Friday, August 8, 2008

TOP 10 Love Songs of my choice

bismIllah...

TOP 10 LOVE SONGS (and lyrics)

:dancepanda:

Rase macam nak mengulas tentang lagu-lagu yang aku suka. Terpanggil nak mengomel tentang lagu bila baca lirik lagu post di blog Kreuger minggu lepas...

Ape lirik lagu yang anda suka? Yang mengingatkan anda tentang orang yang tersayang atau kepada orang yang pernah anda sayang? Ececeh.. poyo je ayat.

Aku lebih tertarik dengan lagu omputih/Inggeris. Cos kalau dengar lirik bahasa melayu macam tersangat jiwang. Terlampau. Tak sesuai ngan aku. Ahaha…

Anyway, di bawah ini ade list of my favourite love songs. Siap bagi lirik sekali… [sila klik lagu tu kalo nak lirik yer]


  1. I Love You by Celine Dion ~ aku sangat suka lagu ni oke! Lagi2 plak dinyanyikan oleh Celine Dion. Bagi aku inilah ‘the song’. Pernah emel lagu ni kat 1st love… wow...the memories… aihh… too bad, perasaan tu dah lame tak dirasa. Ade byk lg lagu Celine yg aku suka. Too many. But this one yg meninggalkan kesan. Dan sangat meaningful to me.
  2. My Baby You by Marc Anthony ~ what can I say? Almost everyone yang pernah dengar lagu ni akan suka giler ngan lagu ni!! Another song by Marc Anthony yang aku suka would be I Need You. Love it!
  3. When You Tell Me That You Loved Me by Diana Ross ~ OMG… I really2 love this song!! Same gak ngan lagu Endless Love nyanyian Diana Ross and Lionel Richie.. klasik!
  4. Hopelessly Devoted To You by Olivia Newton John [soundtrack filem Grease] ~ well, aku mmg suka lagu omputih lame2. dan aku suka soundtracks filem best2…mcm lagu ni…tersangatlah suka mase first time dengar. Suke giler suara Olivia yang merdu tu…
  5. To Where You Are by Josh Groban ~ OMG… lagu ini sangat sedih oke! Aku suka giler lirik dia. Of lost love… terharu giler ngan lirik lagu ni. Ditambah ngan suara Josh yang sangatlah best…huhu
  6. As Long As You Love Me by Backstreet Boys ~ so cheesy kan lirik lagu nih. Tapi takleh nafikan yang lagu ni sangat best! Aish..teringt zaman muda2…ekeke..lagu BSB yang lain yang aku suka would be I’ll Never Break Your Heart dan Spanish Eyes.
  7. That’s When I’ll Stop Loving You by N’SYNC ~ FYI, I really really really love N’sync! So, leh kata SEMUA lagu N’Sync aku suka. Tapi ni my favorite! [ermm..yeke? tak jugak cos semua lagu dia favorite aku! Heheh] No wonder la cos lagu di composernya Diane Warren yang banyak hasilkan lagu2 popular. Setakat ni, tak pernah aku tak suka lagu2 yang dihasilkan Diane Warren.
  8. When Your Eyes Say It by Britney Spears ~ Haa…ni lagi satu hasil karya Diane Warren. Cube usya lirik lagu ni. Sangat best! And aku adelah kipas-susah-mati Britney! Lantakla org nk kutuk dia ke ape…but she used to be great! Aku sangat sukakan lagu2 Britney. Semuanya! Tapi ni favorite! Lagu ni sangat best bagi aku! [eleh…actually, semua lagu Brit favorite aku]
  9. You’ve Got A Way by Shania Twain ~ Mula-mula, aku terpikat dengan video klip lagu ni yang juga soundtrack movie Notting Hill. Tapi lame2 aku jatuh cinta dengan lagu dia yang sangatlah best ini. Aku suka juga dengan lagu From This Moment nyanyian Shania Twain. Best!
  10. I Want To Spend My Lifetime Loving You by Marc Anthony and Tina Arena ~ adeke orang yang tak suka lagu ni?? Huhu… aku suke giler! (walaupon tajuk lagu sangat panjang!). LAgu soundtrack cerita The Mask Of Zorro yang mendayu2 giler… tapi chorus dia yang best… lirik yang mencairkan. Sukenya! Hihi…

Okey…itu saje review untuk kali ni.

Selamat menyanyi dan bercinta. Hahahaha…:sittingpanda:


alhamdulIllah...

9 comments:

Mr. Azman said...

Wah... salam. thanks for the credit.
ERm.. banyak betoi la lagunye. Masalahnye cume 1 jer aku confirm hafal sekarang. Nyanyian dendangan Doraemon... uicheh silap....

Lagu Back Street Boys - As Long As You Love ME. Pergh.. feeling. Lagu ni jugak is my lagu wajib kalau pg karaoke...

So selamat melayan lagu.
Kreuger®

Ryehanna said...

Wakaka...lagu tu lagu yg famous giler dulu2 kan? meletop2 Backstreet Boys dibuatnyer.. xpelah mr azman, still ade gak la yg kena dlm list ni kan...

sambil taip post ni, nyanyi same2 lg bile bc lirik tu tau...hehe..

13may said...

waaa....ko tgh bercinta eks???

*wink wink*

Mr PenyuBiru said...

aku suke lagu sepohon kayu. sob..sob..

cybernetics mind said...

Marc Anthony ehhh....CM prefer "You Sang To Me".....

Dooluu dooolu kan....masa CM bercinta, lagu tema "I Live My Life For You" dari kumpulan Fire House...heheheheh jiwang jer masa tu...huargghhhhhh :)

apit said...

weh ana ratu jiwang..ajar skit cmne nk taruk gmbr kecik2 kt ko nye free chat widget nih..den xbrape pndai...

Ryehanna said...

Ryehana to 13May: Saye tidak bercinta tapi berkasih. Eh, post lagu ni tiada kena mengena ngan my current state. cume suke2 jer...

Ryehana to Mr. Pneyubiru: Suka lagu tu jugak...menginsafkan... :'(

Ryehana to Cybernetics Mind: Haa lagu 'You Sang To Me' tu pon ana suke jugak! tapi..yg di'list'kan ni melebihi lagu tu la dr tahap suka nye..hehe...

Lagu dari Firehouse ana xtau sangat. Mmm,nnt nak cari la lagu tu...:P

Ryehana to Apit: Ala, aku nyer blog nih bukan psl tutorial ttg mencantikkan blog. Cube ko refer blog Cik Chokilala yang cun2 melecun tu. ko geledah jer blog dia.dia ade post dulu,tapi xingt dah... aku pon tgk kat situ jer...

apit said...

he's one of your seniors la.batch miji gak.org name lukman kn ramai...pape pn member aku ramai da kawin.rezeki...

MM HaZiMiNN said...

vote for no 4!