Friday, April 18, 2008

Penat selalu...

Bismillah~~

I started my day with Mizi's call to wake me up. Yela, nak gi study kan... Then, Ecah ajak gi study sama-sama kat fakulti since Anwar kata nak bagi soalan spot Vector. So, pas lunch kat DC, aku and Mizi pegi la kat fakulti. Kitorang study ramai-ramai kat kelas tingkat 10. Ada Ecah, Najwa, Aku, Mizi, Anwar, Muhshi and Dudu (kawan Anwar)... Macam best jer cos aku jarang giler study ngan kawan-kawan lain. Even Mizi pun bisik kat aku, "Bagus budak Shah Alam ni, study sama-sama..." Yela kan, cos kalau budak Penang, usah harap la...semua sendiri-sendiri jer...memang rasenya batch aku yang budak diploma Penang semua macam tu. Tak pernah la study group ramai-ramai camtu. Studygroup siang tadi tu bukan study benda yang sama pun, cos ada yang wat Strength (Dudu), ada yang wat Vector...tapi moral support tu penting. Rase macam best je kalau ramai-ramai. Dan of course, aku suke sebab kitorang tak menyembang sangat. Tak bising pun. Ok la kan...hehe...

Lepas study, aku and Mizi rase macam nak tengok wayang. Lagi pulak, Nini kata nak nyebok kalo kitorang gi tengok wayang. So, aku mesej Nini suh tengok kat internet untuk jadual citer2 best. Kebetulan hari ni cerita 'Congkak' arahan Ahmad Idham keluar. Kami pun nak gi tengokla. Kawan-kawan Nini (Rubiah and Farah) pun nak join. Dalam kul 4.30 petang gitu, aku and Mizi pegila amik budak-budak ni and then we headed for TGV Bukit Raja.

Cerita Congkak ni biasa-biasa jelah bagi aku. Aku rasa tak best pon. Jangan Pandang Belakang lagi best kot (walaupon aku tak suke lakonan Intan Ladyana). Cerita Congkak kali ni banyak sangat visual effect sampaikan aku rasa macam tengok citer kartun plak. Ahaks! And masa bini si Karman ni terapung, nampak sangat macam xcun jer visual works dier (eh betul ke istilah ni? visual works...). Kalo rating, aku bagi 2bintang** out of 5bintang*****. Yelah, sikit-sikit mimpi. Nyampah aku. Tapi aku memang bias ckit ngan citer Melayu. Bukan ape, aku selalu kecewa cos selalu rasa tak puas tengok. Cerita KL Drift yang orang kata best pon aku rasa bolehla... Stunt2 kereta dia memang awesome...memang aku dah kagum kat situ cuma camera work cam hampess... Bergoyang-goyang... Tapi, bolehla... buah tangan sulung anak Yusof Haslam. Well, ini pendapat aku jer... Bagi orang lain, maybe cerita2 ni best je kot. Ntahla...

Hmm, yang penting hari ni aku happy! Sebab?? Dapat kasut baru and handbag baru! ♥♥!! Wakaka...Thanx Miji!! Okeylah kan, Ana backup balik ngan belanja makan and tengok wayang... Ahaks!

Esok study Strength lak kot. Mama pon nak join cos dia nak suruh ajar Thermo. Tiba2 lak kul 2pagi tadi Mama call. Tak pernah2 dia call aku. Rupenye nak suh ajar Thermo cos dia dak Electrical, then dia pening ar ngan subjek Mekanikal tu... Aku ni memang tak berapa ingat sangat. So, dari aku memberi ajaran sesat kat orang lain, baik Mizi yang ajar. Haha...so, pas solat Jumaat, we plan to study kat fakulti lagi. Mama pon join la kot... Hmm, Mizi ni kalo kat oversea leh wat duit ngan tutor orang. Macam2 jenis orang mintak tolong ajar. Dari budak Meky sendiri sampaila budak Civil and Electrical. Tu tak campur lagi ngan aweks2 kawan-kawan. Yelah, kawan2 aku nak tolong aweks wat assignment. Tapi, ape-ape hal, Mizi gak yang selesaikan. Hmmm....tula aku cakap, kalo caj, memang leh wat duit dah. Hahaha...

K, nak baca Hubungan Etnik ckit and then tidoq.

Alhamdulillah~~

0 comments: