Thursday, November 13, 2008

Selamat tinggal semester 5

bismIllah...

Gambar lame nih.
Aku keringkan one of the roses yang diterima time konvo aku.



Seperti yang tertulis, final exams aku sudah pun berakhir. Tapi, hati aku takdelah berbunga gembira sebab aku rasa takut untuk menghadapi akibat-akibat 'kekurang rajinan' ku di semester hadapan. Seperti dialog pagi tadi, ketika aku sedang bersiap untuk ke exams;
"Selamat berjuang" kata Nini padaku.
"Ni bukan berjuang. Ni bunuh diri namanya" jawabku dengan tension.

Yer, tak patut cakap camtu. Tapi aku tahu keupayaan aku macam mane. Memang semester ni I suck! Aku sampaikan terfikir tak nak ambil exams tapi jenuh lak nak cari MC. Dahle kena klinik/hospital kerajaan. So, aku pergi jela amik peksa. Oh well... tak payah nak ingat yg lepas2. tapi aku mmg suka mengenang! it is officially over anyway...(at least for me!)

Pagi semalam, buat first time dalam hidup aku aku rasa macam aku kena panic attack.
Aku nyer exams pukul 9 pagi. Aku dah janji dengan Mizi supaya Mizi ambil aku pukul 7.30 pagi. Tapi pada pukul 7.25 am, dia baru nak panaskan enjin kereta. Pastu katanya nak singgah isi minyak dulu. Semua tu amik masa dalam 15 minit.

So, aku yang tengah tension dan lapar ni terus pergi sarapan dengan Nini. Tak kuasa aku nak tunggu Mizi. Mizi akhirnya sampai dalam 7.45 pagi. Time tu aku tengah makan roti canai dengan Nini. Mood aku macam taik sebab Mizi just apologize sekali dan wat dek je pastu. Takdela nak tanya how I'm holding up etc... Aku dahla tengah marah sebab dia lambat (walaupun 15 minit!)... dia takde wat ape2 untuk legakan hati yang panas ni. And oh, aku memang sangat pantang dengan orang yang lambat. Moody giler aku pagi tadi.

Masa sampai-sampai je kat parking kereta FKA, I suddenly cried so hard my face and eyes went all red. Mizi let me cried for a good 10 minutes before we went up to the examination hall. My friends mistaken my look as 'ni memang muka stay up study ni!!' look. I felt miserable. I even got out early. Patutnya abis pukul 12 pm, but I got out at 11 am. That's just shows how uncapable I was of doing the exams. What's worse, the questions weren't so hard compared with last semester! Mizi said, I could've done it well if I wasn't so preoccupied with other stuff. And that made me even angrier at myself. Mmm... no good to cry over spilled milk, right? God, I feel awful!

Ahh... dahla. Aku tahu aku patut happy walaupun sekejap cos exams dah abis. Tapi sejujurnya, aku takdelah happy bebeno.

Hari ni aku tido je dari petang sampai 11.30 malam sebab badan aku still sakit-sakit sebab period pain. Dan juga sebab aku tak tdo langsung semalam. Lepas exams sempat lagi aku habiskan 1 dvd Sex & The City season 2 yang ade 6 episod. Itulah cara aku lepas geram. Dengan menonton movies. Aku takde mood nak beronline pun petang tadi.

So I guess I should start packing tomorrow cos aku kan dah abis finals! heheh...
Aku still tak tahu nak balik kampung bila. Sebab Nini abis exams 16hb. Lambat lagi. Padan muka! huahua

Ape plan cuti sem ni ek? Aku nak belajar masak dengan Mak kot. Tapi aku juga mahu kurus!! huhu... jadi, macam mane ye? bolehke belajar masak dan kuruskan badan? hmmm...

Lagi, nak buat ape cuti ni ek? Dok membongkang kat umah je ke? Hmm... mesti aku bosan sebab takleh online! ni yang susah kalau umah takde line telefon nih. bosan...

I guess I'm counting on my siblings to make this holiday an enjoyable one. Semua dah berkumpul. Yeay! Bestnye!

Dan Yong aku tak habis-habis dengan nak mengambil anak angkat. Aku tak tahu la kali ni menjadi ke tak sebab yang sebelum2 ni Mak tak bagi dia amik anak angkat. Drama.

Oh, can't wait to go back home!!

