Wednesday, October 22, 2008

Nama pelik dalam phonebook aku

bismIllah...


Tag dari Cik Choki lagi... Kali ni tajuk tag adalah "Nama pelik dalam phonebook korang". Dasar takde kerja betul wanita ini! well, aku pon tengah takde kerja gak ni, so aku wat la... ekeke...


Hmm... setelah meng'usya' nama-nama dalam phonebook aku ni, aku mendapati ada juga beberapa nama yang agak pelik yang boleh dicatatkan di sini... eh apsal ayat aku skema nih?


Aku susun in alphabetical order la eh...

NAMA PELIK DALAM PHONEBOOK RYEHANA

- A*i_sayang_intan:
Intan tu nama awek dia dulu. tapi dah putus. aku lak tak tukar2 nama tuh. kalaulah awek dia tahu, mati aku... err...nnt aku edit! usah harap...

- Beruk:
aku pon tak tau ni nombor sape tapi ade je aku save. samada pengacau or ex aku orang yang call salah nombor banyak2 kali... bakal didelete...

- Bolah:
nama betul firdaus kot. tak tau kenapa jadi Bolah. Ter'bolah'?? ekeke...

- Batu Hampar:
bukan nama orang. Ni nama untuk nombor rumah kawanku, Baydah auf Batu Hampar. eheheh...

- Ciku:
nama kawan lelaki masa diploma dulu. Budak Kamunting. Aku tak tau nama betul dia since kawan-kawan panggil dia Ciku. Dah lost contact dah. Camne nombor dia leh ada lagi dalam phone aku nih...

- Jiran depan rumah:
ini memang nombor jiran depan rumah aku masa aku menyewa di Pangsapuri Idaman dan rumah itu menghadap ABC Corner. Pintu rumah aku and brother ni bertentangan tapi kitorang takdelah pernah bertegur sapa mahupun kenal sesama sendiri. Kitorang suspect diorang ni abang2 ex-uitm penang gak yang dah keje. Camne aku leh ade nombor dia? Cos ade satu pagi ni dia terperangkap di luar rumah. Obviously, he didn't bring his home keys dan housemate dia plak tido xsedar2 diri eventho brother ni dah ketuk2 pintu, jerit2 bagai. Aku yang kat dalam umah ni tengah wat keje dan terganggu kesian plak dengar dia merayu-rayu agar dibukakan pintu. So, aku keluar dan tengok dia tak habis2 berusaha nak bangunkan housemate dia yang dalam rumah...housematenye pon tido mati betul! So, aku offer dia guna henpon aku untuk call kawan dia cos dia sehelai sepinggang je waktu tu. Macam baru pas jogging. Pas dia call kawan dia dalam beberapa minit [seperti ku kata,mmg tido mati!], barulah housemate dia angkat. Then, dia dapat masuk umah. Rupanya dia save nombor phone aku yang tertera kat henpon kawan dia...pastu offer nak belanja makanle ape le... tapi cam biasa, aku kan jual mahal ckit, so aku xdela terima offer dia tu. heehee... Then pastu ade gak la mesej2 sikit. tu jer. Cos aku malas nak layan... :P

Dapat tau betulla diorg [bro tu and the housemates] ex-student engineering uitm penang... engineer tu beb! so, itulah ceritanya cmne aku leh ade nombor 'jiran depan rumah'. Dah lost contact gak... adeh giler panjang cerita tentang 'jiran depan umah' ni!


- Longjack:
Ini nombor kawan lelakiku since diploma. Namanya Jaslinda. Cam pompuan kan? ekeke... Tapi lelaki k... aku save nama dia Longjack cos dia save namaku dalam henponnya sebagai 'Mimosa Pudica'. Aku tak tau kenapa. Ape kaitan aku ngan pokok semalu? aku wat nama dia Longjack cos aku tau itu je nama saintifik utk tumbuhan. haha...


Aihh... nampak sangat phonebook aku nih tak berupdate2...
Banyak sangat nombor yang aku dah lama tak call/contact yang aku simpan...

Okey, that's all for now...
Nk study Thermo untuk pagi Sabtu...
Daaaaa....



alhamdulIllah...

16 comments:

chokilala said...

mimosa pudica.. adoiyai.. tergelak2 aku kat sini haa. hahaha. tak sesuai la ko mimosa pudica. ko tak tau malu pun. heh

wei.. longjack tu tongkat ali kan? hahaha

Ryehanna said...

Tula aku heran gak...aku ni pemalu gamaknyer di mata dia. :P

Yup. Longjack tu tongkat ali.. aku tau pon cos selalu dgr/tgk iklan. Tapi ditegaskan di sini, ianya tiada kena mengena dengan kejantanan beliau! wakakaka...

