Wednesday, May 28, 2008

Watching movies...

bismIllah...

Rutin harian aku pada minggu ni ialah pergi kelas setiap pagi dan setiap hari dari Isnin till Jumaat. Belajar 1 subjek jer... Tapi bila petang, aku bosan gila. Nak kuar melepak, takde kawan. Yela kan, aku ni memang tak ramai kawan. Dan yang ade sikit-sikit tu, tak buat intersesi sama-sama. Tapi okla jugak kelas untuk intersesi ni aku kenal Kak Wana dan Nani. Kak Wana tu kenal cos dia sama kelas Manufacturing ngan aku sem lepas. Nani lak memang same kelas German ngan aku since part 3.

Hari-hari aku tumpang Kak Wana pergi kelas. Sebab aku tak larat jalan kaki. Nak naik bas buang masa. Aku akan berjalan kaki dari Anggerik sampai bus stand Pusat Kesihatan. Then, tumpang kereta Kak Wana [actually, kereta tunang dia. Bagus betul la tunang dia! heheh]

My other friend is Nani yang muda dari aku...biaselah...dari matrik. She's the only junior yang ber'aku'-'aku' kalau bercakap ngan aku. Hmm...dulu-dulu aku rase tak bagus jer kalau junior ber'aku'-'engkau' dengan aku. Tapi...sekarang ni, aku tak kisah pon. Rase macam best lak. heheh

Sebabnyer? Well...macam susah nak mesra kalau ade jurang camtu. Panggilan tu macam akan menjarakkan lagi aku dengan seseorang yang lebih muda. Aku pernah dapat roommate yang muda dari aku. And since dari mula aku dh bahasakan diri sbg 'akak', dia macam tak berapa nak geng. Lagi plak, kawan dia yang lagi tua dari aku pon dia tak panggil akak.

Dan lagi, adik kandung aku sendiri tak panggil aku 'Kakak' or 'Akak'!!
heheh...
Yang ade panggilan macam tu just yang sulung je. Since yang sulung perempuan, and kami ni orang Perak, beliau dipanggil Yong.
Aku yang nombor 2 ni takde gelaran pon.
Yang lain semua just panggil nama jer...

Well, since takde panggilan 'akak2' nih, aku rase lagi senang... hmmm... cam best lak. ahaks!

Ermm...aku nak cerita tentang aktiviti aku di kala bosan sebenarnyer...dah merepek benda lain plak. ;p

Aku baru jer beli lagi 2 dvd. Bosan punyer pasal. Dvd2 itu bertajuk:
- The Notebook
- Over her dead body

Aku tak tahu nak pilih cerita ape sebenarnye. heheh...
Tapi cerita Over her dead body tu aku agak menyesal lak beli. Tak best pon...
Kalau citer tentang ghost2 ni, aku berpendapat takde cerita leh challenge Just Like Heaven! Aku suke cerita tu...[and mungkin jugak aku bias cos I love Reese Witherspoon!!]

Cerita The Notebook tu dah lame aku nak tengok tapi asyik tak jumpa dvd [yang ehem2... murah!]
Aku ade download last sem tapi cerita separuh jer! Wakaka... dahla tu, gambar tak lawa.
Kali ni puas hati aku dapat tengok dvd dier. Gambar crystal clear. Cantik giler...huhu... [walaupon murah!]

Citer notebook ni kuar tahun 2oo4... So, memang dah jauh ketinggalan la aku ni. Tapi tak kisahla since ader James Marsden dalam cerita tu!!! Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! [terbang...terbang...]
Tapi citer ni memang best sangat. Aku suke giler. So sweet laaa... So in love even though dah tua-tua. Aku sangat terharu dengan betapa cintanya Noah kat Allie yang dah kena penyakit dementia. Sampai tak kenal suami dan anak-anak. Tapi Noah tetap jugak berusaha nak kembalikan Allie nyer... dia bercerita dari The Notebook yang mengisahkan cerita cinta mereka. So jiwang karat but so sweet!!!

*Dementia (from Latin de- "apart, away" + mens (genitive mentis) "mind") is the progressive decline in cognitive function due to damage or disease in the brain beyond what might be expected from normal aging. Although dementia is far more common in the geriatric population, it may occur in any stage of adulthood. This age cutoff is defining, as similar sets of symptoms due to organic brain dysfunction are given different names in populations younger than adulthood (see, for instance, developmental disorders)* from Wikipedia.


Hmm, time intersesi ni jer aku dah beli 4 dvd. Namely What Happen In Vegas, Ayat-ayat Cinta, The Notebook dan juga Over her dead body.

Aku nak beli lagi banyak2 tapi takdek duit dah! hahaha...
Aku bosan la takde ape nak buat selain ngadap buku. Takde ape-ape untuk hilangkan stress aku. Aku dah xleh nak online selalu cos modem bagi kat adik aku. Aku online ni pinjam broadband my ex-bf. Huhu...malam ni dah nak pulangkan... :'(

Ermmm...esok balik Perak lepas kelas.
Aku risau giler tentang studies. Susah nyer Fluids...
Aihh....

alhamdulIllah...

4 comments:

No One said...

ana, best ke the notebook 2?

Ryehanna said...

best sesangat2!!! at least for a hopeless romantic like me laa...heheh

Tyra said...

saya setuju over her dead body boring... best lagi just like heaven.

tp 2 kali sy tgk notebook tertidur. maybe bukan jenis muvie yg sy suke tgk kot. hehehe...

movie ayat2 cinta best tak? sbb nk beli jgk..

Ryehanna said...

heheh...The Notebook tu memang lembab ckit citernya...tapi oleh krn sy minat kisah cinta yg sweet2 [smpai tua pon laki tu cintakan dia], so...suke jgk la!heheh..

Ayat2 Cinta tu bg saya best! Tapi memang agak lambat sikit...ala-ala The Notebook gak ler...ahaks!