Friday, November 7, 2008

Kami bukan merambu, kami lapar

bismIllah...


Pukul 3.24 pagi.

Aku lapar. Nini pun lapar. Tapi kami malas masak. Dah bosan makan mi segera. So, aku dan Nini pun merancang ke kedai makan.

Yer, kami tahu dah lewat. Tapi perut lapar sesangat... nak makan roti canai banjir rasanya... Kedai makan tu dalam 50 meter dari rumah. So, Nini cadangkan kami bawa sesuatu untuk protection... manelah tahu ade orang kacau kami yang comel lote cantik jelita ni...



Lokasi: Kedai makan di Jalan Plumbum V/7V
Nini bersama Air Wick Spray bilik kami.
Langkah berjaga-jaga.

p/s: Aku malu nak bawak cos besar gedabak sgt benda alahnyer...



So.... ade sapa-sapa nak sedekah pepper spray?



Balik2 umah terus berblog,



alhamdulIllah...

18 comments:

Pujangga Asmara said...

Wah...ini betul protection nie..hehehe..awat xbwk ridsect ajer..hahaha

No One said...

hahaha.. baguih toi... bawa gitu je ke?

Ryehanna said...

Ryehana to Pujangga Asmara: Ridsect xdela pulak cos umah kitorang takde gangguang pests... hehe

Ryehana to No One: Ha ah, bawak gitu jer. haram berbungkus or berplastik. sebab tu ana malu nak bawak. Biar nini yang bawak.

AzahYgComel said...

berkesan tak? huhuhu... bagus nih...

nak suruh bawak benda2 tajam bahaya plak kan... better bawak spray2 camni je...

yasha said...

wakkakkaka! gila tayang weyh!!
tol2 cakap pujangga..
awat ko tak bawak resect ja??
wahhahha... lagi sedap bau dia..
rugi la pakai air wick! hagaggaga~

cybernetics mind said...

"anugerah gizmo rekacipta tahun ini dimenangi olehhhhhh......Ana & Nini dgn rekacipta pepperspray gedabakkk"....ekekekek

kompemmmm pnjahat2 & yg sekutu dgnnya di area rumah ana tu tidak lagi busuk macam biasa....heheheheh

neway...kepala otak ngkorang memang masih berfungsi...:)

Rashid said...

Wah, seni pertahanan diri dalam bentuk yang baru.. bagus bagus!!! harum lagi tu.

Ryehanna said...

Ryehana to Azahyangcomel: Tak tau la berkesan ke tak cos xde kena kacau pon [alhamdulillah]. tapi sbg langkag berjaga-jaga kan... ehehe

Ryehana to Yasha: Hahaha.. tayang ke? aku saje amik gambo adik aku tu...aku kan pemalu. wakaka.. btw, kami takder ridsect la syg oi! sbb tu bwk air wick. xkisah janji leh butakan mata org!

Ryehana to Cybernetics Mind: wah wah... dpt anugerah??? wakakakakaka.... biar wangi i samping butakan mata org kan? :P
btw, otak kami memang berfungsi dan sedar diri yang kami xtau ape2 martial arts...huhu

Ryehana to Cikgu Rashid: Hahahaha... wangi kan sinonim dengan RAIHANA. nak wat cmne kan, dah xtau ape2 martial arts...

Mr. Azman @ Kreuger said...

hehehe... klakar betoi laa
bleh bawak air wick untuk protection
canggih betoi... tak pe tak pe...
nanti orang tuh jak jadik marah..
jadik suke plak...

alalala *gedik panda

Kreuger®

13may said...

jaga sebelum kena :)

Lang Legar said...

em berkesan ke lau sembur kat org jahat huhu..

Mr PenyuBiru said...

hahaha.. kelakar tul lah korang neh. apsal tak bawak ridset je.hehe

Ryehanna said...

Ryehana to Mr Azman@Kreuger: ha ah yer... dah sembur wangi, jadi suke lak naya jer.. heheh

Ryehana to 13May: YUP! tepat sekali.

Ryehana to Lang Legar: Insya Allah berkesan... hehe...

Ryehana to Mr Penyubiru: Hehehe... seperti dinyatakan sebelum ini, kami xde ridsect.... :P

chokilala said...

sila la membeli ridsect pasni. then gi kedai lagi bwk mende tu, n sila blog psl bwk ridsect plak. kehkeh

Ryehanna said...

insya Allah, KALAU aku beli ridsect la... eheheheh

Riezal said...

air wick.. for serius ..?? hmm wangi mamat yang kena tu.. suci dan murni.. beli laa cari satu.. cost you few bucks/ringgit jer ada yang kat keychain tu.. kecil skit dari battery AA tu jer :). Loaded jugak korang pakai airwick sembur org.. I rela youu di sembur..

Ryehanna said...

RELA??? Nanti kitorg sembur...takut bute bijik mate jer... hohoh

Mr.Deng' said...

erm..
aku rase kalo ko sembur benda tu kat org yang nk kaco korang pon tak berkesan la..
Air Wick je pon..
tapi kalo wat pukul..
sedap gak tu..

tapi ko tak letak gamba aku kt dugaan exam tu..
huhuhu..x aci tol..