Sunday, August 3, 2008

BRAND'S - Berry Beautiful Eyes Search

bismIllah...


Haa... aku nak menulis tentang pertandingan yang dilancarkan oleh BRAND'S dalam Berry Beautiful Eyes Search. Dah lame dah iklannyer kat tv. Dah nak tarikh tutup dah pun tapi aku baru berkesempatan nak menulis tentang ni.

Bukan ape, masa first time pertandingan ni diiklankan kat tv, ada seorang kawan sms aku suruh join. Katanya, bila tengok je iklan ni terus dia teringatkan aku. hehe.. Takleh la plak nak tulis sms nyer di sini cos handphone lame takleh buka langsung. Anyway, the point dia sms aku adalah untuk suruh aku join contest tu. Aku dah tergelak besar dah. Yerla, aku tau la dia ingat kat aku cos aku suka letak gambar mata... tapi, gambar-gambar mata aku tu tak ori. hahaha... most of the pictures yang ade semuanya dengan berkanta lekap. Lagipun, aku ni bukanlah jenis suka join contest. Malehlaa... tak layak juga cos mata aku tak sihat. Aku tak amik pon Brand's Innershine nih.

Tapi, currently aku amik Brand's Essence of Chicken. Bukan aku yang beli. Ada orang yang belikan dan suruh aku makan, so aku ngap jelah. Walaupun rasa nya macam hape lagi!!! serius aku nak termuntah oke! tapi aku bedal jelah cos dah orang beli... tak sampai hati lak nak buang... Lagipon takde sape nak bila aku offer! Kenapalah tak bagi yang kapsul je?? Yang liquid form ni punyer taste tersangatlah menyeksakan! oh baru aku teringat, masa beli tu tak kuar lagi yang kapsul punyer... huhu...

Aku dok belek-belek jugak mata aku nih... [kot-kot la cukup 'bersinar' untuk join contest - berangan laa...] Tapi ternyata mata aku ni tak cukup bersinar. So, tak payah la aku nak join. [lagipon tarikh tutup contest 5 Ogos ni daa].

Korang rase, kalau aku hantar gambar di bawah ni, leh menang tak??


Ape tengok-tengok haaah??*


HAHAHAHAHAHA!!!!

Saje menggedik...


* Mata di dalam gambar telah dilekapkan dengan contacts Groovy Green dari Freshkon.

alhamdulIllah...

8 comments:

Cik Choki said...

erk! dah la mata x ori. ko posing camtu plak. ni haa juri awal. reject woi reject. haha. dgn mulutnya camtu. hehe. cuba lagi tahun depan. kahkah

13may said...

kalo juri pompuan, mungkin kena rejek...

kalo juri lelaki, confirm menang...

hehhe hehhe

Mr PenyuBiru said...

kalu juri tu judges waktu siang,aku rasa ade harapan,kalu judges waktu malam,mungkin xde harapan.haha..

izuan said...

Your eyes did not 'shine' here. Next time make sure you face the light source directly. It will greatly highlight and enhance your (already beautiful) eyes. Guaranteed!

by the way, kenapa gambar tu tetap ade unsur2 market diri sendiri eh? LOL

meo188 said...

seramnye.... mcm cite filem susuk.

Dato G said...

hahahahahahaaha...=)

salam singgah..

amboi..lawonyo mato dia..isk isk isk.. tp sayang skit.,.mulut tuh sedikit muncung...ahak hak hak.. mcm cik choki kata..cuba lagi taun depan tau..kekeke=)

Ryehanna said...

Ryehana to Cik Choki: Lorr..xcomey ker? kena cuba lg tahun dpn? huhuhu... T_T

Ryehana to 13may: Leh menang ek? hehehe...ayat bodek!

Ryehana to Mr Penyubiru: Kenapa kalau malam? Seram ekk... hahaha...

Ryehana to Mr Izuan: Memang tak shine pon cos amik gambar dalam bilik...lighting tak ok. dan konon2 nk wat ala2 gothic la...kahkah...mm, market diri?? mane de! i'm not even available for 'marketing' [ayat ape nih?] haha!

Ryehana to Meo188: Seram ek? bagus!!

Ryehana to dato Geliga: Hahahaha.. mmg mulut tu terlebih muncung plak... xpe, tahun depan ler cube lg...kihkihkih...

Azraie and The Blog-blog Factory said...

Ahaha, beautiful eyes, mcm cerita anime2 jepun tue~!

Huhue~!