Tuesday, October 28, 2008

Colored contact lenses

bismIllah....


I need a new pair of contacts. Hmm... so saje2 usya nak pakai kaler ape pasni. Aku kan suka tukar-tukar kaler mata... dasar Melayu tak sedar diri ke? ahh pedulik hape aku!

Then, I found this video...



Well? okey ke review dia? kena consider warna kulit anda dan warna asal mata anda.

Memang kalau pakai lens kaler takkan nampak natural. Of course la kan. Tapi bergantung pada sesetengah orang juga... Kalau dah suka, lantakla... duit dia. As for me, aku memang suka tukar2 warna lens. Memang nampak merapu tapi lama-lama kawan2 terdekat pon dah biasa.

Aku tak pernah pakai warna Aqua dari Freshlook tu cos aku tengok Yong pakai macam striking giler jer... Well, mungkin sebab Yong berkulit gelap kot. Aku ni gelap gak, tapi cerah sedikit la dari dia. eheheh...

Ni yang aku rasa macam nak try warna Aqua nih...

Daaa.... [entry bosan]



alhamdulIllah...

13 comments:

en_me said...

hi adek hanna itteww

13may said...

http://13may.wordpress.com/2008/10/28/new-recruit/

uShop said...

mate awek yg buat review tu..CUNlah 8O

Mr PenyuBiru said...

kaler putih pun ok gak ape?

Riezal said...

demmm ko ni betul2 fetish contact lense laa rye.. apa kater kontek lense kaler hijau.. bila ko marah leh pakai.. dah same dgn hulk tuuu sure bertrabur meja kuliah lari

yasha said...

aku nak tgk ko pakai kaler merah... x dek ke??? hagagaga~ =p

K i a H R o N g G e n G said...

wowee...cun...cun!!!

Zul said...

cun2.. nanti amik gambar.. sy mau tengok.. mesti mauuu

Ryehanna said...

Rye to en_me: Hai en me!

Rye to Encik13may: Okey! got it!

Rye to Ushop: ha ah kan? comel sgt! that's y la i tmpal video dia.hehe

Rye to Mr Penyubiru: Warna putih? mmg okey...nk menakutkan Batrisyia leh la...hak hak

Rye to Riezal: Hahaha... eh, btw, aku mmg dah penah pakai warna hijau. warna hijau la yg daku selalu pakai...

Rye to Yasha: aku rase masuk ko ni dah dekat seploh orang yang kata nak tengok aku pakai warna merah... xjumpala lens warna merah syg oi!

Rye to Kiah Ronggeng: Hehehe...[walaupon bkn puji daku, tapi perasan jelah]

Rye to Zul: okey...insya Allah kalo rajin menyundalkamera [camwhoring]
--ayat Kahuna

hihihi

yasha said...

nyah kalo aku jumpe camne?? aku bagi ko pakai??? eekekkeke..=p

isteri pejuang said...

isk.. akak tak brani nk try kaler yg obvious sgt nmpk palsu.. dr mula pakai.. asek pakai kaler cekelat bese je by freshlook.. takut nk guna warna len.. takut lucu lak.. tp tgk org pakai..lawa je

Ryehanna said...

Ryehana to Yasha: Kalo ko jumpa?? err...err.. ko gile? ape kejadahnye aku nk pakai lens warna merah! kalo akusambut halloween xpe la... :P

Ryehana to Isteri pejuang: hehe.mula2 memang tak berani gak...tapi pastu mcm best lak tukar2 warna.and saje bg orang terkejut. muahahaha. by the way, kalo nak tukar warna lain selain coklat, try yang dari Freshlook cos freshlook nyer colored lens xdela striking sgt... ala,mmg xkan nmpk natural. tp nampak berbeza. xdela dull sangat..

Shooke said...

hohoh.. gigi arnab...