Saturday, August 16, 2008

Happy Birthday to Cik Chokilala

bismIllah...

Click image to enlarge

Terimalah kek curik dr internet dariku...
sbb tu xleh paste url blog dekat kek!



Sesungguhnya ketahuilah wahai si Izah sengal bahawa daku tuliskan entry ni khas untuk dikau. Hari ini genap lah Cik Chokilala berumur 21 tahun iaitu 2 tahun muda dariku.

Sape sangka yer, melalui internet dan blogosphere ini, satu talian persahabatan telah terjalin. Bermula dari pertanyaan demi pertanyaan mengenai tutorial mencantikkan blog, beliau secara tiba-tiba telah menjadi kawan aku di alam maya ini. Aku belum lagi berkesempatan hendak bersua dengan beliau. Tengoklah nanti yer, ade jodoh kita jumpa.

Di sini, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Ulangtahun Kelahiran yang ke-21 pada Cik Chokilala. Sekarang ko baru cukup umur!

Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Teruskanlah usaha-usaha murni menolong orang mencantikkan blog. Walau bagaimana pun, sila kurangkan lawak-lawak lucah dari ko oke!

Satu lagi fakta tambahan, beliau tidak kelihatan seperti berumur 21 tahun. Sifat beliau yang ceria dan riang menampakkan wajah yang muda seperti belasan tahun. (sambil senyum2 sumbing dan mengkerdipkan mataku ke arah Cik Choki)


Akhir kata, terima lah secebis pantun dari saya:

"Dua tiga ekor panda berlari,

Mana nak sama Cik Choki sorang,

Hari ini ku ucap Selamat Harijadi,

Tanda ingatan moga takkan hilang."

ececeh...


**Scheduled post; di kala menaip entry ini, masih ade 22 jam sebelum 16 Ogos. Nasib ko la birthday ko dekat2 ngan aku... dan pastinya ketika post ini dipublish,aku baru smpai rumah di kampung gamaknyer...

Erkk... erkk... kenapa aku rase macam nak muntah pas bace balik penulisan entry ini??
Adehh!! Urgh...

:tareflower:


alhamdulIllah...

4 comments:

Cik Choki said...

wakakaka.. ko buat entry utk birthday aku ke? aku tgh tersipu-sipan ni. hakhak

kurangkan lawak lucah? wei, mana boleh. tu kan dah seakan menjadi satu identiti utk aku. hahaha

mcm x percaya plak ko ckp aku xmcm 21 thn. puji2 aku nie, mcm xbtol je. ko ada terhantuk dinding mana2 ke. hakhak

btw, thanks ye KAK ryehana. i lap u so much la KAK. kihkih! =)

azlanlin said...

waaa...pandainya ko ingati berthday kawan ko...tapi birtday ko, sapa nak sambutkan?

Ryehanna said...

Ryehana to Cik Choki: Haha..yelah tu..xpelah.teruskanlah lawak2 lucah dr ko tu...hehe..
ala,aku sj teringt kat ko,so tu yg wat entry..lgpon ko nyer besday ni kan dekat2 ngan aku.tambh lg,ade sorg kwn aku yg same besday ngan ko [my old flame],so bile wish ko, ingt dia jgk.ekeke..

btw,sama2...

Psst,aku online dr rumah dgn kelajuan sipot kerana dpr gprs jer.tu yg mls nk ol tu...


Ryehana to Azlanlin: Hmmm...kalau kita ikhlas,kenapa lak nak balasan?

i dont mind at all... =)

c!k uly tEpoNg said...

ngehaha..
btol dr internet+alam maya ney..
terjalin persahabatan..
persahabatan yg best plak tu..
hepi2 je hidup ney..huhu
sonot2..
nak gado com mcm pelik je kan..?
tapi ade je yg nak cr gado.
cam kat blog cokih2 tu..
sian plak cik cukih..hmm..
haih..aku ni tah hape2..
masuk2 rumah org merepek x tntu pasaal..adei..
adois.