Wednesday, September 24, 2008

Hisy...

bismIllah...


Entah kenapa, mood aku untuk menulis dan menulis dan menulis a.k.a berblogging sudah makin menurun...

Actually, aku tahu kenapa...

Menulis di blog yang pada mulanya hanya untuk suka-suka dan untuk mengimbas kembali kenangan lama sudah menjadi sesuatu yang lain... aku sendiri tak tahu dah jadi apa. Yang pasti, aku jadi tak selesa untuk menulis sesuka hati aku... Aku jadi was-was untuk bercerita lebih-lebih tentang diri aku bila aku tahu ada orang yang membaca. Ahh pelik bukan?

My first entry untuk blog adalah pada May 2005 [archives blog lama di sini]. Waktu tu, aku tak pernah terfikir pun yang blog akan dibaca oleh orang... sangat-sangat aku tak sangka... but now, macam-macam benda dah leh buat dengan blog. Nak mengutuk orang, nak buat duit, nak buat informasi tipu... semua boleh laa.. haih...

Aku bertukar ke .blogspot ni pun sebab nak bagi cantik sikit blog ni... sampaila boleh kesan rupa-rupanya ade jugak orang yang tak aku sangka-sangka membaca blog aku... Well, aku tak kisah sangat nak baca blog aku. Bacalah... tapi, kalau anda selalu blog hop atau berjalan-jalan membaca blog, adab kena ada juga. At least, tegur la owner blog tu... lebih2 lagi kalau owner tu yang berkehendakkan begitu. Selalu kita jumpa blog yang mintak dikomen entry nya atau mintak kita tinggalkan jejak... So? Tinggalkan la jejak. Kalo xkomen pon, tulis kat shoutbox pon jadi laa...

Ade sesuatu yang aku kurang suka dengan fenomena berblogging sekarang ni. Aku dapati ade blogger yang link aku tapi bila aku trace dan nak pegi kat blog beliau, blog dia diprivatekan pulak. Add aku tapi aku takleh view dia?? Huh? Wtf?

:pandaGeli_10::pandaGeli_10::pandaGeli_10:

Seriously, I don't mind people reading my blog, but sharing is caring... So, share yours plak then!

Aku pun ada my other blog yang aku privatekan... Tapi kat situ memang aku xde link sesape rasenya. Reader blog tu pon sorang je. And aku jarang update. Lagipun benda-benda personal yang tak boleh dikongsi... heheh...
:minimo_04:

Ape-ape pun, aku jadi tak best bila nak berblog bila perkara macam ni berlaku. Rasenya macam nak je aku privatekan blog ni. But then, I don't really know much of my fellow bloggers email to invite. And bila pikir2 balik, macam bengong jer nak layan benda-benda ni...kan? [adekah kerana aku dalam keadaan moody maka perkara ini pon menyebabkan aku menyampah?]

So, what would it be? Let the stalkers stalk? Kes nya aku tahu bukan sekali dua blog ini dijengah... Tapi selalu! Rasenya semua archives aku 'beliau' dah khatam. Kalau nak kawan atau kenal, kawan la betul-betul. Oh well... I do pity their/his/her pathetic life. Memang dah takde life sangat la tu kot?Aku, kalo nak kawan, aku bagitau kata nak kawan... Sebab ade sesetengah blog yang aku minat bace and I let the owners know about it. So, ape cerita main nyorok2 dan sekodeng2 nih... tak best ar... xsuke...

Menyampah.:minimo_24:


alhamdulIllah...

12 comments:

chepsmore said...

hihi..
kire akak tarepanda ini ade secret admirer la e??
hihi..
kasi bucur skit sapa itu gerangannya??
mawu tau..
:)~

Anonymous said...

YUHUUUUUUUUUUU........hei..hei..mancha..aku rasa aku tau sape matlaun yg buat perangai hampess ni..ape kata klu kita bomohkan aje dia dgn bomoh hijau atau siam paling habis2 pun bomoh kg pisang..he..he..kita bomohkan dia biar dia jadi berani sikit n belajar bersifat jantan n tak pun matang..he..he..amecam??? ada ok ka??

