Saturday, July 5, 2008

Bercerita dengan gambar

bismIllah...
Well, berjaya juga aku untuk tidak online hampir 2 minggu rupenya... hahaha... sape kata aku takleh?? ngeh ngeh...
Banyak benda nak ditulis tapi tak dapat nak tulis banyak2 cos aku kat cyber cafe...[ape kejadahnye nak mengarang kat sini kan....heheh]... So, aku letak gambar. And citer jelah ckit2...


Sticker motor yang adik aku tampal kat motor mak aku

Aku pulang ke Beruas pada 24hb Mei. Dan sejak itu, takde la ape2 aktiviti2 berfaedah yang aku wat selain tidur dan makan dan tengok tv...



LAta Ulu Licin, Beruas, Perak. 2nd pic; Mirul and Aleeya
Macam biase jugak laa...dah balik kampung, terjun lata...hehehe...

Jalan-jalan kat Teluk Batik...

Four Screen Cinema di Sitiawan


Aktiviti masa cuti juga meliputi pergi tengok wayang kat cinema baru di Sitiawan... Actually, memang dah lame ade cinema kat situ tapi selalu dulu2 selalu tayang cerita Tamil je. Sekarang dah renovate baru dan baru la ade cerita best2... hahaha... Layan jer... takde cinema terdekat. Kalau dulu2, nak tengok wayang kena pergi Ipoh le jwbnyer... Aku dah tengok cerita Made of Honour, Wanted dan Hancock di sini [in that order]. hehehe... Semua citer tu best!!!


And of course....aku juga telah berjumpa dentist untuk menampal gigi geraham kananku yang sudah berlubang... Nasib baik leh diselamatkan lagi.... melayang RM80...

----------------------------------------------------------------------------------------------

ACCIDENT DI KAMPUNG!!!


Aleeya yang luka di betis...

Aleeya ni anak Cikgu Wati. Cikgu Wati is my mom's colleague. Anak jiran la kiranya dak ni... Sian aku tengok kaki nya luka macam tu. Meraung gila-gila budak ni dibuatnya...



A closer look... Sian kan? huhu... [Sila klik gambar kalo xnampak.]


NAk tahu kena ape???


Sila rujuk gambar di bawah:



Punca kepada luka di kaki Aleeya... kena timpa durian weh! HAHAHAHAHA!!


Dan oleh kerana itu, Cikgu Wati dan suami telah memberi buah durian tersebut kepada kami... Tak lalu nak makan buah yang telah melukakan kaki Aleeya kot...
Dan kami dah makan! Hehehehe...



Okeylah...tu jela update. Esok dah nak balik Shah Alam. Semester baru akan bermula. Aihh... chayok2!!

alhamdulIllah...

5 comments:

Cik Choki said...

isk isk..
sadis sungguh bentuk luka tersebut..
camne leh kena plak eh? kepelikan melanda. cuba story mory sket

13may said...

alehaiii....
kesiannya kena timpa ngan durian...

pacak uitm said...

ya allah..teruknye kaki budak tu

pacak uitm said...

akak,cmne nk buat 'url' dket gambar...contohy cm gam,ba durian tuh

Ryehanna said...

Ryehana to Cik Choki: memang sadis kan?...well,actually dia yang menimpa durian.bukan durian menimpa dia.tak sabar2 sangat nak makan durian.hoho..

Ryehana to 13may: memang kesian...tp lawak pon ade...haha

Ryehana to pacak uitm:memang teruk...tp jangan risau, dah baik dah luka dia.parut pun sikit2 jer...anyway,nak letak url kat pic?edit je guna adobe photoshop ke ape ke..as for me yg mmg xreti guna adobe, saya pakai Ulead. try la google ape2 software photoshop yg best.good luck