Saturday, July 19, 2008

Modul 3

bismIllah…

Hari ni ade modul* kat fakulti. Geramnye aku tak dapat rileks di hari Sabtu. Cukup malas aku nak bangun bersiap2 ke kampus di pagi Sabtu…

*Modul: Program pembangunan pelajar… nak improve soft skills students. Ade aktiviti ceramah, Latihan Dalam Kumpulan bla bla bla…

Aku same group ngan kawan2 aku. Okeylah jugak. Tapi aku rase tak best macam sem lepas. Tak best dari segi tak happening sangat laa…

Tapi walaupon benda2 ni macam menyusahkan [yela…mls gile nk dtg time weekend. Dan benda ni diwajibkan pulak tu], tapi aku tahu usaha murni uitm nak melahirkan graduan-graduan yang bukan sahaja excel academically, but also has good soft skills. Kena cakap kat depan, berlakon, kreatif hasilkan sesuatu etc.

Public speaking memang agak menggerunkan [bagi aku la!], tapi kena la buat jugak kan. Untuk mase depan… Bab berlakon macam biase, ntah ape2 je jadinya. Ni memang time gelak la… Then, task kitorg arini kena hasilkan produk dr sekeping manila kad yang diberi pada setiap kumpulan.

Selain dari itu, program2 macam ni la yang merapatkan lagi silaturrahim di samping menambah kenalan baru. Dan ini semua akan menjadi kenangan untuk kami semua. Macam yang terpamer kat slideshow gambar di bawah ni… haha…


**my group nyer produk yang kotak kuning tu...kononnya almari untuk display brg2. the other 2 tu konon2nya selipar yang boleh bertukar menjadi kasut dan miniature kapal untuk letak makanan [aku pon kurang pasti...haha]

Salam.

alhamdulIllah...

0 comments: