Sunday, May 25, 2008

Menyelesaikan perkara-perkara

bismIllah...


Arini Ahad. Pagi-pagi lagi Mizi dah kejut aku suruh siap-siap nak pergi BSN. Cos duit dah kering. So, nak kuarkan duit la... kad bank dah hilang. Leceh la plak nak kena beratur untuk kuar duit and apply kad baru...

Tapi alhamdulillah takde orang sangat pon kat BSN tu. Aku terus cakap kad aku hilang kat kaunter cos kalau nak kuarkan duit and dia mintak IC, aku memang takde IC...hahaha...[the mostly said words of the week were; "minah Indon!" or.."orang takde ic mane leh keluar,kang kena tangkap"] Heheh...

Then, aku ditanya whether nk wat kad bsn matrix [itula kad aku yg hilang] ataupun kad segera. Aku pon tanye la kad segera ni ape mende? cos tak pernah tau pon... rupenye kad segera ni dpt time tu jugak. itu la segera nyer... ;P Tapi, dia xmacam bsn matrix la...dia just leh guna utk atm jer. So, tak kisah la cos aku memang guna untuk kuar duit jer... Maka, dapatlah aku kad baru pada hari ini...

Tada!!

Ini lah rupe kad segera. Warna purple gitu! Cun!

Pas pergi bank, aku pegi makan... Pas lunch, aku ke Klang untuk beli tiket balik Perak hari Khamis nih. Aku kena pulang cos nak buat IC dan lesen. Terpaksa ponteng kelas hari Jumaat cos aku kena balik pada hari bekerja. Nak wat macam mane kan...nasibaik la mak tengah cuti sekolah...Leh la pergi same-same...

Mmm, benci tol pergi Klang. Tapi nasibaik Mizi teman and naik kereta dia. So, ok la... Mesti tertanya-tanya kenapa tak pergi kat Seksyen 17 je kan? Well, sebab nak turun kat Sitiawan. Kat Klang ade bas ke Lumut. Leh berenti depan The Store Sitiawan. Kalau naik dari Seksyen 17, takde bas turun kat Manjung. So...sebab tu la... hmm, tak tau lak kalau dah ade kan... ahh biarla...itu yang dah biase... Hmm,jalan kat Klang macam hampeh. Ade jalan kena tutup. Then sebab hari ni Ahad, serabot jer aku tengok manusia ramai2... kebanyakannyer bukan orang Malaysia... :p

Lepas beli tiket, pergi JJ Bukit Raja. Nak tengok wayang. Hehe. Memang kami tidak sedar diri. Takde duit tapi nak jugak ngabihkan duit. Mueheheh... aku bukan ape, bosan giler...dok sorang2 je kat bilik takde kawan... Oh,aku lupe update ek. Aku tinggal sorang2 since petang Jumaat cos roommate aku yang Noni tu pon balik tido umah saudara. So, 2 malam la aku tido sorang2 jer... Nasibaik aku jenis tak kisah. Lagi suke ade la...heheh...[sbb tu aku pelik kalo org kesian kat aku kalo aku dok sorg2...alone doesn't mean lonely k...]

Okey, berbalik kepada cerita tadi. nak tengok wayang tapi macam takde cerita yang best sangat. Aku tak sabar sangat nak tengok cerita di bawah ni......


Cerita Kung Fu Panda! Ade cerita tentang Panda gemok! Yeay! [dgn penuh girang]

Tapi sebab belum kuar lagi, terpaksa we settled for "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Best la jugak cerita dia. Aku suke!! hehe...well, memang aku minat citer gini. Macam aku suke cerita National Treasure la... ;]

Gambar dicilok dari The Internet Movie Database tanpa kebenaran. Pinjam ye!

Pada pendapat aku, cerita ni memang best la... The most interesting thing was, I couldn't take my eyes of Cate Blanchett who plays Irina Spalko. Cun giler laaa... Mata dia cantik sesangat! Beautiful villain!


Cate Blanchett a.k.a Awek cun cerita Indiana Jones.


Cun kan? aku mula rase macam nak wat rambut camtu...but then, memang tak sesuai cos pipi aku chubby!

SPOILERS ALERT! SPOILERS ALERT!

Meh aku nak bercerita;
Dalam cerita ni, karakter yang penting adalah Harrison Ford sebagai Indiana Jones [of course le penting kan!], Shia Lebouf as Mutt [anak Indiana Jones rupenye...dekat last2 baru tau] dan orang Rusia bernama Irina Spalko lakonan Cate Blanchett.

Err...ape lagi nak cerita. Macam malas la plak...hehe... Ala, tentang tengkorak kristal yang jugak dikaitkan dengan alien atau makhluk asing.

Aku suka cerita ni cos settings zaman dolu2... Tahun 1957 kononnya.

Overall, cerita ni memang best. Aku bagi 4 bintang out of 5...[sebab aku kurang suke bab Indiana Jones ni ade anak luar nikah bernama Mutt dengan Marion]

Pas tengok wayang, Mizi pau aku kfc. Pas makan, singgah kedai dvd untuk beli dvd. Biase la aku nih...bosan dok bilik. TV lak xde. nak nonton Youtube pon malas cos internet slow. Ni pon Mizi nak balik modem dia esok. huhu... So, aku beli cerita Ayat-ayat Cinta. Aku pilih cerita ni sebab ramai orang kata cerita Indon ni best. Well, we'll see... Tak tahu bila nak tengok. Esok lusa la kot. Takde mood nak menonton lagi.

K lah, kena stop kat sini cos aku dah ngantok. Esok kelas pukul 8.30 pagi. Kena bangun awal cos nak mandi. Hahaha...[aku tak mau insiden berulang!!]

TO DO LIST;
- buat kad atm BSN
- buat kad atm bankislam [aktivate kad matrik uitm jer]
- amik gamba pasport before balik Perak untuk buat lesen
- buat ic baru dan buat lesen
- err...ape lagi...
- Study Fluids ler woi! Oh..

Okey.
Salam.


missing someone terribly... oh...deja vu all over again... hate this.

alhamdulIllah...

0 comments: