Sunday, October 5, 2008

Post-Raya entry

bismIllah...



Aku baru tiba di Shah Alam pukul 4.30 petang tadi. Seperti biasa, mood nak belajar masih samar-samar. Mood nak berblog pon same gak. Tapi sebab daku bosan melihat entry kad raya yang huduh itu asyik terpampang, maka aku pon dengan rajinnya menaip entry baru.

Menaip sikit jela kot cos masih malas dan xde mood nak berblogging lagi. Oleh itu, daku muatkan entry ini dengan lima keping gambar-gambar raya yang agak poyo. takde idea sebenonye...

Dari kiri: Hanis(16 tahun), Amirul(7 tahun) dan Afnan(20 tahun)
Berposing entah ape-ape... aku layan jer...



Mentang2 baju raya warna biru, mata pun biru jugak.
Daku akui, agak poyo.
Tapi....
Pedulik hape aku!




Abis bocor rahsia yang aku ni debab.
Lengan nampak terlebih lemak.
Huhu...




Nota kaki:
Semua gambar di'edit' dari segi pencerahan...
that's why nampak cerah bebeno... :P

tapi itu jela ek...
xde edit2 bg hilang jerawat bagai...
alhamdulillah tak naik jerawat time raya...


:minimo_05:

Makeup:
Sendiri2 jer... tercocok mata masa nk letak eyeshadow.
hampeh. sungguh aku benci.
aku sememangnyer xreti ber'make-up'
gmbr di atas hanya dipalit bedak kompak Maybelline berharga RM15.90 dan lipstick MoodMagic warna oren dari Nutrimetics.
dan sedikit eyeshadow warna tanah before aku injured.
Itu jer. Okla tu. Natural. Mueheheh!




Okey...
Salam.

alhamdulIllah...

11 comments:

Azraie and The Blog-blog Factory said...

Hang Neh, Hang Dogol n Hang Nan. hahaha~!

dayah@yasha said...

wei wei!
mane nak tau ko tak edit??
haaa... nipu nie!!
hagaggaga~

i terguda lah dgn kebiru-biruan tuh~
wuwuuuuu~
yg kepink-pinkan tuh daku nak uwekkk~
adeyh~

#jgn marah raya nie~#

Marzuki Melarang said...

macam ustazah, ekekekee. xda yg pinang kew?

Cik Choki said...

nape muka ko da nampak mcm makcik2 eh *ayat saje nak bikin marah*

rupanya ni la gambar yg ko xkasik aku muntah tu ye. mmg aku nak termuntah pun ni, tapi aku tahan. sbb hormat tuan rumah. kahkah

aku nak request pic lucah la plak. agaknya ko letak x? hehehe

Rashid said...

salam ryehanna,
wahhhh posing lepas raya ni.. tapi baguslah.

bila tengok gambar ni.. ceria rasanya. biasala kan - ada aura refleksi. bila kita tengok sesuatu yang ceria dan gembira, kitapun terkena auranya.. terasa diripun ikut ceria.

tapi gambar 3 jejaka hensem atas tu bikin saya ketawa je.. memang saya tabik abis, "Foto terbaik sempena hari raya aidilfitri 2008". TAHNIAH!!!!!!! hehe

AnGeL DeViLiA said...

Wah..cutenyer akak ni!!!He..he..:D

Fizz said...

ngedit ape nye yasha... contact lens tu kot.. ngeee.... bnyk nye contact lens si Ryehana nih... =P

kaler merah tade ke? bg owg takut plak... hahaha...

HanG LeKiR said...

baju raye biru ker???camne leh same ni???awat tiru kite???

Syberizman said...

panahan lazer mata biru....

Ryehanna said...

Ryehana to Azraie: Tepat sekali! Hang Haneh, Hang Dogol dan Hang Apenan!

Ryehana to Dayah@Yasha: aku memang tak edit!! ko jeles ar tu! :D
aku pon xsuke beno yang pink tu.nampak gemok giler..tapi aku rase aku serasi la ngan warna biru nih...ekeke...

Ryehana to Marzuki: Macam ustazah?? hoho.. xde kena pinang2 lagi... :P

Ryehana to Cik Choki: Muka makcik2 ko kata?? nampak beno ade nada kejelesan di situ. ekeke...terima kasih kerana xmuntah walaupon sebenonyer aku xkisah pon! hak hak...
ttg pic lucah tu, nnt aku consider...lalala...

Ryehana to Cikgu Rashid: Haha..terima kasih la cos rase gambar my brothers and anak saudara tu best! percaya atau tidak, yang Afnan tu bakal cikgu tapi buat gaya mcm budak2... :P
heeheehee...

Ryehana to Angel Devilia: Wakaka... mekacih2... alhamdulillah...
errr.... AKAK???? <---:cry:


Ryehana to Fizz: heheh...kontek lens ade 2 jer, satu biru, satu brown...tp yang biru tu dah nak expired...
ttg warna merah, memang teringin jugak nak pakai.dah ramai sgt org suh pakai.masalahnye xjumpa ar... :D


Ryehana to Hang Lekir: wei kiter tak tiru ahh! camane leh same nih!! huhu...awat xmai beruas time raya aritu... sedondon!!:P


Ryehana to Syberizman:
Tu tak tengok warna hijau lagi.. hahaha!

Lang Legar said...

ternyata ku tertipu dgn contact lens kamu haha...