Azraie and The Blog-blog Factory said...

I think i know one... Hurm... N i think its the one ur talking about kot...

Mr PenyuBiru said...

hmmm..tatau nak komen ape.hehe..

Ryehanna said...

Ryehana to Chepsmore: Hehe..ntahla...ade ke?? :P

Ryehana to Anonymous: Ehh.. ni sape ekk! kot ye pon bg la clue ckit!ciss...

Ryehana to Azraie: Heheh... well...

Ryehana to Mr Penyubiru: Haha..thanx cos walaupon xtau nk komen ape,tetap tinggalkan komen jugak... :P

dayah@yasha said...

ayarkk!!!
daku jugek sokong seperti kamoo~
da la salu mai page kite..
dok la kata link kite..
da tuh nak pi view page dia lak..
dok pebet..

#aku penah gak pebet tp time nak chantek kan blog jew =p #

wah! nyah nie ade cikeret admire!
sapew2??? artis ka??
ekekekke~ kalu ensom u rembat jew nyah~ =p

ChaiReeL AziZee said...

ko ada s.a?...wahh...makin gemuk la kamoo..hahahaha.....

erk..ape komen aku nie...arghh...

selamat hari raya...hua hua hua~~

cybernetics mind said...

huhuhu...ada stalkers ghopenya...biasa laaa, CM pun kdg2 pun hangin gak dgn org2 cam ni. sbg contoh...CM mmg tk xposekan diri CM yg sbnr ats sbb2 yg tertentu [ i got my own right to be "invisible" ...] tapi kdg2 ada gak malaun yg tahu saper CM sebenar ni suker2 jer nk xposekan diri CM walhal dah kasik taw awal2 lagi...sedey taw....dah tu plak dok talk shit.

CM ingat lagi....ada satu term yg sorang blogger dok guna utk gmbarkan individu2 yg cam ni....."Manusiyal"...rasa2nya layak kot guna term ni....heheheh

So...my advise to you...tk yah laa nk privatekan blog ni atau tutup terus blog ni....kang CM dah tk der kawan yg boleh citer pasal Berueh lagi...wakakaka. Cuma kl ada perkara2 yg terlalu pribadi rasanya tok sah laa xpose kt sini kowt...takut2 ada org lain manupulate plak.

CM sndiri sbnarnya blogging ni like some sort of escapism jer dari daily life yg agak teratur dan "straight"....bila blogging I feel free...tak yah nk kontrol2 macho, tak yah kontrol2 dari segi protokol, tak yah kontrol2 dari segi pergaulan, tak yah kontrol2 bg pandangan....so bila semua ni dah blend, CM boleh fikir freely.

Sori laa Ana, terkomen panjang...CM lupa plak, ingatkan ni blog CM...ahaks

Izham Miyake said...

stalker ke secret admirer?

so kena la jaga2 sikit.. nanti mana ada terkeluar gambar kamu yang terdedah di internet.. hehehhee..

nak raya dah ni.. bila nak balik kg?

13may said...

updet plsss...hehhe heheh

selamat hari raya!

Ryehanna said...

Ryehana to Dayah@Yasha: Haa ko pon ade alami gak ek? hampeh je kan?? huh!

secret admirer?? heh.i dont think so lah...more like a stalker to me...:P
tapi kalo hensem...err..err... :D


Ryehana to Chaireel Azizee: Cehhh kurang asam!! dahla tu, wish selamat hari raya je... maaf zahir batin nyer mane??? :P

Ryehana to Cybernetics Mind: thanx cos share perasaan yang same! haha!well...maybe ana xkan privatekan kot... insya Allah...
btw,xpela nak komen panjang2 pon...org lg suke! :D

Ryehana to Izham Miyake: i think it's stalker...not secret admirer. frankly, that never cross my mind! errr...gmbr terdedah?? hoho..insya Allah xde...:P
nak balik raya dah Khamis petang ni...yeay!

Ryehana to Encik 13May: Updet?? hehe..
selamat hari raya juga...maaf zahir batin.

Mama Pink said...

Allo Adik...Akak baru ni ha datang jengok. :)