Thursday, July 17, 2008

Of Birthdays and Weight

bismIllah...

Last weekend, went home to Beruas, Perak. Aku sebenarnya malas nak balik, tapi balik jugak la sebab birthday mak Sabtu tu [12 Julai]. And adik bongsu aku, Hanis yang Form 4 tu pon July babies gak...so, balik la kampung...

Sebelum balik dah shopping hadiah for them and for Mizi [lahir bulan Julai jugak]... So, malam Sabtu tu [malam Sabtu versi melayu,bukan omputih] kami melantak kek. Bukanla kek macam dalam gambar... actually, it was Chocolate Indulgence cake from SR... bought by Mr Chubby Cheeks. Debab la kami semua malam tu...

Esoknya hari Sabtu, we went to Pizza Hut, Sitiawan. Nini belanja tapi guna duit aku cos loan dia tak masuk lagi time tu. haha... Ade amik2 gambar but tak sempat nak upload. I'll upload later laa. nanti ade jela kat bwh post nih...hehe...

The July babies: Mamito and Aneh.


Well, the upcoming birthday would be Mizi's. I do hope he'll love the gift I bought him. hehe...

~~Mmmm.... today is 17th July... My birthday is a month away... [hint]

HAHAHA
+++++.....

I've been so busy lately. Ade 3 kelas yang kena buat presentation. Huhu...ingatkan dah takde BEL ni, xdela nak kena ber'soft skill' lagi [ade ke ayat cmtu??], tapi nampak gayanyer... busy gila laa aku sem ni. And the fact that I suck at public speaking doesn't help a bit! Darn.

Oh btw, I am so much heavier this semester!!
FYI, tinggi aku ialah 165cm.
Dulu, berat aku masa zaman muda-muda just 56kg [dan ni mmg berat ideal aku]
Next, masa zaman akhir2 diploma, berat aku mencecah 63kg something....
Dan sekarang ni, berat aku selalunye around 65kg jela...turun naik kat situ jer....

Tetapi...

Semasa aku pulang ke rumah baru2 ni dan menimbang berat, ku lihat beratku dah meningkat ke 68kg! Gilos tu wey...dah nak 70kg tu! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

And of course, my 'fat look' invites unwanted comments from friends;

"Eh Ana...dah berisi la aku tengok..." Huh!

"Aku ingatkan mak tadi...." Kuang ajo!!

"Laa...ko ke tu? Ingatkan sape tadi. Beso beno aku tengok. Hihi..." Bontot ayam betul.

Oh nooooooooooooooooooooooo!!!!
Tolong! Tolong!

*Ko jangan menyengih bace entry ni, mecHanism

alhamdulIllah...

13 comments:

Aina Ana said...

Ryehanna, akak kira-kira BMI ryehanna masih tahap normal lagi la..

Akak ni lain laa..huhu..2 langkah je ke obese!! Hee..ngeri je tenguk angka weight scale tuh..

apex merc said...

haha
die maken tembammmmm
wawawa =P
jgn mara aeeeee hehe =P

cybernetics mind said...

aper???? 68kg...??? Apa yg Ana boh kt dlm pewott tu...hiks.

hell with the weight....janji hati senang, badan sehattt, ya tak wahai adikkuh????

uiksss...siap ada hint, nk jugak ker apa yg kreuger dapat ari tu...heheh

by da way jgn luper 31 October [hint jugak ni...ahaks]

p/s: doakan CM dpt menyempurnakan ibadah tu errkkk

baddy'boo said...

yo beb..happy belated besday...ala conda ko kalau tembam pun tetap cun n comel so ko tak yah la kisah pasal berat ko tu..he..he.. nape la ko tak ckp dgn aku ko update blog?? aku rindu seh nak baca blog ko,ko pun tau kan aku tak boleh idup klu tak baca blog ko..muah..muah..muahhh..mr.chubby kasi ape katko beb?? 23 dah ko ekk? tua tu..sama la kita.

13may said...

cik adik...

page kamu berat sgt laa...
lambat betol nak loading...

Ryehanna said...

Ryehana to Kak Aina Ana: Hmm, yeke BMI ana normal?macam tak jer...huhu...ade spare tyre kat perut la! huhuhu!!besar lak tu T_T


Ryehana to Apex Merc: Ooo, suke awak ek? mentang2 la dia keding jer... :P


Ryehana to Cybernetics Mind: Huhu...tak tau la nak cakap macam mane.macam2 benda ade dalam perut ni.nanti kalo rajin,ana post entry tentang 'Diet Ryehana'.Haha...

to hell with weight? hmm..xleh tu. kang saham jatuh! Muahaha! plus,kalau badan ni berat sangat,penyakit senang datang...

anyway, 31 Oct ek?? okeh...i'll try to remember. erm..dulu Kreuger dpt ape? xtau lak...ok,selamat menunaikan umrah,CM!


Ryehana to Baddy'boo: Wey..aku tulis a month away, bukan 'a month ago'. sampai hati ko lupe birthday aku Bed. Aku kan August baby.hehe...So,xde la dapat hadiah lagi. Hahaha..

Lorr..aku ingt ko bace ar blog aku.mcm mane aku nk bgtau ko.aku jrg on YM or MSN. MAleh...hehe


Ryehana to 13May: Heyyyyyyyyyyyy!!!
Cakap tentang berat2 ni sensitif tau!!
Perli la tu!
Menyampah! :P

13may said...

mula mula memang nyampah...

pastu sayang...hehhe :P

Ryehanna said...

Hoh??
pulak dah! *sambil garu2 kening*
HEy...mane leh...rotan kaki kang!
hahaha...

Dato G said...

salam ana..isk isk isk..tengok muka kecik jer eh..x sangka lak dah sama ngan sy nih..ekekek...berat tulang per ni..ekekke..=) melawak aja yer.. apa2 pon x kisah la nk gemuk ker kurus ker kan..janji diri kita..kita happy sudah la kan..apa2 pon selamat berkenalan..hu hu hu =)

baddy'boo said...

mcm bogek je aku rasa coz wish belated besday kat ko sedangkan besday ko bulan depannnnnnnnn..apooooooo..nampak sangat la aku tgh ting-tong 2,3 hari ni..

Ryehanna said...

Ryehana to Dato G:Haha..yerla tu kot. Berat tulang! Muahahah...

Ryehana to Baddy'boo:Hahaha.. macam bogek ke bongek Bed? Takpela Bed. Sapelah aku...yang perlu diingati birthday nyer... Bunyi sedey ckit...haha

mecHANISm said...

wahahahahaha...weh aku bukan takat sengih..dh tergelak2..hoho..
xde la..gurau jek..ape de hal ngn berat...ko patut bangga ko dapat memikul beban yg berat dengan senang hati..

Ryehanna said...

Gelak la...xpe, xkisah pon...
Tapi serius aku terkejut nampak ko and the gang kat tasik aritu. Dahla aku xpakai lens,memang tak nampak. dah dekat barula 'mcm kenal' then 'mmg kenal sungguh!'

Isy...segan aku tau!
first time jogging lak tu...dah bertahun tak jogging...
:P