Mr PenyuBiru said...

mimosa pudica. adusss..lamanye ku tak dengar perkataan nih. 1st time dengar masa subjek sains ke biologi tah. lepas tau semalu tu nama saintifik mimosa pudica, tiap kali jupe je semalu kat padang ke kat tepi jalan ke, mesti akan cakap "wah! ade mimosa pudica la!.." cewahh.. hehe.. err..terbuat n3 sendiri lah plak.hehe..

Ryehana said...

Haha..sila sila... komen panjang2 lagi daku suka...
ermm mmg dh lame tak dengar/nampak perkataan "Mimosa Pudica" tuh... itu yang pelik ngan Longjack tu...apsal la nama itu yang diletaknye... most frens slaliu save my no. as "Anaconda" [kawanku Baydah tentunya].

:P

Zul said...

uiks.. longjack.. ciku dan beruk.. semuanya nama hidupan.. sangat pencinta flora dan fauna nih.. haha

uShop said...

wahaha tag yg best xD

walaupon xde soh sesape buat, sy NAK BUAT JUGAK SEKARANG :P

baru la tau ade mcm2 bende pelik ade dalam phonebook ni kui3x

m@Ri@ said...

wah..mcm2 nama pelik yek..beruk pn ade..

K i a H R o N g G e n G said...

sedap nama jaslinda jadi longjack..sib baik bukan logjack tongkat Ali wakahkahkah..ampun!!!

Noor Ashraaf said...

blog kamu ni bakal diletakkan dalam list blog " penulis sama kepala" dalam blog aku nih, if u dont mind, kalo u mind pon, aku tak peheduleee, nak letak jugak sebab best dan senang aku klik2 :D

* saya ada byk blog kerana, dulu rajin berblogging tentang hobi di masa lapang, tapi skarang nak blog tentang "another side of me" ...muahehe

by the weyyy, panda memang kiut, ade tak mende2 lain? hipopotamus ke? platipus ke? boleh aku apply dlm blogku

yasha said...

wakkakakka! lawok2 nie wei! adoiyai.. tak leh blah longjack tuh! geler lah! wakakkakka!! bagus la ko sume berunsur flora dan fauna.. hahhaha.. yang bab jiran depan umah tuh ensom tak wei?? kasik num beliau kat aku la! ngeeeeeeee~ =p

IdzaRis said...

dulu mase skolah, nama glamer sy pong mimisa pudica..
so,bila baca entry nih,terimbas la kenangan lalu..
sob..sob..sob...

Ryehanna said...

Ryehana to Zul: Ha ah yer... tak perasan plak nama hidupan...hmm,mmg pencinta flora dan fauna la kot! ekeke...[kalo cicak yang ku bunuh itu tahu mesti dia tak setuju...]

Ryehana to Ushop: Ha ah yer..[lagi sekali]
Lupe la plak nak tag org! sila buat la encik Ushop! :P

Ryehana to M@ri@: Hehehe... memang macam2 ada. I bet urs does too![i mean,phonebook in ur mobile phone]

Ryehana to Kiahronggeng: Haha..sedapke? tapi nama jaslinda tu unik untuk seorg lelaki kan? Longjack tongkat ali?panjang sgt nak save. heehee...xpelah...bg kejantanan ckit! :P [matila aku kalo Jasz tau]

Ryehana to Noor Ashraf: Oh? sekepala kah kita? mueheheh.. aku tak kisah pon...add jelah.. :P
hipopotamus n platipus? ermm xdela plak...aku suke hidupan darat je cos penakut dgn air. xtau berenang!
heehee...

Ryehana to Yasha: aku pon tak perasan nama2 ni berunsurkan flora fauna, dayah oi...hak hak... ko nak ke nombor phone 'jiran depan rumah' aku?? aku bg btl2 kang.. hensem la jugak...ekeke...

Ryehana to Idzaris: Oh yeke? same la tuh ek..mesti incik Idzaris ni pemalu mcm saya jugak..ekekeke...
thanx for ur comment!

yasha said...

tak pe2 daku namo.. hohoho~
kalo ko pown x nak aku lagi berganda2 x nak... ekekkee~

Ryehanna said...

hahaha...
aku xmo cos aku malu...
ko kan tak malu, so ape salahnye? hak hak...

yonna bebot =) said...

hah??
jiran depan rumah???
hahahah!!
gile panjang.
baik ko letak jiran je :p
isk..

kalo num jiran tpi umah lak cmne?
ko letak nama ape haha

Ryehanna said...

itu jiran masa kat penang...masa nyewa time study. xkenal sesape pon selain dr jiran dpn umh...

kalau kat umah sendiri, of course le letak nama cos tahu nama jiran.kalo xtau nama jiran tepi umah, xtau la che!