Thursday, December 4, 2008

Of Books and 'the smiling night sky'

bismIllah...


Mari kita tubuhkan kelab membaca buku! hehe...
BUkan ape, time cuti camni baru best bace novel atau buku cerita best-best tanpa rasa guilty sebab tak study. hehe...

Seperti yang dah aku tulis sebelum ni, aku baru dapat 2 buah novel. Buku Ketika Cinta Bertasbih dan Twilight. Aku nak buku lagi cos buku2 tu aku dh baca 2x dah [aku mmg suka baca buku 2x. especially kalau BEST la].

So, the next book on my list would be New Moon [yang juga merupakan siri ke2 selepas Twilight] SERTA buku di bawah ni:

It's The Tales of Beedle the Bard karya JK Rowling!!

Sape yang tak tahu JK Rowling tu sape, aihhh... xtau la aku nak cakap ape dah... hehe...

Itu gambo cover buku untuk UK edition, kalau yang US Edition, lain plak... sila usya info berkaitan di sini yer. =)

BUku ni tak kuar lagi kat Malaysia kalau tak salah aku. Aku ade nampak iklan utk order buku ni kat MPH last month. Tapi tak ingat the exact date bila buku ni kuar kat M'sia. Ape-ape pun, AKU NAK!!!

Kepada peminat-peminat ku [kahkahkah], sila hadiahkan buku ni ek! [cos mesti mahal dan aku mmg sentiasa sengkek..] <--- takde bg hint2 dah. straight to the point terus!

:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:

---

Oh yer, aku baru usya blog Kreuger. Dia wat entry tentang Bila Bulan Itu Tersenyum.
Haa...korang pun mesti dah tau kan? aku memang ade niat nak wat entry tentang ni tapi asyik lupa dan xde gambo. Yela, camne la kamera fon aku nak amik gambo langit kan. nampak gelap jela. hehe...

So, di bawah ni aku curik gambar yang berkaitan berdasarkan pemerhatian fenomena di 'senyuman di langit' tu:

Di'cilok' dari Kreuger.
Gambar ni dia BUAT sendiri. kehkeh


Di'cilok' dari sini.
Alah..berlambak lagi gambo... Google je.. =P

Subhanallah, comel betul kan??
Langit tersenyum indah... <--- aku suka istilah ni berbanding 'Bulan Senyum' cos tanpa 'mata' dua bijik tu, bulan tu just bulan sabit jer... =)

Okey...
Wassalam.





alhamdulIllah...

10 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

hahah aku cube gak untuk tengok malam tuh. tapi apakan daya... block umah aku terlinding disebalik awan nan gelap gelita...

so malas nak turun bawah... aku just imagine jer ar.. lepas tuh buat kat photoshop~

Kreuger®

RYehana said...

Rugilah..me and my family siap kuar malam2 and gi tengok. just xleh ambik gambo jer...huhu

Tyra said...

<--malam tu tido sbb kepenatan. :'(

13may said...

meh la tengok aku senyum plak...sure tido tak lena :D

Ryehanna said...

Ryehana to Tyra: Alala...ciannyer... takpela...ade gambo dah tempek tu..kiranya dpt tgk gak kan walaupon xlive. hehe

Ryehana to 13may: HAhaha... mehla gambar! :P
Gambar pon suke sorok2 muka..nk bg tgk dia senyum konon... Bluekk..

yasha di alam wp!! said...

shumel macam haku lah... huhuhuh..
santet... t.t indah nya keindahan DIA....

Ryehanna said...

ko ade tgk live tak?? ee perasan comel! *muntah*

yasha di alam wp!! said...

tgk live ape?? aku tgk live panda beyak ade la.. pahtu dok timbuih lopak kat jalan dpn umah kak ryehanna..
hagaggaaga! ampon2..... t.t

Ryehanna said...

satu je perkataan balas:
BONTOT ko! kalau org utara kata, "pungkok hang!"

hahahaha

yasha di alam wp!! said...

erkk?? punkoq ang?? awat?? mao tgk ka?? adeyh.. t.t haku nya punkoq mana leh lawan ngn punkoq ang panda.. kompem haku kalah.. x pe aku surrender awai2... hahhahhaha!! ampon2.. t.t