Saturday, October 25, 2008

Cerita hari sabtu

bismIllah...


Selesai Test 2 Thermodynamics II yang menakutkan pagi tadi. Mula pukul 9.45 pagi dan sepatutnya masa yang diberi just 1 jam setengah, tapi soalannya banyak yang nak kena cari. Ade 3 soalan, tapi setiap soalan berangkai2 sampai e) dan f). Mane nak sempat. Dahla tu, nak amik masa panjang-panjangkan tengkuk cari ilham dan mengingat lagi... huhu. Ahh sudahlah, dah lepas. Harap-harap lulus... eheheh...

Then, kul 3 petang tadi ade sketsa German plak. Kena berdialog la sikit. Ahh semuanya tak hafal skrip pon cos dok study Thermo untuk test pagi tadi, so lantak jela... Pakai bantai prong prang ntah ape-ape. Group aku yang sengal [bukan aku!] kena ber'drama' sampai 3 kali baru okey cos si pelakon utama iaitu makhluk berkepala merah [rujuk gambar pada entry ini ] itu asyik tergelak jer kerjanya. Ntah ape-ape. Tapi, sketsa kami memang agak kelakar la ngan karenah budak-budak riang itu. Nasib baik gak diorang amik aku se'group' ngan diorang cos aku yang selalu monteng ni takde geng. huhu... Tak kisahla sesorang girl. Asal ada.

Time usya-usya markah course work German, aku mendapati markah Listening Test aku 19.5/20. Wahh... Wunderbar! At least, seronok ckit cos aku nyer Writing Test macam hampeh. Oral Test pon dapat 23.5/30. Huhu... tak taulah leh dapat A ke tak. Lecturer German aku dok heran kenapa kitorang sebok2 sangat ngan markah German. Wahai Frau ku sayang, markah dan gred Bahasa Ketiga nilah yang dapat tolong gpa kitorg kalau subjek2 core hampeh... Tapi sayangnye German ni 2 jam kredit. Sebab tu kena dapat A! huhu...

Arini pas abis test dan presentation/sketsa, barulah dapat nak online. Hehe... So, nak mengupdate blog lagi la... takde keje tol! hahah

Aku kesian kat adikku, Nini yang tak dapat nak balik kampung minggu ni cos tiket bas balik Seri Manjung dah abis.walaupon ko takde test dan presentation, kenala ko teman aku jugak yer.

Muahahaha...padan muke! <--- dasar dengki

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

Next week, hari Rabu, aku dah mula start first paper final iaitu German III. Wish me luck! Takut giler weh!

---***---

Berkaitan isu tak berkaitan:

Hmmm... entah kenapa, sejak tengok cerita Mamma Mia! [yang aku dah ulang tengok untuk kali ketiga] yang aku beli tu, kepala aku asyik terngiang-ngiang lagu dalam cerita tu. Berhantu betul la!

Currently aku tengah gila ngan lagu Our Last Summer yang dinyanyikan dalam cerita tu [bukan ABBA nyanyi] especially part suara Colin Firth!! So sweet. Dan cute la dia nyer accent! oh, aku memang suke British accent...

:pandaGeli_09::pandaGeli_09::pandaGeli_09:

Gambar Colin Firth yang di'capture' dari WinDVD aku...
cantik kan gambarnye? haa..sape yg kata aku beli dvd cetak rompak?
mane der... kalo cetak rompak, takdela gambo lawa camni kan?
kan? kan?

:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:


Sungguh sedap lagu ini!
Tak percaya?
Tengokle video bawah ni kalau nak tau...
aku suke part yang Colin Firth nyanyi...
Enjoy!






alhamdulIllah...

11 comments:

Noor Ashraaf said...

oh 2 kredit hour, same lah kite, dulu saye amik chinese mandarin, dapat A beb! tapi aku cakap cine still tak bagus mana...

bahasa ini kene amalkan slalu baru boleh bagus.

skarang ni tengah semangat nak study bahasa german plak ni...mane tau ada rezeki nak study kat german kuikuikui

sila beri tunjuk ajar! ich verstehe kain deutch! :|

oh ye, aku keje part time jadi cikgu...

Ryehanna said...

nak tunjuk ajar?
Wie kann ich dir helfen?
hoho..daku sendiri tidak ketereran dalam bahasa german ini...

Ich heisse Ryehana => Mein name ist Ryehana [skrip yg popular sejak filem Ayat2 Cinta].
Ich weiss manchmal nicht wie ich einige Satze richtig schreibe...[aku pon xtau nak tls proper sentence cmne]

haha... sikit2 sudey... kang salah grammatik wat malu jer... kikiki

Tschuss!

Mr PenyuBiru said...

aku pun suka british accent.

good luck ya! atau dalam base jerman goodies lucky! (aku hentam je.haha)

13may said...

all the best sedari :)

yasha said...

wahaahhaa! nyah! elek la.
ko leh wat nya..
gud luck tok paper final ekk!!
jawab leklok jgn tidow lak! =p

Ryehanna said...

Ryehana to Mr Penyubiru: thanx! haha..sesuka hati je 'Goodies Lucky'? it's Viel Gluck la utk Good Luck. yang 'u' tu ade 2 titik atas dia.
btw, British accent sgt cute kan? hehe

Ryehana to Encik 13may: terima kasih sedara.. :D

Ryehana to Yasha: isy, xtau lah aku leh wat ke hape ke... tapi usaha dan tawakal jelah... :D

azman said...

cam terer je time taip ayat2 german nie..try bckap la sket..nk dgr..mst berbeli2 lidah pastu..hahah

tipsgoda said...

best of luck..;)

Ryehana said...

Ryehana to Azman: Memang terbelit pon!

Ryehana to Tipsgoda: Thanx!

Izuan said...

haha you must be very good in german then.. anyway.. bonne chance (the french expression for 'good luck') in your finals exams.. do your best!

Ryehanna said...

Danke, Herr Izuan!!