Wednesday, December 31, 2008

The last day of 2008...

bismIllah...


Hmm.. cepat betul masa berlalu... Dah nak mula tahun yang baru. Time-time macam ni mulalah semua orang bising-bising tentang azam tahun baru. Aku plak? ermm... aku jarang dan memang tak pernah pun pasang azam baru. Semua benda macam biase jer... everyday is a struggle...

Anyway, aku tahu tahun 2008 ni aku banyak buang masa dengan benda-benda tak berfaedah. Well, bukanlah keseluruhan.. :pandacloud_01: Tapi secara spesifiknya, dalam 5 bulan kot. Semester 5 aku yang ntah ape-ape. Yer, kehidupan seorang pelajar yang masih belum bekerja semestinya revolves around studies kan... Hmmm... aku berAZAM mahu berusaha dan lebih serius tahun ni. Huhu... lepas semester ni ade praktikal plak. I have no idea nak praktikal kat mane... errr... nervous dibuatnye... :pandacloud_03:

Secara rasmi, patutnya semalam aku dah mula kelas. Tapi aku tak pergi pon kerana virus M masih ade sikit-sikit. Pastu, consider yang 1st day banyak kelas tak ade lagi... so, harap-harap kelas yang ari Selasa takdela kot. :pandacloud_14:

Hari ni ade kelas pukul 8.30 pagi ( aku naip entry ni lepas midnite. takleh tido plak). Yer, aku akan pergi. Insya Allah. Ermm... kena bangun awal cos rasa-rasanya ramai housemates yang kelas pagi. Kena berebut bathroom. Pastu kena bangun awal cos nak kejar bas lagi... huhu... Bile mak nak pos motor ni... :pandacloud_10:

Tersebut tentang housemate, rase-rase macam nak cerita tentang rumah sewa. Macam biase, aku dok sebilik ngan Nini di bilik paling kecik sekali. Macam sem lepas jugak la. Bezanya, ni umah sewa baru. Rumah ni tingkat atas sekali. Penat gila nak naik. Eh, aku dh citer tentang ni. Well, yang bagusnya tentang umah ni ialah ianya di area agak ke depan jugakla kalau nak banding dengan umah sewa lama. So, kat sini banyak kedai-kedai makan kat jugak pasar mini. Kira senang giler nak makan, beli barang, topup, fotostat etc.

Semalam aku menghabiskan masa yang terluang kerana tak pergi kelas dengan mengemas. Aku memang rimas kalau barang-barang berlonggok tak kemas-kemas. Kalau kelemahan aku adalah malas masak, tapi aku rajin mengemas! [rajin ke? boleh la...] ok ler kan... hehe... So, sebelum memulakan ape-ape misi berjuang, kenalah prepare environment kan... walaupon takdelah kemas sangat [kekurangan ruang dan perabot], tapi still... selesa la ckit.

Memula pasang almari baju orang bujang... Agak lame gak aku dan Nini mengerjakan benda alah ni... asyik tersilap pasang jer... huahua...


Nini's. Sampai bengkok-bengkok besi tu dibuatnye.



Akhirnya siap.
Wardrobe yang selalu kelihatan di mana-mana rumah sewa student. :pandacloud_14:


Hmm... yang wardrobe pink tu aku nyer la.. alhamdulillah boleh guna lagi... dah nak masuk 3 tahun usianya. Zip jer ade rosak dan cover tu ade koyak ckit. tapi still okey...

K lah, it's already late. Kata nak bangun awal pergi kelas... hehe... Well, akhir kata, selamat menyambut tahun baru!

Selamat tinggal 2008!

:pandaGeli_26::pandaGeli_26::pandaGeli_26:



alhamdulIllah...

3 comments:

Nur Najwa said...

hello sister ryehanazz :)
saye tak tahu nak buat azam ape lagi, saye pun sukew buang mase -__-,
hek hek, salam tahun 2009 akak khamis ni :D
huhuhu
=)

Ryehanna said...

Hepi new year to u too! hehe..same la kite... suke buang mase ek. hopefully tahun ni aktiviti membuang masa dpt dikurangkan. insya Allah

cybernetics mind said...

uikss...pesal lemari kaler pink tu mcm tembam2 jer..sengetnplak tu??? ada org dalam tu ker..?? :p

neway...selamat berSEM baru :)