Friday, November 14, 2008

Nak balik bercuti dah!

bismIllah...


Aku dah xleh online malam ni since modem yang ku pinjam dari Mizi ni, kena dipulangkan kembali... huhu. Bosan. So, aku buatla jugak entry before aku memberambuskan diri tanpa khabar berita. Aku terfikir gak nak sign up untuk Celcom Broadband aku sendiri [cos usb modem ni aku punyer, tapi simkad adalah hak milik bestfriendku, Mizi] tapi tak jadila... Umahku di kampung bukan dapat Edge, 3G mahupun HSDPA. So, kalau setakat GPRS yang berkelajuan hampeh itu, rasenya baik la tak payah. Membazir bil sebulan. So, aku akan menjenguk cybercafe kat Beruas tu jelah... tu pon kalau rase mcm ade duit. huhu...

Aku dah berkemas2 dah sikit. Aku akan pulang ke kampung pada petang Ahad, 16hb November. Sampai umah mesti malam punyer. Takpelah. Dah adikku, Nini ade exams petang tu, so kenala tunggu dia abis exam iaitu dalam 5.30 petang. Balik dengan Mr Chubby Cheeks yang sudi mengambil kami. Terima kasih sangat-sangat. nasibaik la beliau tak duty hari Ahad...

Aku nak letak gambar kat entry ni tapi malas bebeno nak transfer gambar2 dari henponku... So aku try Google 'Beruas'. Maka, picture di bawah ni aku cilok dari blog ni >>click me<<. Cam kelakar jer bila bace review orang lain tentang pekan Beruas. hihi


Picture taken from here.
Satu-satunya traffic lights di Beruas.
Simpang ke kiri tu nak ke Ayer Tawar, Sitiawan, Lumut etc.
Kalau terus, jalan ke Parit, Ipoh dan juga laluan ke umah aku.

:pandaGeli_36:


Aih... tak sabar nak balik umah. Nak tido dan tengok tv puas2. Nak baca novel dan cuba kuruskan badan. hehe...
:pandaGeli_33::pandaGeli_33::pandaGeli_33:

Lupe lak, tadi dalam kul 3 pagi aku dan Nini tengok citer hantu dan thriller [kes dvd 3 in 1 la nih]. Best jugak cerita An American Haunting tu!! huhu... takut arr... kitorg tgk sambil bukak lampu. Cerita tu dah lame kan... tahun 2005. tapi aku baru bekesempatan nak tengok. Memang best!!

Pas abis citer tu, kami tengok citer The Hills Have Eyes pulak. Giler ar ganas cerita ni. Ala-ala Wrong Turn. Tiru Wrong Turn. Tapi bagi aku, cerita ni memang best la! Over excited aku menengok cos mcm tgk wrestling plak. Mulut aku pun kecoh <--- kata Nini

Hmmm... ape lagi ek...
Kepada rakan-rakan yang dah habis exams, selamat bercuti! Jangan seronok2 sangat. Ingat Tuhan.

Kepada rakan-rakan yang bakal bercuti sekolah [blogger yang berkerjaya guru mahupun pelajar sekolah], selamat bercuti sekolah! Yeay! Adik aku yang kat IPSM, Besut akan balik. Bestnyer semua ade kat umah!

Kepada yang tak habis exams lagi, JANGAN JELES yer... :pandaGeli_34:

Salam sayang,



alhamdulIllah...

14 comments:

Riezal said...

Selamat pulang ke kampung halaman.. tido bawah tiak mak pas ni :)

13may said...

aikk???? tadi ada entri tulisan tangan...hehhe hehhe

btw, selamat balik kampung :)

Ryehanna said...

Ryehana to Riezal: Hehe..mmg tido ngan mak pon... :D and thanx

Ryehana to 13may: Hahahaha! org baru post entry trus ade komen.. yang tulisan tgn tu kena rescheduled cos xmo la dlm 1 hari ade 2 entry. kihkihkih...

~dARlee zURiS~ said...

ohh..org beruas rupanya :)

Mr PenyuBiru said...

wah dan nak balik kg dah.

dah lama aku tak rasa perasaan macam ni. perasaan yg hepi bila dah abis exam dan tiba masanya tuk melepak² di kg. sesuatu perasaan yg seme student akan lalui.

waaa...rindunya aku pasa zaman itu.

Mr PenyuBiru said...

dah minite ke belum ni? hahaha..

apa² je la si rai neh. suspen lah plak..

Ryehanna said...

Ryehana to Darlee Zuris: Yer..mmg org beruas. lahir dan dibesarkan.

Ryehana to Mr Penyubiru: Well.. perasaan nk balik kampung selepas abis exams ni memang best. pasti akan merindui perasaan ni pas abis blaja nnt. huhu.
btw, midnite hapenya kalo pukul 12 tgh hari?? ni MID DAY ni!! or Mittag bak kata org german. heheh

cybernetics mind said...

selamat berhibernasi [sapa tk tau maksod sila cek kat WIKI yer]di Berueh tu...heheheh

boring2....gi ler niaga apa2 kt Pekan Rabu tu... :)

senang2 jguk laa opis...tapi kl datang opis kena skimaa le erkkk :)

oppss...lupa plak, CM pon 3 minggu akan berada di USM 25 Nov - 12 Dis...huhuhu nk memerah otak ni yg malehhh ni

yasha said...

huhuhu..
balik la kampung dgn segera.. lupa kan dunia on9 sebentar nikmati dunia kampung sepuas2 nya sebelom ko kempunan bila masok sem baru kelak!

adeyh~ ayt skema jep.. =p

waaaaaaaaaaaaa!! windoo kat ko nyah! t.t

Ryehanna said...

Ryehana to Cybernetics Mind: Hahahaha! meniaga kat Pekan Rabu??!!kihkihkih.
Eh, opis CM kat mane? teman xtau la.. leh ke nak wat spotcheck?? lol
Oh, dah kat usm ye. selamat berperiksa la yer. jgn jeles kat org yg dh abis exams. balik cuti nnt mintak2 la xbertambah debab!

Ryehana to Yasha: Memang aku akan merindui untuk online la wei!
hahaha...skema lak ko. cam pelik je...
aku rindu ko gak nyah!!

Lang Legar said...

ah jelesnye org dh abes exam..
aku kena hadap lagi 3 paper for next week nie,tapi makin lame final makin kurang semangat study ni huhu...

CoklatChips said...

Oh.Org perak.

Ryehanna said...

Ryehana to Lang Legar: Biasela kalau dah nak hujung2 ni. lagi2 bila org len dah ramai yg abis exams. ape2 pun, goodluck ye! heheh

Ryehana to Coklatchips: Yer, orang perak... org perak juga kah?

Simplelife said...

orang perak kamu nie yea yong..ater ..idok kamu kabor ke teman..hehehe..kejor yong kejor...