Saturday, March 22, 2008

A tiring day...

Bismillah~~

It's 2.30 am now... Aihh... penat giler hari nih... ditambah peristiwa malam ni yang menyakitkan hati... but I'll jot that down at the end of this post...

Today (or should i say yesterday? cos it past midnite oredi..), my Vector class was cancelled, so I was asleep till 10 am. And then rasa malas plak nk gi kelas German pukul 10.30 am cos aku xkan dapat siap dlm masa 30minit and for sure tetap lambat sampai gak ke kelas tu. So, ape aku buat? Aku tido balik sampai pukul 12.45 tengah hari... Heheh... nak buat macam mana, badan aku still sakit2... ditambah ngan ke'uzuran'ku, memang sedap la tdo... Aku bgn dalam kul 1 pm lbh kurang cos Nini mesej, bila nak pg bayar duit short course aku. Cos plannya nak pegi Menara (pej.pos di menara) pas org abis solat Jumaat. So, barulah aku bangun mandi..hehe... bukan aper, aku tak leh pegang duit tu lame2, takut terguna... =P

So, pas gi bayar duit untuk kursus intersesi tu, aku and Nini mulala plan nak merayap. 1st, ingat nak pg tengok wayang kat JJ, then aku jadi malas cos nak kena naik bas... Lagipun, aku sayang duit nak perabis ngan tengok wayang... baik aku gmat. Tengok jer la citer yang aku baru donlod kat Internet. Ade 2 movies aku tak tangok lagi... Maka, plan pun berubah dengan hanya merayap ke PKNS, SACC dan PAS. Nini ade bende nak shopping ckit, aku just teman cos duit dah tinggal ciput after bayar duit short course. Aih... yang geram tu, time duit dah tinggal ckit ni lah macam2 benda and barang keperluan dah nak abis... Iaitu Mamee Mawi, contact lens dah nak expired, solution contact lens dah nak abis, pencuci muka dah nak abis, bla bla bla...

Then, pg la cari aku nyer contact lens. Kat England Optical dijual ngan RM60 and kena order la pulak... Lagipun mahal la... RM60! aku leh dapat RM50 jer kat Sitiawan! hehe... kena berkira jugak! Tak berduit buat cara xberduit...haha... Jadi, aku and Nini plan gi Focus Point kat SACC. Haa, kali ni dia jual RM50 jer... tapi yang aku nyampah tu, kena order jugak... "Freshkon warna Groovy Green power 150 xder stok la dik..." Ape ke he nyer? Aku tak pernah kalau nak beli lens sampai kena order... Tapi, xpela... order pun order la... Selasa ni paling lewat barang tu sampai... Mmm, kuar lagi... abis duit lagi... Aihhh....

After that, singgah MPH baca2 majalah ckit. And then singgah kedai cd/vcd/dvd cos tengok citer Enchanted yang kedai tu tayang...Oh, we love musicals! Nini beli vcd Enchanted cos yang dvd Yong beli dulu gambar huduh. Ni beli ori, mesti la cun kan... Hmm, sedihnyer cos susah nak jumpa pirated dvd kat sini... I miss Penang... haha...

Nak balik, tapi hujan lebat. Nampak plak Secret Recipe. Ape lagi, walau xberduit, aku tak boleh nak resist temptation from eating delicious cakes! Huhu... then, macam biase, aku bedal la aku nyer faveret kek... hehe... Nini lak ngan fish n chips dier...


My cheeseecake... dah kena makan baru teringat nak amik gambo...haha

Nini nyer makanan yang aku pau jugak ckit...hehe..


Hmm, pas makan... baru la nak balik. Masa ni dah dalam pukul 6.30 gitu. Tetiba aku dapat sms dari Ecah bgtau malam ni punyer presentation nak pakai baju kurung or just T-shirt and pants jer... Aku terkejut cos aku xingat langsung malam ni ade presentation Bel. So, ape lagi, kelam-kabut la balik... And later on that evening, I choose to wear a kebaya... haha... And oh, Anwar looked gorgeous! Cos jarang boys ni 'menyemart', and Anwar particularly nampak hensem giler pakai kemeja and slacks... Aku luper lak nak amik gambo... haha... Anwar, if ever you come across this, jangan terbangga sangat ok!

Then, elok jer aku abis present, dapat la msg dr someone yang datang jauh2 nak jmpa aku malam td... Gabra gak tapi nasibaik la aku dah present, leh la excuse dr kelas tu...kuar awal....

And yang aku xpuas hati nyer, why was he so cold?? If you miss me, then why act like that? No smiles greet me... And what you did later, pisses me off. Aku memang bukan jenis orang yang leh deal ngan coldness. Ahh, bosan la plak citer tentang ni...

Dahla, dah spoil mood aku...
Kena tido balik cos nak bangun awal esok... ade modul la pulak kat fakulti... *sigh*

Alhamdulillah~~

0 comments: