Thursday, September 4, 2008

Ke'tension'an aku...

bismIllah...


Aku agak bad mood 2, 3 hari ni... Tension gila... aku takde mood nak cakap dalam phone, aku takde mood nak chatting [thus why i'm always in invisible mode], and dahi aku asyik berkerut jer...:pandacloud_05: huhu..
:pandaGeli_30::pandaGeli_30::pandaGeli_30:

Semalam dapat result test 1 Maths dan jugak System Dynamics. Maths aku teruk giler... malunya!! Dahla orang len dapat power2... ni aku menyampah kalo sekelas ngan dak matrik ni...diorg sgt skema. Result power2... Dak lepasan diploma gak rilek jer... fail pon rilek... tapi kali ni bila dah ramai sgt yang score, jadi stress la sedikit! adehhh!! Nyampahnye aku... bukanla aku nak kata dak dip xscore, ade jer yang terer...tapi... ahh, mmg beza laaa... huhu...[aku harap dak Harisuddin xbace entry ni!]

Tapi aku tahu la...ini semua bagus untuk buat aku rase teruk giler dan memotivasikan diri aku supaya teruskan usaha! chayok! Namun, tak dinafikan juga perkara seperti fail test Maths membuatkan aku rasa sangat2 down... huhu...:pandacloud_10:

Time kelas System plak, dapat result test 1. Result aku alhamdulillah lulus eventho cukup-cukup makan jer...:pandacloud_16: Ramai lulus dan ramai gak yang fail... ermm...

Weekend ni aku ade test 1 Thermodynamics dan juga mid term exam for German Language. Masak la aku... Aku agak tension ngan German level 3 nih... susah nyer mak ai... rase nak baling-baling jer dictionary aku ke dinding. Banyak sangat makna perkataan yang aku tak tahu. Banyak sangat benda nak kena hafal... Especially nak hafal 'articles' nyer... Noun mane yang mulanya dengan 'der', 'die' atau 'das'. Tensionnya aku... :pandacloud_09:

Dahla, malas nak cerita tentang studies lagi. Buat aku sesak nafas. Jom cerita tentang juadah-juadah untuk berbuka... ekeke...
:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

Sekarang dah berapa hari kita berpuasa ek? 4 hari kan? Mm... setakat ni aku tak berkesempatan lagi nak ke Bazar Ramadhan. huhu... Jimat punya pasal. Duit loan aku dah tinggal sikit!! So, masak je la... Nasib baik la aku duduk serumah ngan adik aku, senang la sikit... Semalam, aku ade kelas till 7 pm[tapi nasib baik habis kul 6.30 pm!] dan aku takut tak sempat nak masak mahupun membeli makanan. Nini balik dalam pukul 6 so sempatla dia masak... hehe... lauk simple jer iaitu telur goreng masak dengan roasted beans, tumis sawi dan jugak ikan bilis goreng. Cukup. Tapi tak kisahla cos yang makan nyer aku dan dia jer. Housemate lain masak lain2... susah kalo masak ramai2... macam2 hal jadinya nanti...

Anyway, masa bersahur semalam aku ingat nak makan megi jer. So, bukak la bungkusan megi yang mak aku belikan masa balik kampung aritu... masak punya masak, sekali bila makan, aku nak termuntah dengan rasa megi tu. Ingatkan dah expired cos rasa dia pelik semacam... Tapi rupa2nya megi itu adalah megi tanpa MSG! Sangat tak sedap oke! MSG dikatakan tidak elok untuk kesihatan... Tapi tanpa MSG dalam mi segera membuatkan mi itu sangat tak sedap. But I guess, lain orang lain citarasanya... Dan bagi orang yang memang health-conscious, memang akan akan suka la dengan mi segera tanpa MSG ni. Tapi aku memang tak boleh makan... :pandacloud_03: It tastes awful!! Kalau anda berminat nak merasa mi segera tanpa MSG, leh la pegi beli... Kat bawah ni pic mi megi tanpa MSG yang mak aku beli tu...


Mmm... petang ni nak masak ape aaa.... :pandacloud_06:
AKu tak tahu ape penutup yang baik untuk entry ini. So... dah. :pandacloud_12: Bubye.

eh eh jap... lupe plak. walaupon megi tu xsedap, tapi aku tak bazirkan mi dier... aku tus kan air yang tak sedap tu... kendian, dengan menggunakan perencah bihun goreng adabi, aku transform mi itu menjadi megi goreng. sedap wo! hehe...

ok. baru boleh publish.:pandacloud_16:
Salam.

alhamdulIllah...

8 comments:

Azraie and The Blog-blog Factory said...

good luck on ur upcoming test, buat baik ye! belajar dari kesilapan lepas. hehehe

cutiepie said...

haha..org yg pertama mengomen tuh cam besh jek! huhu..tp betul la..hehe..time da keje,bila pandang blk masa lalu..ahahaha..blaja lerr bebetol..take it as early investment..insyaAllah,pulangannya nnt..lumayannnnnn :)

chepsmore said...

ish ish..
terasa stet ni sbb ak dak matrik..
0.o
hee..
neway,take it as dugaan..
bulan poce ni manyakkn becaba ye..
ade hkmah cume tu..
ne tau,time final leh score ke..
somehow,ak da amik termodynmics..
:)~

Ryehanna said...

Ryehana to Azraie and the blog2 factory: Hehe...thanx!

Ryehana to Cutiepie:nak menunggu pulangan yang lumayan tu seksa gak yer...tapi xpe, bersusah2 dahulu...sebenarnya aku yg malas...pdn ngan muka aku!

Ryehana to Chepsmore: ALa,jgnla terasa..ni bukan mengata dak matrik, yang tersirat di sini ialah bdk matrik ni bijak2...sbb tu jeles...hehe...

yOnnA said...

err x sakit perut ke sahur makan meggy?
i had tried once,huhu sakit perut gile..hehee.
pastuh terus x sahur megy la.
my friend pun penah admitted kat hosp sebab sajur megy! hahha..
comel sat kan :p

btw,
good luck for ur test babe! =)
dun give up.
budak2 matriks mmg diorg excellent! hahahah..
sangat la skema okies.
xpe2..
anggap tu sbg cabaran.
u can do it :)

Ryehanna said...

Oleh kerana megi tu rase cam hampeh, jadinya kami makan megi goreng jela...xdela plak sakit perut ke ape ke...hehe

thanx yer! i need all the luck i can get!<---budak kurang rajin.

cutiepie said...

hahaha..me oso kurg rajin dlu..n look where tat puts me now?! hahaha..on the front row of hardworking peeps..n whenever am surfin the net,there's owez sum1 at the back clearing their throats..daim~ am suffering..hehe..so cik ryehanna..do study..skejap jek zaman2 schooling years nih..nnt bilda da keje,musti windu nk blajo blk :) betuuuuuullll...saya tidak pernah menipu (kadang2 jek..huhuhu)

Ryehanna said...

Tapi sekarang ni rase mcm xsabo nak abih blaja...dah tak larat beno dah rasenyer...lagi2 bila most of my frens dah nak abis blaja...huhu