Thursday, March 20, 2008

Kemalangan kecil

Bismillah~~


Haha... dalam ketaksuban aku hendak lepas geram akan ketidak puas hatian aku terhadap seseorang, aku terlupa nak catatkan bahawa semalam (cos it's past midnite already), dalam lebih kurang 10.30 pagi, aku mengalami kemalangan kecil yang menyebabkan lutut aku luka dan lebam, and tangan aku luka. Sebabnya?? Aku jatuh!

Aku nak citer dengan detail pun malu la pulak... ekekeke! Sebab, aku baru pas citer ttg ni kat adikku, Nini and dia bantai gelak tak hengat dunia! Siot. Huhu... Dahlah sakit. Malu le pulak... Ahaks! Tapi xperla.... citer jela... leh gak wat gelak2.... =P

Citernyer macam ni, aku tengah tunggu Akma untuk serahkan Lab Reports dia kat aku. Oh, fyi, every Wednesday aku memang akan busy and always in a hurry. And elok je pas jumpa Akma, aku turn back, then I tripped over something... Besi ape tah. So, I fell unceremoniously on the ground. Dalam erti kata lain, tergolek dog la aku kat situ. Hampir terlentang... Memang jatuh ngan badan aku terhempap kat atas jalan, and tangan kiri aku yang cuba tahan aku jatuh luka cos jalan tar tu banyak batu kecil. Scheiße! First sekali, aku punyer la terkejut yang aku jatuh. Memang sangat terkejut. Cos aku pelik macam mane aku boleh jatuh sampai sebelah selipar yang aku pakai tertanggal dan terpelanting jauh? Semuanya berlaku dengan sangat pantas. Then, barulah rasa sakit. Sakit pinggang aku cos macam tergeliat pun ada. I fell on my left side of body. Dahlah baru pas hujan. Basah la bahagian kiri jeans aku dari bawah sampai atas (sampai hip) dengan bercampur ngan pasir2 cikit. Nasibaik la jeans aku warna gelap. Aku xtau la berapa banyak mata yang memandang. Dahlah berhadapan ngan bus stop! Ramai giler orang tunggu bas nak pegi kelas pukul 10.30... Ditambah ngan students yang parking motor kat situ lagi... Kereta2 yang lalu-lalang kat tepi tu.... Waaaa..... malu.....

Tapi, aku yang dah memang clumsy nih, wat selamba kodok aku jer... ngan selipar yang dah putus sebelah (aku jatuh dengan tragik), jeans yang basah and kotor sebelah, aku melintas jalan and balik kolej... Itulah kisah kelakar hari ini.

Seriously, aku memang dah lama tak jatuh. I mean, jatuh yang betul2 jatuh la... Cos aku jatuh kali ni memang serupa nangka busuk... And memang aku terkedu sekejap sampaikan adelah dalam setengah minit aku terduduk dekat atas ground (yang berturap) tu cos terkejut. Blur sekejap. Yelah, aku jarang jatuh! Haha... Aku tahu dan sangat pasti, kalau Nini tengok, memang dia tak tolong aku bangun. Instead, she'll laugh her ass off watching me. And despite the pain and the shock, (and the humiliation!), I do think it's funny... Just by remembering it, membuatkan aku sengih sorang2... Hee...

And entah kenapa, takde pulak aku marah2 bcos of that. Deep down, aku tahu kenapa Allah bagi aku jatuh... eheheh... Nak ingatkan aku over something... Hmmm....

Okeylah, ape lagi yang nak dicatat? Yang worth remembering? Hmm.... xde dah kot. Okey....

Tschüss!

Salam...


Alhamdulillah~~

3 comments:

Anonymous said...

jatuh!
jatuh yg sakit,
jatuh hati...sakit hati,
jatuh cinta...putus cinta, sakit..
sakitkan?
Hati-hati lah lainkali supaya tidak terjatuh.

MM HaZiMiNN said...

jatoh je rai...:p

dah2..bangun balek..kuatkan rai..:)

Blooming Sakura said...

ape Rai2? u call me Ana kan... ngada2...

Yer, mmg kuat pon!