Sunday, December 28, 2008

Akan memulakan semester 6

bismIllah...



I am now back in Shah Alam. Honestly, I wish I am still in Beruas enjoying the tv and novels. By the way, buku cerita New Moon dan jugak Ketika Cinta Bertasbih Episod 2 dah selesai aku baca dalam tempoh 24 jam. Terer tak... hehe... Aku ni memang giler baca buku cerita especially cerita yang best bagi aku la...


Buku New Moon tu sambungan dari Twilight. Aku memang nak sangat baca sambungan dia. Begitu jugak dengan sambungan cerita Ketika Cinta Bertasbih. Semua ade aku cerita di sini. Thanx to Mr Chubby Cheeks for buying me those. :)



Seronok bila dah baca kesudahan Ketika Cinta Bertasbih. Akhirnya Anna kahwin jugak dengan Azzam. hehe... oops! lupe nak bagi spoilers alert. :P Tapi satu jer yang aku tak puas hati ngan novel ni. BANYAK GILER TYPO ERRORS! Come on la, buku ni bukankah dikeluarkan oleh penulis yang glemer? Takkan la buku dia ade banyak kesalahan ejaan. Tak puas baca. Pemalas betul orang yang check novel ni before terbitkan. Berbeza tol ngan buku Ayat-Ayat Cinta yang seingat aku takde salah eja, malah siap ade terjemahan lagi di bawah halaman. Kira bagus la cmtu kan... or... adakah sebab buku tu glemer gila? ermm... aku harap, buku-buku lain dari author ni takdela salah eja lagi. Sangat melunturkan fokus membaca.

Hmm... aku masih takde mood nak study lagi. Jadual pon macam hampeh. Dengan result yg teruknyer... Arghhh!

Anyway, aku online dari cc jer nih... bile tah nak daftar broadband...

Daaa...

Wassalam.





alhamdulIllah...

8 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

haip... tak mo malas malas.
nanti kene repeat semester.
tahun ni kuatkan semangat
untuk belajar rajin rajin...

miahaha... sekali sekale,
jangan lupe posting moting
kat blog ok... worait..
cayar ar~

Kreuger®

Aina Ana said...

Anna, baca New Moon & KCB2 in 24 hours? Ok tu boleh tahan :)

Kak Huda baca siri Twilight;
Book 1 Twilight
Book 2 New Moon
Book 3 Eclipse
Book 4 Breaking Dawn

in 18 hours non-stop..haha..akak memang gile sampai tak tido. Tido 2 jam lepas tu pi keje..

Ryehanna said...

RYehana to Kreuger: INsya Allah, Kreuger... harapnyer begitu juga... huhu

Ryehana to Kak AinaAna: Waaaa... lagi ganas! 18jam habiskan 4 buku!! [btw, ana ade sampai buku no.2 jer...]
Ana nyer 24jam tu memang bukan non stop la. sempat lagi tgk tv, makan dan sebagainya. hehehe...

shee said...

selamat belajar semula ;D u start sem baru. i da na cuti. hehehe pelik2 jer mmu nih. ske sgt cuti ta same ngan orang lain.

~dARlee zURiS~ said...

selamat menempuh semester baru ye..
jdkan kegagalan lalu sebagai pengajaran
ok..
jg main2 lagi ;)

Anonymous said...

-yashaygkacak-

hayaiyaiiii~ ayoyooo..jan memalas la sayam... study dgn rock nya... kata nak pat lagi bagus sem baru nie... ngaaaaaa! aku cekeh2 panda kau kang... =p

Popeye said...

aip..... jangan nak malas2 lagi! nanti mak suruh tunang lagi baru tau...
haha

::::All!n:::: said...

siri twilight tu yg 1st book tu pun blom bis baca..baru half..huhuhuh..tak sempat lagik...adess..