Friday, May 16, 2008

Short course/Intersession course

bismIllah...


Ahh lagi beberapa hari je nak pulang ke Uitm Shah Alam yang tidak dirindui. Muahaha... nak rindu mende nye...baru je bercuti di rumah 2 minggu. heheh...

Akan pulang untuk short course/kursus intersesi. Aku amik subjek Fluid Mechanics II. Killer paper... Mizi telah menakutkan aku dengan bagitau ade berlambak rumus nak kena ingat. Adeh la.. riso la plak... Cos dulu Mizi wat short course gak. Tapi dia dapat A- jer... Tak dapat A. Aku nih?? erk... lagi laa... takpelah, insya Allah okay...[cuak gak...]

Ehh tetiba aku baru dapat mesej dari Mizi.

Him: Awk dpt surat dari lawyer x? pasal ptptn?

Me: Takde pon. Naper?

Him: Zubey and Faitul, dpt surat dr lawyer. kena bayar tiap2 bulan pasni. xleh buat penangguhan. ntah laa...

Me: Huh??

Him: Penangguhan diorang ditolak rasenyer, sape2 yang penangguhan diterima, tak payah risau la...


Oo? macam tu pulak? Biar betik. Hmm... aku nyer penangguhan ntah macam mane agaknyer. Cos aritu macam ntah ape2 jer. dapat surat tapi aku tak balas. erk? Risau nyer... Adeh... [menyelongkar dokumen2 sekejap]

Tapi...kalau dah memang tengah belajar, mane nak cekih duit nak bayar hutang? Dah takder duit, nak bayar macam mane kan? Merepek tol... buat bodo jer la...

Hmm...baru semalam chat ngan kawan tentang loan ptptn ni. Menakutkan bila nak bayar nanti. Yang aku bengang ialah kos pentadbiran yang mahal giler. Cos walaupon kita tangguh, kos tu berjalan dan bertambah gak. Dahlah tu, dengan faedah yang tinggi lagi... Macam &*$#*&##@@&(*!!!

Dah, tutup cerita tentang ptptpoo...sakit dada bila mengingatkan.

Hmmm... aku berdoa dan berharap dengan sangat, kursus intersesi yang akan aku jalani ini berakhir dengan keputusan yang baik. Jika sebaliknya, mak aku akan mengamuk. Dan aku sendiri akan kecewa kerana pembaziran wang, masa dan tenaga. And of course, aku akan berusaha supaya ianya tidak sia-sia. Gambatte!

So, sementara nak tunggu time short course, aku akan online sepuas-puasnya. Ala, lagi beberapa hari jer... Start kelas 20hb Mei ni. So, kena la online puas2 before back to studying... Lagipun, sebab aku rasa macam nak bagi modem kat Nini jer. Dia tengah praktikal kat Kuantan. Bosan giler. Umah Pak Njang lak takde Astro. So, kesian lak...hmmm.... kita tengok la yer... Mak Njang akan balik kampung jenguk Opah. Diorang sampai malam ni kot. Tengok ler... kalau Nini mintak... haha... Aku ni susah ckit nak berenggang ngan modem tu. Ahaks!

Okaylah. setakat ini sahaja. Salam...


alhamdulIllah....

0 comments: