Wednesday, May 21, 2008

Of the 1st class and 'Kolej Anggerik'...

bismIllah...


Actually, first class utk short course aku telah dibatalkan semalam. Penat aku jalan kaki dari Anggerik ke FKM tapi bila sampai2 and tengah nak tunggu lif, Kak Wana tefon bgtau kelas dibatalkan. Sabor jer la... Penat weh. Dahlah kelas aku petang... Panas gila pulak tu... huhu... Dugaan tol. Aku balik ke kolej semula dengan tumpang kereta Kak Wana. Tak sanggup aku nak jalan kaki lagi... ;]

Hmm, kelas pagi tadi okey jelah. Takde ape-ape sangat. Baru intro jer... Tapi dah ade assignment! hehe... Kalau bukan short course, lecturer kata assignment tu individual... Tapi disebabkan time short course, kitorang wat secara group. Group members aku adalah semua girls dalam kelas tu... iaitu ade lima orang, including me. Kak Wana, Nani [dak kelas German aku], dan 2 orang lagi girls yang aku tak kenal dan tak pernah nampak. Hehe... Group aku kali ni ade 27 orang semuanya [kalau tak silap]. Ade jugak la yang aku kenal... mostly budak2 lepasan matrik yang same kelas German ngan aku sebelum ni...

Nak cerita tentang kolej. Yang paling tak best tentang kolej aku sekarang ialah; keadaan bilik yang panas gila! Aku sebilik dengan 3 orang lagi girls dari Fakulti Bisnes. Kitorang dok 4 orang sebilik. Okey jer la... dah lame giler aku tak dok beramai macam tu. Last time ialah masa dok kat Kolej Baiduri di Uitm P.Pinang... Layout bilik pon macam masa kat Kolej Baiduri dulu2. Bezanya, kipas angin terletak agak jauh dari katil. Katil double decker and aku dok atas... Budak-budak ni dah cop dulu... so,tak dapatla aku dok katil bawah. Sedih gak la... huhu... tapi takpela. Ingatkan dok katil atas, sejukla ckit cos kipas kat atas kan... Rupanya tak kena langsung! Kalau takde penghadang katil tu, for sure aku jatuh cos aku asyik ke tepi katil jer sebab nak kena kipas... Sedih wo... Kejap-kejap terjaga sebab panas gila. Yang aku heran, time malam2 yang panas sangat. Siang-siang okey jer... O_o

Selain dari itu, tekanan air sangatlah rendah. Nak mandi punyer la seksa. Air macam air kencing jer lajunyer... [ahaks!] Dahlah tu, kepala shower semua dah hilang... terpaksala mandi macam tu jer... Aku tak puas betul. Tak ade kenikmatan mandi... Waaa.... Kini baru aku tahu betapa Kolej Mawar jauh lebih selesa dari kolej-kolej lain. Kat Mawar ade mesin basuh. Kat Anggerik tak ade. Patutlah Kolej Mawar kena bayar lebih mahal... Hmm, yang pasti, setiap 2 hari, aku akan membasuh baju... dah takde aktiviti lain nak buat. Muahahaha...

Duduk dalam uitm ni, yang susahnyer ialah nak cari makanan. Aku malas giler nak kuar. Dulu Dataran Cendekia [DC] tu dekat jer cos duduk Mawar, tapi sebab Anggerik ni jauh ckit, aku jadi malas nak keluar. Kurus le aku... hehe...

Sekarang ni aku online kat APB [Akademi Pengajian Bahasa] sebab ini lah tempat terdekat untuk aku online. Yang tak best ialah, malam2 aku takleh online kat sini sebab ditutup after office hours. Sabor jela... Kalau bukan time student tengah cuti sem, tempat aku nak online ni bukak sampai 11pm. Hmm... nyesal lak bagi modem kat Nini. :P

Ape lagi nak tulis... hidup aku kelam-kabut beberapa dalam 2 minggu ni... Nak wat ic, lesen dan kad bank semua tu pon tak decide lagi bila... Tiap-tiap hari aku ada kelas... Aish... serabot otak.

Aku teringatkan Tiger yang dah tak ingatkan aku lagi... Bodoh jer rasenyer... Tapi... aku takleh tak-teringatkan dia...

To Wan, welcome back to my life. Dok hilang je kejenya... haha...

To Abg Tapa, thank you so much for your help and support these past weeks... I really appreciate it.

To Mizi, I'm sorry again. And thank you for helping me with my stuff.


Err... post kali ni banyak komplen le pulak. Alamak... Hmm, ini tidak bermakna aku tidak bersyukur. No... Aku just nak catat jer... Well, walaupon kolej Anggerik ni kurang best dan kurang selesa, aku bersyukur sangat sebab aku masih ada tampat nak menginap untuk sebulan ni. Alhamdulillah...

Wish me luck with my studies!


Salam.


alhamdulIllah...

1 comments:

ChaiReeL AziZee said...

hahahahahahah....sian ko...dok hostel kew nie...tekanan air rendah boleh menyebabkan tekanan mental sbb bau ko akan menjadi2...hahahahha..gurau2 je...nak ilangkan tensen...hehehe.....thanks sbb komen2 aku...ko still panda lagi kew??hehe...ni sekarng da abis da kemarau...so hadapi musim apew nie???