Wednesday, December 17, 2008

Berkelah di Ladang Alaga

bismIllah...


Dah nak habis cuti semester ni, makin rancak la aku memenuhkan aktiviti-aktiviti merayap. Today, aku join Mr Chubby Cheeks dan pakcik-pakcik navy yang lain berkelah di Ladang Alaga. Actually, tak tahu ape nama betul tempat tu. Hutan Lipur amenda tah... tapi sebab entrance nyer dari Ladang Alaga [atau estet] di Trong tu, so... bubuh nama Alaga jelah. :)

Masa mula-mula nak pergi tu, Mr Chubby Cheeks datang amik aku time Zohor. Then, baru pergi. Actually, aku bukannye nak pergi sangat pon. Maleh cos bagi aku Alaga tu bukan best sangat. Best lagi Ulu Licin. Tapi, navy-navy tu kononnya nak berenang... dan Ulu Licin tu air tak berapa dalam... That's why nak gi Alaga.

Yang kelakarnya, kereta Mr Chubby Cheeks yang sampai dulu barulah 4 kereta yang lain. Padahal Mr Chubby Cheeks singgah Beruas dulu. Tunggu aku bersiap lagi... ermm... kesimpulannya, kalo dari Lumut nak ke Alaga tu lalu Beruas ler cepat sikit...

Sampai-sampai jer terus prepare nak bakar ayam, ikan pari dan sosej. Aku yang blur cos xtau lak beria nak masak-masak camni just tolong sikit-sikit jer. Segan giler... Dahle aku tak berapa kenal... dan pemalu gitu... kehkeh... So, dah bertambahlah kenalan wanita iaitu Kak Ira dan Dila... diorang isteri kepada kawan-kawan Mr Chubby Cheeks. Btw, they rocks! sedap ar ayam perapan Dila dan bihun+agar-agar Kak Ira buat! Aku?? Mentekedarah jer... lol. Sungguh hampeh kan... tapi nak wat camne, aku tak plan nak pergi pon. Even baju spare pon tak bawak. Abis ku rembat baju Mr Chubby Cheeks. ;P

So macam biasa, nak letak gambo... heheh..

Aktiviti membakar ayam sedang dijalankan


Tak sabo nak makan dah ni..


Tengah nak nolong ape yang patut...


Makan time!



Sejuk giler masa terjun dalam air ni... huhu


Well, itu jela aktiviti arini... Takdela lama sangat berendam sebab hujan turun. Takut hanyut dibawa arus. Aku takdelah enjoy sangat cos tak puas berendam. Cos takde tempat nak lari sangat... Dahle bertudung kan... huhu

Anyway, hari ni aku enjoy sangat! It was great walaupun hujan... maybe sebab aku dah lame tak buat benda-benda camni...

By the way, barulah aku paham perasaan orang yang dah agak berumur tapi tak kahwin lagi macam mane... Yelah, bila dah dikelilingi ngan orang-orang yang dah kahwin... Rase semacam jugak... erk... Abaikan.

Klah, that's all for now. Kali ni aku online dari KFC Ayer Tawar yang ade wifi. Tapi bateri laptop ni dah nak kong... diorang tak bagi pakai power supply plak. Ciss...
Takpelah... so long people... Take care dan selamat menghabiskan saki-baki cuti semester... hehe

p/s: Result periksa dah nak kuar esok... Doakan aku!! (T_T)




alhamdulIllah...

7 comments:

cybernetics mind said...

hehehe...tau sangat Alaga tu...
tapi....tk penah pegi ponnn

gud luck....semoga lulus dgn kaler terbang......flying colours lahhhh, nnti bgtau erkkk....kasik SMS, nnti CM blutut adiah..heheheh

Mr PenyuBiru said...

bestnye picnic! jeles gue.hehe

~dARlee zURiS~ said...

wow.bestnye kelah
lama dah x mandi sungai..

result nk kuar ye??
semoga dpt result bagus ye :)

Ryehanna said...

Ryehana to Cybernetics Mind: Heheh...xleh la nak bagitau result ana.. teruk giler... segan! XD

Ryehana to Mr Penyubiru: Kalo jeles, upload la gambo berpiknik mike pula..

Ryehana to Darlee Zuris: Thanx for the wish..tapi xdapat result best pon. T_T

Pujangga Asmara said...

Wah...syoknyer...huhu...

Ryehana said...

hehehe... mmg best pon...

Anonymous said...

-yashaygkacak-

wahhh! kau di kelilingi oleh meke2 yan da berumur?? kau sedar kah kau juga cuda berumur?? wahahahhaha!! ampon2.. t.t