Monday, May 5, 2008

Recreational activities,jemand?

Bismillah...


Hmm... boleh catat rekod la aku balik umah kali ni. Aku tak tengok2 tv lagi. I mean, movies ke... rerun shows ke... ape2 jelah yang leh buat aku berjam-jam depan tv tu. Paling kurang ade la malam aku balik tu aku tengok konsert AF. Tu pon cos wat kat Istana Budaya. Kalau tak, macam biase la... baik aku tengok dvd yang berlambak2 kat umah ni...

Ya..ape kah aktiviti-aktiviti yang leh dibuat once I'm home now?

1. Tidoq/sleep/schlafen - ini memang aktiviti favourite aku. Tapi yang tak best nyer, sekarang ni panas sangat kalau time siang. Takleh tido ngan selesa. Kalau umah aku ber'air-conditioned', xpela jugak...huhu...

2. Tengok tb/watching tv/fernsehen - Aku belum berkesempatan lagi nak tengok TV. Cos aku memang bukan jenis yang akan bukak TV. Aku hanya akan join kalau ade orang lain dah bukak tv, and kebetulan ade cerita cambest di tv. Even Melodi semalam pun aku tak tengok cos tido. hehe...

3. Baca novel/reading novels/'Romane lesen'[is that correct, Heike?] - Oh... I do have this in mind... hehe... Now that I'm back in Perak, I can go to Novelhut and rent lots of novels! Yeay!

4. Mandi-manda di Ulu Licin - Aku ade jugak plan nak pergi semalam tapi oleh kerana semalam hari Ahad, so tak jadi pergi cos mesti agak crowded. Lagi2 musim2 panas ni. Huhu... Dan jugak kerana aku ajak Bedah tapi Bedah xmo join! Cess...

5. Hmmm.... Tak tahu la nak buat ape lagi dok umah ni. Well, bak kata Abang Tapa; "Ajar Amirul and jaga Opah" Hehe... yer, will do. And Mak tambah, "Kemas rumah, masak".Huhu...bab mengemas tu no problemo, tapi bab memasak memang aku surrender. Ngan kitchen yang serabot nyer, urghh... malas aku! Ala, korang takkan paham. Mizi jer yang paham. Huhu..

Okeylah...

Cukup2 la update kali ni. Pasni kalau takde benda penting, malas aku nak ngupdate cos internet speed cam sipot babi. Bengang jer aku...

Tambahan lak, aku nak ngupdate kat 'my other blog'. Huhu...

Salam.


Alhamdulillah...

1 comments:

MM HaZiMiNN said...

the 'other' blog eh..

hurmm..