Thursday, November 6, 2008

One more paper to go!

bismIllah...


Petang tadi exams Thermodynamics II. Aku punyelah risau sampai aku takleh tido... Pas Subuh baru tido kejap dan bangun semula pukul 7 pagi. Yang kelakarnya dan juga hampeh, aku boleh tersilap yang paper Thermo aku sebenarnya pukul 2 suku petang dan bukan 9 pagi. So, aku lepak kat bilik classmate aku kat Kolej Mawar jela. Nak tido pon, dapat la lelap dalam sejam sementara nak tunggu time exams. Bila bincang2, rase macam lagi banyak yang tak tahu. huhu..

Ape-ape pun, paper Thermo dah berakhir. Aku harap-harap lulus la cos carry mark/course work aku sikit beno markahnyer. So, kena wat paper final betul2. Tapi... itulah... nak buat betul-betul tu yang susah cos aku punyer time management semester ni macam hampeh. Padahal aku agak minat dengan subjek Thermo nih... sebab masa diploma dulu, aku dapat A utk Thermodynamics dan jugak Air-cond and Refrigeration. Bila dapat A, rase suka la jugak ngan subjek tu walaupon yang degree ni lagi banyak dan lagi detail benda yang kena belajar.

Tapi aku harus akui, minat aku bercambah dengan subjek ni cos first time aku belajar subjek Thermodynamics ni, lecturer yang mengajar tu sangat-sangatlah best. He was very strict tapi dia kelakar giler. Dia memang pandai tarik minat students. Aku amik wat intersesi untuk Thermodynamics ni [masa diploma], so agak risau la nak belajar subjek killer dalam masa sebulan jer. Dahla aku sesorang je pompuan dalam kelas cos girlfriends aku yang adela dalam 5, 6 orang semuanya tak buat shortcourse/intersesi/short sem [girls mekanikal batch aku memang ckit. Tak sampai sepuluh orang]. Risau la gak cos xde geng kan... heh... Tapi alhamdulillah, dapat score. Dear PM Muhammad bin Abd Razak @ affectionately known as 'Encik Mat' [of Uitm Penang's FKM], YOU ROCK!!!Grin

How I wish aku dapat belajar Heat Transfer di semester akan datang dengan dia... Tapi dia kat Uitm Penang! huhu...

Oh, menulis tentang Penang, how I miss Permatang Pauh, Butterworth, Bukit Mertajam, Seb. Jaya and 'Pulau' Pinang!
Lame tak naik feri ke pulau...
Lame tak jalan-jalan Batu Feringgi...
Study kat Carrefour Seb. Jaya, makan pasembor...
Tengok wayang kat Megamall Penang, tunggu bas kat Summit...
Naik motor dari Permatang Pauh ke Beruas, Perak...
dah lame giler aku tak merempit jauh2...
Aihh... rindu semuanya...

Aku rindu lah dengan burger Hijrah yang dijual dekat Pangsapuri Idaman. Aku tak jumpa lagi burger sesedap itu! Dengan sos dia yang sedap dan banyak... mayonis yang banyak... sayur yang banyak... daging yang juicy.... arghhh... sedapnyer... rindu nak burger Hijrah!!!
--- mmm seingat aku namanya memang Hijrah... eheheh...

:pandaGeli_32::pandaGeli_32::pandaGeli_32:

Btw, ade Jaya Jusco baru bukak kat Perda. Teringin aku nak menengok camner rupenya... Senang giler la budak-budak nak melepak. Tak yah pergi jauh-jauh... aku rasa cam nak gi Penang je cuti ni...

Hmmm... next paper is on 12th November. Nasib baik gap panjang. Time exams ni aku rase dah berbelasmovie yang aku tengok... Dari wayang, dvd sampailah ke movie yang didownload.

Antara movie yang aku dah tengok:
1. High School Musical 3 ---> best! paling suka part 'The boys are back'. Zac Efron sangat hensem dan cute okay! kinda like a human version of Ken. Only better. Heart
2. Tropic Thunder ---> Haha... Layan! best gak dan paling tak sangka watak yang dipegang Tom Cruise. Dah last2 baru aku perasan itu Tom Cruise. Citer ni 18SG or 18PL kalo xsilap. Ganas!
3. My Best friend's Girl ---> Tak best!!! aku tgk sbb ade Kate Hudson je...

DVD's and downloads:
4. The Other Boleyn Girl - aku beli dvd ni sbb Natalie Portman berlakon. Best gak bagi aku.
5. August Rush - dibeli sebab boyfriend nombor 7 aku berlakon. Jonathan Rhys Meyer yang hensem giler!!! Aku memang terpukau dengan mata dia yang cantik.
6. The Superhero Movie - download. rase cam tak berbaloi kalo tgk kat cinema.
7. The Happening - download. aku br tgk tadi. hmm... best gak. Arahan M. Night Shyamalan.
8. Gone Baby Gone - download. Citer arahan Ben Affleck dan adik dia Casey Affleck berlakon.
9. Never Back Down - download. Citer lawan-lawan. Best! Hero hensem! ade tahi lalat tepi bibir!
10. The Ruins - download. Best gak. Aku suke cos saspen la jugak. Thriller. Tak kusangka Laura Ramsey yang berlakon dlm She's The Man berbogel dlm movie ni [walaupun sikit]. Ciss...
11. The Alpha Dog - dvd pinjam dari Muhshi. Nak tengok Justin Timberlake berlakon je. heh
12. Apocalypto - dvd pinjam dari Muhshi. Cerita ganas yang best gile bagi aku. Tinggal kesan.
13. Heartbreak Kid - download. Yer... aku baru nak tengok citer nih... dulu xtgk cos xde masa.
14. Incredible Hulk - download. baru tengok cos time citer ni kuar dulu aku xdela teringin sangat nak tgk cos hero xhensem. mueheheh... citer ni biase je la bg aku...
15. American Pie: Beta House - download. hehehehe... Layan...


ermm... tu jer kot. movie-movie ni aku tengok dalam time musim exams ni. Kekadang, aku tak buka komputer tapi Nini yang bukak. Dah dia layan movie, aku pon 'ter'join jugak la...

Tapi ade 2,3 movies yang ditonton before musim exams lg. So... janganlah nak kata aku asyik layan movie jer.

:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:


alhamdulIllah...

5 comments:

yasha said...

hayarkk!! gila byk ko nyah tgk...
aku satu movie tak tgk lagi..
aku nak kasik habeh tgk cita charmed final season nie.. hagaggaa~ aku sukeee!! =p

Luth Textile said...

rihana..
dulu study kat UITM ke?
mmg sedap bger hijrah..
abang yg wat tuh ensem

Fendy said...

aku time2 genting ni la gian nak tgk movie. adehh

Ryehanna said...

Ryehana to Yasha: Wei tolong burn n post kat aku citer tu!! ekeke...

Ryehana to Luth Textile: Yup.dulu study uitm penang.abg yg wat burger tu xdela hensem sgt.bese2 je...:P

Ryehana to Fendy: Samelah kiter...huhu

deng said...

banyak gile movie yang ko tgk..
tapi xde satu pon filem melayu..
kenape ek?
biar la ape orag nak kate..
tp aku ttp tgk filem kita..
best jugak ape..walaupun bnyk kekurangan..
tapi tu filem kite..
kalau kite x tgk..
takkan mat salleh nk tgk..
mat indon pon tak tgk..
so..
moral of the story..
aku nak gak gamba aku kt dugaan exam tu..

hahaha..sori sis..
aku gurau2 je..jangn terlalu dihantui dengan ayat2 ku itu..