalau kahwin time belajar ni cos dibelenggu masalah kewangan... Tapi masa diorang nikah dulu, memang jenuh kena ngusik jer...haha... Aihh... teringat kenangan di Uitm Penang... di mana kitorang rapat dengan lecturers... Sampaikan lecturer Plant Engineering ku, En. Khairul Fauzi, kalau nampak aku jer mesti nak ngusik, "Tak dating ngan cik abang ke?"...Cos aku n my ex kalau ke mana-mana memang berdua... Even aku nak ke kelas pun dia hantar... Ahh, aku memang mengada-ngada... And kalau En. Najib yang ngajar aku Termodinamik nampak aku guna nota my ex dalam kelas, dia akan mintak nota ex aku tu untuk difotostat (nak bagi student2 dia sem depan). Cos my ex loves Termo and his notes memang neat giler. His handwriting dekat2 macam tulisan aku... Kemas la kan... Tak macam other engine boys...

Hmm......

The heart that truly love never forgets...

Alhamdulillah~~

3 comments:

Aznyda said...

wei aku baca sume post ko. haha

banyak la plak kalau nak komen sume. tapi ko mesti bleh agak ape aku nk cakap kan.hehe

kawin awal biar la berbaloi. kalau mcm taik je, baik tak kawin je.

apex merc said...

hurm sape bdk engine yg da kawen tu??
ade rupenye ekk

Blooming Sakura said...

Uih of course la ade..mek kelate...
sape dia tu...hmm...
rahsia aar...
=P