Monday, December 15, 2008

Aku pergi Cameron Highland weekend lepas

bismIllah...
Aku online di McD Manjung sekarang... guna laptop Mr Chubby Cheeks kerana daku dah xde tenet. heheh.. nak upload gambo-gambo pegi Cameron Highlands hari Jumaat lepas.

Mulanya plan nak pergi Taiping jer cos kami [Mamito, Cikgu Pah, Nini, Diyana dan aku] tak pernah pun ke Taiping Sentral... saje-saje ar jenjalan... Leh gak bersantai di Taman Tasik Taiping yang cantik dan tenteram tu. Tapi, plan hanya tinggal plan... cos tetiba Cikgu Pah bagi cadangan pergi Cameron Highland lak... FYI, keluarga kami dan Cikgu Pah sendiri memang selalu gila pergi Cameron, Leh kata tiap-tiap tahun mesti pergi punya la... So, last Friday merupakan kali kedua aku ke Tanah Tinggi Cameron untuk tahun ni. Bezanya, kali kedua ni kami tido sana. Best weh!

Hotel Rosa Passadena, Brinchang

Kami tido di Hotel Rosa Passadena di Brinchang. Inilah first time kitorang tido hotel. Selama ni kami dah 2, 3 kali gak tido kat Cameron ni tapi tido kat apartmen yang disewa. Tapi kali ni malas nak masak-masak, so tido hotel jelah. Cikgu Pah tersayang yang sponsor. Hehe...

Kali ni banyak gambar makan-makan jer... Dah puas dah asyik amik gambo ngan pokok bunga dan ladang teh. So, enjoy the pictures!


Amik air mineral semulajadi dari bukit...


Budak comel main kuali di pasar... hehe

Cikgu Saripah dan Mamito depan Strawberry Moment


Diyana (Daybab) dengan makanan dier...





Makan time!! bersama sponsor utama. kehkeh..




Tart strawberry kegemaran cikgu...








Memang best pergi Cameron kali ni cos dapat tido dan makan dengan selesa [hotel dekat pekan Brinchang so senang la nak merayap]. Kalau nak honeymoon lagi best. Sejuk jer... ekeke... :D


Okeylah... that's all for now. Till then, adios!



alhamdulIllah...

11 comments:

chokilala said...

huh. pic budget nak comel je. menyampah aku tgk. konon amek gambar dgn bunga n strawberry sume tu sweet la tu. ces. ko ttp comot di mata aku. haha. wei, aku pun selalu gi. bole kata tetiap tahun gak. sampai naik boring da. huhu -_-"

Ryehanna said...

hahahaha... ayat org jeles je tuh!! kehkeh... yelah, aku pon dah naik boring gak... tp selagi org belanje, no problemo beb! :P
akhir kata, aku tetap comel di mataku. LOL

Izuan said...

I've never been there. Nampaknya tart strawberi itu sangat sedap. Nyum nyum.. sangat jeles!!

~aianna~ said...

wahh miss ryehana g cameron..jeles2..miss raihana yg ni xpenah g lg..kesian gile kan?kan? ;P

yasha di alam wp!! said...

huishh! sonot tuh.. t.t ndak penah pegi lagi uh! cedeh je.. sososoobb..~ kalu genting rajen le jugak.. tapi x ler salu.. hagaggaga... t.t

mecHANISm said...

hohhh cameron?ujan x kat sane?aku patut naik gunung yongyap dr cameron mgu lpas..tp cancel sbb trek basah n jln rosak nk naik atas...kecewa gler...van aku dh naik smpai puncak gnung brinchang...lagi sejuk..aku tdo dlm van jer..wahaha

AzahYgComel said...

lamanya tak gi cameron!!! nak makan aiskrim stroberi... sedapnya!!!

hafizwasa said...

bestnye p jalan2...

selamat berkenalan...

Ryehanna said...

Ryehana to Mr Izuan: Memang sedap pon! pergila Cameron bila2 free.. best gak... hehe

Ryehana to Aianna: Haha... yer sayang... kesian sgt2!! ;)

Ryehana to Yasha: Baik ko gi Cameron dari gi Genting. xdelah ngabih duit byk beno weh!

Ryehana to Mechanism: Alahai sian ko...xpela...naik gak gunung walaupon x all the way.. hehe... next time leh plan lg kan... :)

Ryehana to Azah yg comel: Hehe... yer, mmg sedap!

Ryehana to Hafizwasa: Yer, mmg best... salam kenal...

onepolar chomel said...

aikk? macam kenal jer strawberry momento tu?
nie mesti terjebak tgk dlm blog kite ni.. hahahah terjebak arrr tuuu

Ryehanna said...

YUP! ajak pg Strawberry Moment tu cos of the pictures u upload on ur blog! mane leh tahan... huhuhu