Wednesday, June 4, 2008

Tentang 'Test' dan Kolej tempatku berlindung..

bismIllah....


Aku baru abis test Fluid Mechanics tadi. Susahnyer! Sedih... Tula, malas lagi! Padan muka aku... huhu... T_T

.
.
.

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................

banyak betul masalah melanda sekarang ni...


Sebab aku tension, aku online la kejap. Dah alang-alang dekat ngan library.

Hmmm...
Bosan...
Aku ade banyak benda nak tulis, tapi agak personal.
Cam tak best lak nak menaip di sini...
Nak kena taip kat Personal Thoughts ni...
Tapi....
Sejuk giler air cond ni...tangan aku beku. Tak sedap nak menaip. Nanti-nanti laa...

Aku nak cerita ape kat post kali ni ek?
Oh yer!! Aku sekarang tengah duduk kolej sementara nak abiskan kursus intersesi aku ni (lagi 2 minggu je lagi nak abis!). Roommates aku semuanya budak Bisnes. Ntah camne aku dak Engine sesat lak kat blok ni. Tapi tak kisah la tu...

Yang aku nak cerita, aku agak bengang ngan sinki-sinki di toilet yang tersumbat. Menyusahkan orang betul...

Nak tahu kenapa?
Sebab budak-budak ni memasak!
Well, kalau diikutkan, mane la boleh memasak kalau duduk kolej...tapi budak2 ni seludup rice cooker [aku nampak!] and memasak kat bilik... Bukan setakat rice cooker jer, hot plate pon ade gak... Yela kan, sape pulak nak pergi spotcheck? kelakar juga masa mula-mula tahu. Tapi, jadi tak best bila sinki-sinki tersumbat ngan sisa-sisa makanan yang mostly berpunca dari mereka ini. Heran laa... takleh ke buang dulu sisa2 makanan dalam tong sampah before basuh pinggan or periuk?? Tah ape2...

Dah name pon duduk sementara untuk short course, macam2 benda illegal yang berlaku. Kami ni dok sebulan jer, so takdela pengurusan kolej nak kisah sangat. Dahlah tu, aku ade cerita tak yang kami takde kunci bilik pun?? Kunci tak diberi. Until last weekend, kami memang biar je bilik tak berkunci 24 jam [kecuali time tido bila semua penghuni bilik dah ade]. Sedih kan??

Well, sebab tu la kot, macam-macam perkara dilarang dibuat!
Selain dari hal memasak, roommate aku sendiri ade bela pets!

Aku mulanya tak sedar pon... tapi bila dengar bunyi benda mencurigakan, aku pon jengukla kat bawah meja roommate aku nih... Nak tahu ade ape??

TADAA!!

Illegals!!

Ade sangkar berisi hamster 2 ekor!! Sabor jela aku menengok. Roommate aku beli masa pergi Kedah weekend lepas. Jauh berjalan hamster nih... dari Alor Setaq ke Shah Alam... Hahaha...
Tapi cambest lak aku nengok...kiranya tak boring ler sangat kat bilik cos leh layan karenah 'tikus-tikus' ini... Hehehe...

K la... tak larat taip. Lapo plak tu. Nak lunch. Pastu balik hostel. Basuh baju. Tido. Hehehe...


alhamdulIllah...

2 comments:

apex merc said...

waaaaaaa de hamster huhu
best2 =P

Ryehanna said...

heheh...not mine ler...