Monday, September 8, 2008

Why "Remember When"?

bismIllah...


Kenapa aku buat tajuk blog ini Remember When? Nein, it’s not from a book’s title. Actually, it’s from a song’s title!

Aku pon tak tahu macam mane aku leh download lagu tu. Maybe secara tak sengaja kot. Aku tak tahu pon sape yang nyanyi mulanya. Bila ‘google’, barulah tahu ianya lagu yang dinyanyikan Alan Jackson [aku tak kenal pon Alan Jackson tu sape, tapi obviously singer yang nyanyi lagu country la kot].

1st time dengar lagu ni, memang aku dah suka dengan ayat ‘Remember When’ di awal lagu tu. Tambah pulak, ‘Remember When’ itu sendiri bermaksud ‘Ingat tak bila…?’ yang sangat sesuai kat aku yang suka menulis catatan peristiwa hidup aku untuk diingati setelah berlalunya sesuatu masa.

Selain dari ayat itu, aku suka melodi lagu ni yang best [bagi aku la…u guys shud know that I love oldies song and country song]. Suara penyanyi ni pon leh tahan best nyer tho aku tak tahu la version yang aku download ni dinyanyikan penyanyi asal nya iaitu Alan Jackson atau pon tak. Hehe..

However, lirik lagu ni intro nyer macam hampess sedikit… hehe :P

Sebab tu malas nak wat entry tentang lirik lagu ni…

Walau bagaimana pun, the rest of the lyrics sangatlah sweeeeet! [bagi aku la]

Sometimes I forget what a marriage-phobic loser I am… :P

Title: Alan Jackson - Remember When lyrics

Remember when I was young and so were you
and time stood still and love was all we knew
You were the first, so was I
We made love and then you cried
Remember when

Remember when we vowed the vows
and walked the walk
Gave our hearts, made the start, it was hard
We lived and learned, life threw curves
There was joy, there was hurt
Remember when

Remember when old ones died and new were born
And life was changed, disassembled, rearranged
We came together, fell apart
And broke each other's hearts
Remember when

Remember when the sound of little feet
was the music
We danced to week to week
Brought back the love, we found trust
Vowed we'd never give it up
Remember when

Remember when thirty seemed so old
Now lookn' back it's just a steppin' stone
To where we are,
Where we've been
Said we'd do it all again
Remember when
Remember when we said when we turned gray
When the children grow up and move away
We won't be sad, we'll be glad
For all the life we've had
And we'll remember when

So there…

The reason why I named my blog “Remember When”.

All because of a song.

Lagu yang tak berapa sesuai untuk aku yang belom lagi alami semua tu but I think it’s a lovely song. Made me smiled anyway… :]


That’s all.

Tschüss!

alhamdulIllah..

7 comments:

Azraie and The Blog-blog Factory said...

Why do u hug that TarePanda facing on its butt??? :p btw, it is a nice song, Ana :)

ad3ck said...

Tschüss tuh bahasa pe? :o

Ryehanna said...

Ryehana to Azraie: I hug kat bontot panda cos kat situ yang banyak polysterene kecik2 tu...so,gebu...geram gila..hehe...
=P


Ryehana to Ad3k: Bahasa German, dear... maksudnya "Bye" la lebih kurang...

rahmanraof said...

em..ape kaitan panda tu ngn lagu tu ek..

Ryehanna said...

panda xde kaitan ngan lagu tu...panda tu memang kesukaan dan minat sejak sekolah lagi...
=P

cybernetics mind said...

uiksss.....ini mcam pnya tidoq silap2 trbabass sahur...*tetiber rasa lapaq plak..padehal jam br kul 4.30ptg...huhuhu

Ryehanna said...

ape la CM nih, puasa memang la lapo! haha...