Sunday, September 7, 2008

Sleepless in Shah Alam

bismIllah...


Aku tak tahulah kenapa, sejak kebelakangan ni aku susah betul nak tido dengan lena. Ni aku online jap cos tersedar pukul 3 tadi... dok guling-guling tapi takleh tido balik... so, aku saje online menulis/enaip jap... <---sepatutnya buatla solat tahajjud ke ape ke... jangan contohi sikap aku.

Dah 3 malam aku mimpikan dia... Rindu sangatkah aku padanya? Hmm... yang pasti, dia tidak mahu kami berhubungan lagi... Supaya aku dapat melupakan dia kononnya. Maka, tiada apa yang dapat dibuat dengan perasaan ini... Tapi, aku semakin ketidaktentuan. i hate this...

Aku ada test German petang karang... Aishh... nak study pon maleh. Kenapalah lately aku ni malas sangat?? Virus malas yang susah dihapuskan... Stress!!

Aku dilanda lagi kepeningan otak bila membaca mesej petang tadi... Sesungguhnya aku masih lagi tidak bersedia untuk komitmen. Most people kata orang lelaki yang selalu berproblem takut komitmen, tapi percayalah... orang pompuan pon ade jugak. Lagi-lagi seseorang yang pernah dikecewakan hatinya...

Aihh... pening... pening...

---

Aku juga merasa dalam bulan puasa ini berat badan aku semakin naik. Bila adikku, Nini amik gambo aku tengah duduk bersila dari belakang, aku perasan yang tubuhku makin membesar dari segi saiz. That is so not cool... Matila aku kalo aku gemuk lagi... huhu... Stress dengan kegemukan... Bila stress aku makan coklat. Huhu... lagi naik la badan aku...

:fatpanda::fatpanda: -------------------> :pandaGeli_21::pandaGeli_21:


---

Korang dah ade ke yang beli kad raya? Aku tak beli pon. Tapi tergoda dengan Nini yang dah beli kad raya. Berlambak lak tu...

Hmm... rasenya dah 3 tahun aku tak hantar kad raya kat kawan-kawan. Gile pemalas...
Tahun ni nak antar ke? ermm.. tengok bajet la... Aritu usya2 kad raya, banyak gak yang comey-comey... Tapi aku memang tak suka kad raya ade bunyi-bunyi... Even kalo kad birthday pon aku tak suka ade bunyi-bunyi... Merimaskan. Sebabnya, aku jenis suka bace balik ape yang ditulis... kiranya sangat menghayati penulisan orang yang menghantar la nih... hehe... So, bila ade bunyi2 tu, memang aku jadi menyampah. Kadang-kadang, saje je aku jahanamkan kad tu bagi takde bunyi. Opps!! hehe..

:pandaGeli_11::pandaGeli_11::pandaGeli_11:


Okeylah... aku terasa-rasa seperti hendak menghafal artikel utk noun German. Malehnya lah ade test time weekend2 nih... haih...

Salam.


alhamdulIllah...

9 comments:

Fendy said...

tgk title blog ni aku teringat cerita lama sleepless in Seattle.

good luck for your test!

13may said...

memang la susah nak tido kalo ko asyik guling guling...

cuba ko baring dendiam...maybe boleh tido...hehhe hehhe..

btw, maybe kamu under stress...byk benda yg kamu fikir..that's why la susah nak tido...kamu kena byk relax dan cuba tenangkan hati dan perasaan tuh..

oh ya! good luck for your test!

:)

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

LoVe LoVe LoVe

HaisH ~

LoVe SuPPoSeD To BriNg HaPPiNeSS

BuT THeRe aRe GuyZ ouT THeRe MaKe Me THiNK THaT LoVe MeaNs LoTs aND LoTs oF PaiN !!!

*TeR"EMO" PLaK*

HuHuHu

Azraie and The Blog-blog Factory said...

xpyh pikir sgt, finish ur study first.... By the time u will found someone who is really for u..

dayah@yasha said...

wahahaha~
yg pi dok guling2 pehal!
wat la kuak kupu2 kew~
baru la syot nak titon~
hagaggaga~

lahai~ dekowt benor nak bagi kad raya!
aku nak nyah~ leh?? #kenyit2 mata#
ekekekkeek~
alahai~ amik ketas manilakad tuh..
lipat dua tuleh la pape karangan~
jadik la!
wat sendiri lagi bermakna tau nyah~
adoi la~ =p

iEn said...

woo.. pandaii cakap german kaa?? meh ajor aku skit sambil guling2 hehehe

good luck wes :)

Rashid said...

salam ryehanna,
eeeee takut gemuk rupanya. peliknya makin takut gemuk makin dimakannya cokelat tu. hehe

rindu, sepi & benci sentiasa akan hadir dalam diri. semuanya indah.

ryehana, komitmen perlu dalam jalinan hubungan. tanpa komitmen maka boleh terurai jalinan hubungan.

sejauh manakah kejujuran dalam perhubungan juga kita boleh nilainya melalui komitmen yang diberi...

ad3ck said...

dapat e-kad pong jadilah ehehehe.

btw test camna ok tak?

Ryehanna said...

Ryehana to Fendy: Memang tajuk entry ni berinspirasikan citer tu pon... hehe

Ryehana to Encik 13May: Ehhh, itu encik 13may xtau...kalo guling2 tu baru senang nak tido patutnya..stail panda.hehe..

mmg under stress pon...and thanx yer...btw,awat komen skema sgt nihh? musykil aku...


Ryehana to Wana: Cinta sememangnyer mengundang seribu macam perasaan... :P


Ryehana to Azraie: Yeah... in time...


Ryehana to Dayah@Yasha: Aku xtau kuak kupu2..aku tau guling2 ala2 tarepanda jer..lgipon ape kelas nk tiru kupu2 yg xcomey tu!huh!

aku memang kedekut!ko br tau ke...hehe..
nyah,if u want one,meh la poskan kad manila,gunting dan pen.setem pon jgn lupe! nnt i send kat u yer...ekekeke...


Ryehana to iEn: Xdela pandai beno.sebab xpandai le takut cos xtau ape sgt.huhu...thanx!


Ryehana to Cikgu Rashid: hehe..mmg takut gemuk tapi kalo stress suka mkn coklat.nk wat cmner...huhu...

errr...mmm...ahh...aaa...gulp!
eheheh...


Ryehana to Ad3k: E-kad boleh la kot. hehe...
ermm...test mcm hampeh. :P