Sunday, August 24, 2008

Part II: Of my birthday and the holiday...

alhamdulIllah...

Hello!
:pandaGeli_36:

I'm back with pictures I promised to upload. heheh...
Malas nak menulis panjang2 tentang ape yang daku buat ketika di kampung...
Tapi, diharap gambar2 yang diupload ini dapat menceritakan aktiviti2ku masa cuti...
Ala, aku upload lima keping gambar jer...
Jangan malu2 nak klik kat gambar utk tumbesaran berganda*
Thanx to tips dari Cik Chokilala, kita leh view gambar dengan lebih senang bila bace blog!
heheh...

So here goes...

This is my birthday cake. Di'sponsor' oleh Mizi... :D
Simple jer...
ala, dah tua2 xpayah nak yang fancy2! ekeke...



Haaa.. inilah envelope yang tiba pada 18th August yang lepas...
Kiriman CM. Thanx tau! Sangat terharu...




Aktiviti di masa cuti 1: Ngadap TV sambil bedal jeruk buatan sendiri
Ngadap TV bukan tengok cerita sangat pon...
selalunya layan my brothers main game... jadi tukang tengok...
Jeruk tu mak yang buat, cos banyak mempelam telur kat rumah...
Ape lagi, makan jeruk tak ingat!
Habis la satu bekas jeruk tu sepanjang me and siblings berkumpul kat rumah...




Aktiviti di masa cuti 2: Pergi Ulu Licin bersama rakan
Aku berkesempatan jugak melawat Lata Ulu Licin time cuti lepas...
Actually, aku tak plan pon...
Tapi bila dah melepak rumah kawan, mula la idea nak merayap tu timbul...
Went here with my old friend, Idayu dengan menunggang motorsikal mak
Lame giler aku tak datang lata ngan motor, cuak jugak
Mane tak nye, dahla pegi bukan time weekend
Aku fobia kalau2 ade babi hutan melintas... bukan tak pernah!
huhu...

ermm...gmbr kedua tu kena blur ckit kat tengahnya
cos aku nmpk gemuk pelik...
:pandaGeli_28:

Daaa....

alhamdulIllah...

18 comments:

meo188 said...

baguslah gemuk & tembam sket. nanti jatuh dlm sungai bleh terapung2... :p

Azraie and The Blog-blog Factory said...

ye ke nampak "pelik"? hehe... neway nnt gtau cmana nk gi tempat ni yer, terasa mcm nk pg la. ;)

Mr. Azman said...

wah wah wah... makan kek lagi... bestnye lahai...

Hana pon dapa thadiah dari CM jugak ker? Wah tahniah ler... CM ni murah rezeki... kekeke....

Bile nak kirim kek kat sbox ni... lapar nih. dah 2 biji kek ni dah terlepas.

Kreuger®

Cik Choki said...

weiii.. xyah la ko cakar2kan pic ko tu. kalau dah gemuk tu, gemuk gak. letak je. xde keyakinan diri ke pe nie? wakakaka

mesti akak anggun tgh kemarahan tahap cipan tgk adik manis comment camni. kehkeh!

Ryehanna said...

Ryehana to Meo188: Woi!!!!!! ade yg lebam kena baling selipar kang... :P ekekeke...

Ryehana to Azraie and the blog2 factory: yer...agak pelik.hehe..nak pergi lata ni senang jer, 1stly, sila tiba ke pekan Beruas dulu. dari pekan, dekat je lata nih...

Ryehana to Mr Azman: Yup! CM post hadiah jugak! ingat jugak kat ana! huhu.. sungguh happy! anyway, kek tu dah lesap dimakan la kreuger...hehe.. nk wat cmne,terlepas la lg...:P

Ryehana to Cik Choki: Woiiii!!!! ini lagi sorang! sesuka hatimu sahaja mengomen sebegitu yaa! Cett! tp sebab aku ni baik lagi sopan dan penuh kesusilaan, takpelah...aku menerima komen mu dengan hati terbuka.

ala,sbnrnye saje je wat blur2 gitu...mcm entiti asing la kononnya...kan ke kat hutan tu. kasi gempak ckit...

huh...nyampah aku...

:P

zariel said...

huhu...baru nk komen pasal gambo tuh...nasib baik bkn seperti kusangkakn...haha

izuan said...

haha.. it's funny that you would blur your own pic just because you thought that you are gaining weight.. why don't you take pictures of the place instead without you in it? :P

oh, btw happy belated birthday.

Ryehanna said...

Ryehana to Zariel: hehe..jadi takut nak komen psl gambo ek?

Ryehana to Mr Izuan: Memangla nak post yang xde 'me' in it tapi bila tgk balik pictures yang dicaptured, xde amik gambar tempat berlatarbelakangkan hutan tu..the only pic yg amik.ade diriku di dlm nye...tu yg kena blur..ekeke...

dato g said...

sy sgt suka jeruk tuh..huwaa... bila nk boleh mkn nih..=(

Ryehanna said...

hehe...jeruk itu memang sangat best! habis satu bekas tu dlm ms seminggu dimakan oleh kami adik-beradik.tupon kakak sulung tak balik. best wo berkumpul ramai2... hehe

xpe,nnt balik Malaya,mintak wife tolong wat.takpon gi serbu kedai jual jeruk... :p

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

NaK JeRuK Tu GaK :(

Mr PenyuBiru said...

gambar jeruk tu telah membuatkan aku tak senang duduk la.mana nak carik memalam nie.isk..isk..

Ryehanna said...

Ryehana to Wana: Hehehe... jeruk itu menjadi kejelesan nampaknye...:p

Ryehana to Mr Penyubiru: Hahaha... cari jelah siang2 esok...hehe...

Azraie and The Blog-blog Factory said...

suapkan untukku jeruk itu ye, ana :p

cybernetics mind said...

emmm.....I was thinking "selamat ker benda tu sampai ke tangan Ana..." - cause sumer org tahu kan caner abang2 posto tuh dok hentak semacam jer cop2 diorang tuh...dets why CM buat "secret panel" tuh...heheheh

pesanan dari penaja----->jgn gantung mender tu di kereta tau kerana kereta tak tau caner nk berzikir.....heheheheh

Ryehanna said...

Ryehana to Azraie and the blog2 factory: HAhaha.. funny!

Ryehana to Cybernetics Mind: Alhamdulillah selamat jer benda tu sampai...itulah, heran gak apsal ade secret2 panel... mcm main treasure hunt plak...ekeke...

dont worry,i dont even own a car so xdenya ana nk gantung tasbih kat kereta...actually,tak terfikir pon!
thanx again,CM...
:]

Aina Ana said...

Ryehana, ayah akak selalu gak buat jeruk tu, selalunya 1 besen besar. 2-3 hari habis laa...

Anyway, Happy Birthday ye :D Maaf lewat wish..ahaks

Ryehanna said...

wah...2-3 hari je habiskan 1 besen besar jeruk??? fuiyo... hihi

thanx!