Monday, December 8, 2008

Musim demam ek?

bismIllah...


Rupa-rupanya, lepas Mak aku dan adik-beradikku yang lain pulang ke rumah dari umah Pak Ngah petang tadi, aku mendapati Mak pon macam kena demam gak. Well, bukan Mak jer, Yong pon demam. Balik-balik terus terbongkang depan umah dan merengek-rengek kat laki dia. Getik aku. haha =P

So, dalam umah ni yang bersoh-seh soh-seh [bunyi selsema] adalah 3 orang. Tapi aku rasa macam yang lain akan berjangkit jer... Amirul dan menunjukkan tanda-tanda nak demam. Senyap je budak tu.

Aku tengah mengulum Strepsils masa menaip entry ni. Obviously aku takleh tido cos hidung tersumbat. Dan juga tak selesa nak tido. Ala... lagipon awal lagi maa...

Aku rasa cranky giler arini. Dan jugak marah dengan seseorang yang tak tefon aku. *Tefonlah aku! aku nak mengadu aku rasa macam nak tembak orang je nih!* Huh. Geram. I guess, sesetengah orang kalau dapat cuti, memang tak ingat orang lain dah...

:pandaGeli_10::pandaGeli_10::pandaGeli_10:

Kepada kawan-kawan yang lain, jagalah kesihatan dengan baik.

Sekian, terima kasih.

---



*memang entry yang takde benda. kehkeh






alhamdulIllah...

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hehee..sape yg nk kena tembak tu?? ;)

haah lah
skrg nie musim demam kot
cuaca x menentu kan..
kena mkn antibiotik bnyk2 pasnie ek

cepat2 baik ye...

BPS said...

Ahaks Ryehanna... awak mana leh demam, awak kan dah biasa sejuk-sejuk nie. ... lama tak mai blog...

Mr. Azman @ Kreuger said...

cheh... memang skang ni musin demam
ar... aku pon lepas balik kemarin,
terus demam... nasib le hari ni
still cuti lagi.. kalau tak., kompom
aku amik MC hari ni... tadek semangat nak pg kijer.... kalau boleh
nak guling-guling tidok lagi best..
miahaha...

KReuger®

Ryehanna said...

Ryehana to Darlee Zuris: thanx. insya Allah. tengah doa bila nk baik demam la ni...huhu

Ryehana to BPS: mane der biase sejuk2... ermm... kebizian... that's why lah dah jrg jenguk...

Ryehana to Kreuger: nasib baik aku memang cuti sebulan... heheheh

yasha di alam wp!! said...

huik?? memg musim ke?? nape tak pasan?? hagagaga.. tapi memg pown.. ramai batok2 demam... jaga la kesihatan anda.. lol