I do miss you guys!



alhamdulIllah...

13 comments:

n i e s h a said...

hmm..ana da hbs exam ek?
apape pun bnd da lpas tu klu bole jgnla kenangkn blk..
dont let your mood take over what you want to do..but if u hve the willing to do dat, just gain some spirit and do..amm..ape ntah yg niesha mepek ni..mksud niesha cm ana tensyen2 smp rase miserable time wat exam,x patutla sampai camtu..u have to know how to split ur focus..lgpun time period ni mmg mood swing kan..sbr la ek..
apape pun life must goes on..
cheer up ur life k..
jgn sedyh2 lg tau..
gudluck..:)

adie said...

huhu agreed!!!!!!
last sem punye ag susa,tp dis sem ag sng pon,stil xle buattttt....
sy da serik kua awal,so hold la jgk until 12 pm huhuhu
conteng2 je dah time tuuu....
at 10 am da abes da soklan yg sy leh jwb huhuhu
yg len,mmg x reti huhuhu
sedeynyeerrrr....
xkan repeat ag hukhuk....

anyway,enjoy ur holiday k =)

cyberizman said...

Jangan la sedey, exam kan dah habis

Biasa la tu... Doa-doa la semoga mendapat kejayaan yang cemerlang, tak pun paling koman pun cukup makan, tak perlu reseat.

Kami pun dulu kena exam gak... pulak tu sains komputer... bahasa alien... takpe

mharisuddin said...

haha...marah nampak xkomen...ala...bukan ape...malu la nak komen..kdg2 yg post tu best sgt...hehe...btw..exam ok x?harap2 dpt result yg cemerlang ye...ok ek..happy holidays fren!! :)

azah said...

ni kene join rejim Tyrexia la ni kalau nak kuruskan badan :D

besnya korang dapat cuti lama2!!!

*jeles*

Tyra said...

Betul tu kata azah. meh la join rejim ni... boleh tukar2 tips cane nak kurus secara efektif dan selamat tanpa meng-jeopardize kesihatan kita.

:D

ChaiReeL AziZee said...

ohoi....bagus la da abis..aku paper sabtu ni pastu isnin..aku tekanan giler skrg ni..mmg tekanan weh...

ape pun...ko jgn serabut da..enjoy ur holiday je...ok ler...selamat bercuti...cuti sungguh ko ni..keke..cuti semayang...cuti blaja..hehehe

onepolar said...

cayang... i nak carut ea?

carut carut dan carut...
haahahahaha
yak yak yea!!!

Ryehanna said...

Ryehana to Niesha: Thanx niesha...mmg moody cos period kot...

Ryehana to Adie: Tula..nak menyesal pon xguna dah beb...huhu. btw,enjoy ur holiday too!

Ryehana to Cyberizman: Yolah2..cube xnak sedey2 la ni...

Ryehana to mHarisuddin: Entry best sgt?? entry best la yg kena komen! cess.

Ryehana to Azah: Hehe..jeles ke kitorg cuti?? :D
Rejim kuruskan bdan oleh Tyra?? hehe.. insya Allah

Ryehana to Tyra: Oh... ade ek rejim kuruskan bdn? nnt usya jap...

Ryehana to Chaireel Azizee: Hehehe...mmg cuti sungguh! ko pon goodluck ek!

Ryehana to Onepolar: Hey! ape syg2 ni!! jatuh ar saham daku!! hahaha

uShop said...

tahniah la dh abis exam. xkesahla ape pon drama time exam tu, yg penting dh abis kn. doa2 je la sume ok.

selamat berCUTI!!

13may said...

selamat bercuti :)


boleh la gi keja buat part time :D

Ryehanna said...

Ryehana to Ushop: Yer, harap2 la xde ape2 yang teruk sgt dgn exams kali ni. btw, thanx!! xsabo dh nk blik bercuti!

Ryehana to 13may: Selamat bercuti juga! errr.. 13may ade cuti ke?
Oh, cuti ni xkeroje lah. mane sempat. lgpon kat beruas tu ssh ckit nk cari kerja. hek hek

yasha said...

huhuhu..
elek la.. yang lepas tuh biar la..
doa2 je dapat result bagus..
tawakal je.. da usaha.. hagagga~

selamat bercuti dgn senang hati tnpa beron9 ya!! =p