Wednesday, August 6, 2008

Ponteng kelas?

bismIllah...

Aku memang tersalah perhitungan semester ni… Jadual kelas aku macam hampeh. Nak tukar group, asyik kelas penuh. Time kelas dah tak penuh kang, jadual bertindih la plak… Cett!

Kelas aku sem ni banyak yang sampai kul 12.30 tengah hari. Pastu, ade lagi kelas pukul 2 petang till 4 petang. Aku ni dah le kalau tengahari suka mengantuk! Sem lepas kelas aku kalau pagi hanya sampai pukul 10.30 pagi jer. Leh tido and pas Zohor, pergi kelas pukul 2. Ahhh kenapa la jadual sem ni mcm ni. Stress!

Dahla tu, sekarang ni aku tak tinggal dalam kolej [dalam uitm]. So, aku menumpang Kancil Mizi ke kelas. Yang tak bestnya, kalau dia ade kelas pukul 8.30 pagi, aku pon kena bersiap awal jugak walaupon aku punyer kelas pukul 10.30 atau 11.30 pagi. Damn!

Semalam…


Aku: Aku rasa macam nak ponteng je Thermo nih. Tak larat la. Ngantok giler…
Dia: Ko nak ponteng ke? Ala…kalo ko ponteng pon, takpe… ko tu tak pegi kelas pon lulus gak…
Aku: Huh? Yeke? Aritu Vector aku fail aper…
Dia: Tapi ko repeat, lulus kan? Dahla sem lepas ko asyik tak pergi kelas jer… ade orang tak puas hati ko lulus, Rai…
Aku: Laa…mcm tu plak? Aku taknah terfikir plak. Aku mmg kuat monteng kelas sejak diploma lg… apsal lak tak pueh hati nih?
Dia: Yela…ko lulus…ade orang pegi kelas tak ponteng2 tapi fail lagi…
Aku: Isy, itu rezeki la… ade lak pikir gitu. Aku taknah terfikir pon yg tak pergi kelas, xpe or leh lulus… ikut usaha masing2 la… dan rezeki Allah nak bagi…


Jadi, semalam aku tetap pergi kelas Thermo.

Tapi aku tertidur dalam kelas…


:tareflower:

alhamdulIllah...

5 comments:

Mr. Azman said...

Ooo... tak baik tuh monteng kelas. Aku mase zaman study tak suke ponteng kelas. Tapi suke tidur dalam kelas... ekeke... syoknye.. kekadang terkejut time tidor secara tetibe macam kene karen... abis semua tools belajar terpelanting wakakak... siot jer. Mase tidur pon bleh kene renjatan urat secara tibe-tibe.

Kreuger®

cybernetics mind said...

relek....mmg jenis org yg tak pueh hati ni ada kt mana2. CM pun pernah jadi mangsa org2 camni gak.bab2 study ni memang CM kategori happy memanjang dan banyak main [direct to the point jenis malas kowt...] tapi when it come to result...emmm boley tahan. nak kata terer tak jugak, nak kata kepala hotak geliga tak jugak, yg ianya, rezeki masing2.so bila jadi camni, puak2 yg kaki pulun akan jadi jeles ngan CM.mula la kalau ada nota or past semester question pun kedekut nak mampos.bila ngenang citer ni CM rasa sedeh pasal CM pernah diperlakukan seperti org mintak sedekah semata2 nk pinjam soklan past semester....sedey taw :(

so nasihat CM pada Ana....pedulikan dgn org2 yg iri hati ngan kita, buat derk jer dengan depa tu and secondly.....no more ponteng2 taw...hehehehhe

Cik Choki said...

ceh.. gi kelas tp tido.. si sengal nie.. haha.. cuba tgk mcm aku, tetapkan pendirian, bulatkan tekad. xyah gi kelas. tido kat umah lg bes. byk bantal. kat kelas mana bes. haha

Mr PenyuBiru said...

terus terang cakap, dulu masa blajor dulu, aku selalu ponteng kelas,sama cam ko jugak,tetap lulus w/pun ponteng.tapi kan..sekarang nie biler dah keje,aku rasa rugi plak ponteng kelas.aku rasa rindu nak berada dalam kelas dan mendengar lecturer mengajar.aku rasa menyesal lak.aku rasa ingin kembali semula ke zaman tersebut dan takmau ponteng kelas lagi.tapi,ape bleh buat,masa yg berlalu takkan dapat diulangi lagi. so, aku nasihatkan ko, time blajar nie blajar sesungguh, time ade kelas,pergi kelas.selamat belajar! :D

apit said...

hoih...eish..teruk2...