Saturday, May 10, 2008

An Afternoon with Baydah...

Bismillah...


Haha.. Surprised, Bed?? Ahaks. Dah itu jer tajuk yang paling sesuai untuk post kali ni... heheh.


So, Bed came to my house dalam pukul 11 pagi tadi... Tujuan utama nak ajak aku pergi asrama untuk cari Cikgu Pah. Yang akhirnya tidak berjaya kami temui cos cikgu-cikgu ade mesyuarat@kursus kat sekolah... Tapi sempat gak la kami bertukar-tukar cerita... Yelah kan, aku rase macam lame giler tak sembang-sembang ngan Bedah...

Cerita tentang ape? Mm, macam-macam tapi yang aku nak tulis di sini just tentang studies... Ahaks!

Hmm, rupenya bukan aku seorang je rase macam susah giler sambung degree. Bed pon camtu. "Rasa macam tak layak jer untuk belajar". Adeh la... ini keluar dari mulut orang yang memang minat ape yang dia tengah belajar. Bayangkan aku yang memang tak minat dan asyik kena tanamkan minat. Aihh... ntahla... Semua yang aku rase, yang aku malas nak pikirkan sangat mula bermain-main di fikiran sejak sembang-sembang ngan Bed tadi.

Tentang final exams baru-baru ni... Aku malas nak fikirkan sangat sebab benda dah lepas, tapi since Bed brought that up, aku pon mula la teringat balik. Soalan memang susah giler... And I won't be surprised if I fail one particular subject yang memang aku blur time final. Huhu... But still, I really hope I won't fail that subject!

Teringat lak aku berchatting ngan sorang pakcik nih [pakcik ke? ala... dah dia berahsia umur dia dari aku ang bgtau dah ada 2 orang anak, so...pakcik jelah. Haha ]. Dia dari engineering background gak walaupon bukan mekanikal. Hmm, yang aku paling ingat; "Kalau tengok gaji nanti, akan datang la minat tu" Ahaks. Well, semua benda memang susah kan. Usaha jelah.

On the other note, handphone kesayangan aku dah rosak! Waaa.... Cedih! Bukanlah rosak teruk sangat. Leh buat call and received call semua, tapi skrin kat luar tu dah rosak! Maknenye aku xleh nampak la sape yang call, dapat sms dari sape, tengok jam... huhu... nyampah tul aku! Tengok lah sem depan, aku rase macam nak beli hp baru. Tapi aku nak beli model tu jugak! hehe... sebab aku suke giler hp nih. Walaupon function biase2 jer, tapi aku suke! Paling suke warna 'Airy Blue' yang glossy and crystal-like tu. And sebab dia jenis flip@clamshell---> or ape2 jelah istilah yang digelar orang... [aku memang suke hp begini]. Nilai estetik yang tinggi pada pandangan mataku... Haha!

Oh yer, tadi tetiba aku orang label aku 'Les' [lesbian la tu!] cos aku tak layan dia chatting. Macam lawak la plak. First time orang label gitu. Selalunyer kata sombong jer... Haha... Bodoh la. Ingat aku takde kerja macam korang ke asyik nak berchatting jer... Dahla aku tak kenal. Normal la kalau tak layan kan? Bengong... huh...

Amik kau... les la sangat...


K lah, next post nanti aku nak letak gambar-gambar yang banyak di amik masa study week and final exams. Saje gatal tangan nak update.

Daaa...


Alhamdulillah...

0 comments: