Wednesday, April 30, 2008
Bismillah...



So, there's going to be a marathon of watching DVDs, reading novels and sleeping...
Waa... can't wait to be home... Miss my mom's cooking!!

Beruas, here I come!!!

Alhamdulillah...

Tuesday, April 29, 2008

Bismillah...


Aku takde mood nak menulis pon sebenarnya...tapi macam bosan lak kalau bukak2 blog je nampak gambar aku kat top page...so, kalau ade post baru, gambar tu xdelah kat atas lagi. haha... bengong...

Aku dah abis 4 papers. Tinggal lagi 1 jer... Tu pon malas nak baca lagi... Boleh plak aku menengok dvd The Queen. Ahh 3,4 hari ni aku sibuk sangat2. And sekarang pon mood aku tak berapa baik. Malas. Nak on internet ni kalau bukan sebab Abang Tapa suruh, malas aku nak online.

Dah 3 hari aku tak tidur malam. Overnight kat McD Sek. 17 18... Dah nak azan Subuh baru balik. Semalam Nini join aku and Mizi study kat situ. Ade gak budak2 Edu. Kampus Sek. 17 kat McD tu... Ramai gak la... Aku and Mizi memang saje taknak study kat McD Sek. 3 cos kat situ terlampau crowded. Kat Sek. 17 18 tu okey... tak ramai sangat manusia cos McD tu kecik jer... Anyway, selepas paper Vector abis, aku terus tido sampai petang. Penat giler... Yelah, bayangkan 3 hari aku tak tdo malam... Siang sempat tido 2,3 jam sehari je... Ahh tension. Ini semua sebab jadual peperiksaan yang macam sial siot jer...

Komen aku dengan paper2 yang aku dah amik;

Hub. Etnik; Okey jela... just tak cukup masa sangat...

German Language II; Bolehla buat...cuma aku tak berapa okey kat bahagian esei je... huhu...

Mechanics of Materials II; Aku tak tahu lah boleh lulus ke tak... Even si Mash yang repeat paper tu pon [now the 2nd time] kata, "Macam fail lagi sekali jer..." Giler ah... aku pon tak boleh buat jugak... sedey...

Vector Mechanics & Vibrations; Ni paper pagi tadi. Aku study dari pukul 11 malam sampai subuh tadi and then terus pegi exams dengan keadaan yang tak tido2 tu... Alhamdulillah boleh jawab. Walaupon tak semua yang boleh jwb sgt, tapi ade 3 soalan yang aku agak confident [5 soalan semuanya]... Mudah-mudahan lulus lah... huhu...

Okey tu jer komen2 aku. Ade lagi satu paper je lagi...

::::
::
:

Aku tengah sakit perut dari tadi. Gastrik ke ape tah... Pedih je perut ni... Mizi lak mesej kata macam nak demam. Sian dia. Tak pasal-pasal tak tido malam sebab mengajar aku. Dengan kena layan kerenah aku yang seribu satu macam masa belajar lagi... Aku kalau study lama2 and tak break, mulala nak mengamuk. Mizi la yang jadi mangsa... Tapi nasib baik dia dah paham perangai aku macam mana, bile suara aku dah nak mula menengking and muka masam [cos tak dapat jawab and tak paham] je, terus dia suggest break and belikan aku makanan. Hehe...aku kalau dapat makan, angin terus okey. Haha... So, cube bayangkan... 3 malam di McD dan melepaak dari malam sampai subuh... Ape yang aku telan dalam jangka masa itu? Yaa... aku menjadi TERlebih chubby! Perut aku sakit malam ni cos tak dapat telan fresh fries kot... huhu...

Aku ade banyak gambar nak upload kat blog. Gambar2 yang diambil masa study... Nanti2 la aku upload. Internet tengah weng..hehe..

Alhamdulillah...
Thursday, April 24, 2008
Bismillah~~

3 more papers to go wei!!
Xsabonyer aku!!

huhu...

Cuak pon ade gak cos xde gap untuk paper killer! Arghhhhh!!

Alhamdulillah~~
Wednesday, April 23, 2008
Bismillah~~

sambungan dari Part II>>>


So as for Form 4, life goes on. Zera was dispirited because she didn't get to go anywhere. We went into 4 Science, which means we have to study Additional Mathematics. Imagine what Zera has to go through! haha. I know Zera can do Maths because no matter how she hated Maths while in Form 3, she got A in that subject. She's just didn't find the subject as interesting as English. Oh, I forgot to mention, Zera is a fanatic of English class. She loves it so much. Anyway, during Form 4, many of the gang that got offered to famous schools returned to the beloved SERASHAZ. They were Zack, Zamie and Zazri. Zazri returned from a science school in Teluk Anson. At this point, I noticed Zera's spirit to lift up. She was discouraged at first months of Form 4 as she didn't get to go anywhere, but she was really glad Zack and Zamie went back. Zamie got elected as the class' rep and
Zera as his assistant. They even sit close to each other in class. Well, Form 4 was the most important period of Zera's love life, where she made the decision of whom she really likes. During this year, Zamie started to show his feelings towards Zera. I noticed it because I always saw him looking at Zera with that look in his eyes.that look?is that the word? I don't know how to describe that look. The look he gave her was a look I think every girl would love. You know the look from a guy that brings a tingling sensation which means you are being admired. Heehee.

However, Zera always denied it when I told her about it. I know she noticed it too because I caught her looking back at Zamie when he stared at her. Then, she told me she was uncomfortable with Zamie staring at her. She never had that kind of attention from a guy before, and it both excite and made her uneasy. Yes, she smiled back at Zamie once. She was excited because at least someone finds her attractive and willing to show it. But it made her uneasy because she was not sure about her feelings towards Zamie. She told me she likes Zamie for a gentleman and a romantic person he is. She sure loves that quality in a man. Well, as for our definition of a gentleman and romantic person is a man who does not afraid to show his affection towards a woman and willing to do anything to keep her safe, happy and loved. It's just as simple as that. Zamie can be said a gentleman but unfortunately, Zera wasn't sure about her feelings. She told me she liked Zack too. Zack was
funny and there is a certain quality in him that attracted Zera. Zera also didn't know what but she found herself falling for Zack everytime she looked, talked and quarrelled with Zack. The most precious memory that Zera
told me is that Zack looked so adorable when he slept. That is when I know, Zera has fallen in love with Zack. She looked so vulnerable and so in love.

When I analyze all the things that happened during my years as a good friend of Zera, I found that Zera has liked Zack since Form 3. It was when they studied together and sitting in front of Zack that this love started to bloom. They also had many stupid fights that I think were very sweet. It's
kind of love-hate relationship that tied her more tightly to Zack.But I guess, Zera loved Zamie too.just the same. Zamie was a very caring person. During Form 3, Zamie always supplied Zera with sweets and oranges. I didn't remember why. And Zamie talks softly to Zera (No wonder friends gossiped them). The point is, Zamie was a remarkable choice for a steady boyfriend. But Zera was just too blind to see that. It was one of her fault actually. She loved to chase rather than being chased after. And then, it's not when you lose someone that you'll truly appreciate him. And when that time comes, all these things were just too late.

Anyway, back to that year--- That is why when Zamie told her hints that Zamie liked someone (and she knows she is the girl), she told him not to tell her. Because Zera couldn't find it in her heart to tell Zamie that she liked Zack. And Zera was afraid she might not talk to Zamie again if he confesses. Of course, she would feel uncomfortable to be around him if she has rejected him. I would feel like that too. She didn't want what happened between her and Zul happen again. Although Zera liked Zack more than she liked Zamie, she didn't want to lose Zamie as a good friend. He was her best friend. WAS..

At the end of form 4, when the school was chaotic with final examination, Zack and Zera got very close. But, I think almost every classmate knows about Zamie feelings towards Zera. And so was Zack. One evening, on 26 Sept 2001, Zera was talking on phone with Zack. Well, that's what they always do. Then Zack asked Zera about Zamie. I don't really remember but at that time, during that telephone conversation, Zack told her that he really
really liked Zera. And that's just it. A love chapter between them started. However, Zera told me she was shocked that Zack told her his feelings. It was a bit early, considering they haven't taken SPM just yet. But Zera
welcome his love gladly.for she was afraid to lose him. Guilt splashed her soul, I know...as Zamie didn't know this! Zack and Zera wanted to keep their relationship a secret because they didn't want any gossips as their
parents were teachers in that school. That's how it went on until they're in Form 5.


to be continued....again...
haha....

Alhamdulillah~~


Sunday, April 20, 2008
Bismillah~~


My primary photo kat friendster. Serabot otak...

Hari ini 20hb April. Lagi sehari jer aku akan mula ber'final exams'. Sudah bersediakah aku? Hmmm...aku sendiri tidak tahu. Malas jer rasenyer...huhu...

Hari ni aku dan Mizi pergi study lagi. Oleh kerana hari Ahad, macam ramai la plak student yang menyemak study di kelas-kelas juga. Aku dan Mizi masuk 1 kelas ni, memang dah ade orang, tapi sebab kami takde tempat lain nak melepak, so masuk jela...

1st2 masuk aku memang tak cam pun student2 ni... muka tak familiar. Rupenyer budak Civil Engineering. Cehh...salah masuk geng.hehe...tapi layan jelah...

Kebosanan melanda. Tak sabar nak abis exams. Leh balik kampung and makan masakan mak. Aku kempunan nak makan kuetiow hailam 2,3 hari lepas. Pegi kat 'Molek' kat Sek.7 (ala, area kedai kat pintu belakang Uitm tu), ingat nak makan kuetiow hailam la tapi hampes... tak sedap. Nyesal giler... Pastu makan kat Ulek Mayang pun tak sedap gak. Maybe cos orang pantai timur yang masak gamaknya. Bukan selera aku. Hmmm...takpela. Mak, ana balik ni wat mi/kuetiow hailam!!! Huhu... teringin sesangat2... (ececeh...macam la mak baca aku nyer blog! mengada-ngada...)

Dahla, takde benda sangat pun nak tulis. Saje gatal2 tangan... =p

p/s: Ana tak terer wat kek pisang. 1st and last time buat was for my 1st boyfriend. And banana cake reminds me of him... Wawawa... =p ---> to whom it may concerned. You know who you are!


Alhamdulillah~~
Friday, April 18, 2008
Bismillah~~

I started my day with Mizi's call to wake me up. Yela, nak gi study kan... Then, Ecah ajak gi study sama-sama kat fakulti since Anwar kata nak bagi soalan spot Vector. So, pas lunch kat DC, aku and Mizi pegi la kat fakulti. Kitorang study ramai-ramai kat kelas tingkat 10. Ada Ecah, Najwa, Aku, Mizi, Anwar, Muhshi and Dudu (kawan Anwar)... Macam best jer cos aku jarang giler study ngan kawan-kawan lain. Even Mizi pun bisik kat aku, "Bagus budak Shah Alam ni, study sama-sama..." Yela kan, cos kalau budak Penang, usah harap la...semua sendiri-sendiri jer...memang rasenya batch aku yang budak diploma Penang semua macam tu. Tak pernah la study group ramai-ramai camtu. Studygroup siang tadi tu bukan study benda yang sama pun, cos ada yang wat Strength (Dudu), ada yang wat Vector...tapi moral support tu penting. Rase macam best je kalau ramai-ramai. Dan of course, aku suke sebab kitorang tak menyembang sangat. Tak bising pun. Ok la kan...hehe...

Lepas study, aku and Mizi rase macam nak tengok wayang. Lagi pulak, Nini kata nak nyebok kalo kitorang gi tengok wayang. So, aku mesej Nini suh tengok kat internet untuk jadual citer2 best. Kebetulan hari ni cerita 'Congkak' arahan Ahmad Idham keluar. Kami pun nak gi tengokla. Kawan-kawan Nini (Rubiah and Farah) pun nak join. Dalam kul 4.30 petang gitu, aku and Mizi pegila amik budak-budak ni and then we headed for TGV Bukit Raja.

Cerita Congkak ni biasa-biasa jelah bagi aku. Aku rasa tak best pon. Jangan Pandang Belakang lagi best kot (walaupon aku tak suke lakonan Intan Ladyana). Cerita Congkak kali ni banyak sangat visual effect sampaikan aku rasa macam tengok citer kartun plak. Ahaks! And masa bini si Karman ni terapung, nampak sangat macam xcun jer visual works dier (eh betul ke istilah ni? visual works...). Kalo rating, aku bagi 2bintang** out of 5bintang*****. Yelah, sikit-sikit mimpi. Nyampah aku. Tapi aku memang bias ckit ngan citer Melayu. Bukan ape, aku selalu kecewa cos selalu rasa tak puas tengok. Cerita KL Drift yang orang kata best pon aku rasa bolehla... Stunt2 kereta dia memang awesome...memang aku dah kagum kat situ cuma camera work cam hampess... Bergoyang-goyang... Tapi, bolehla... buah tangan sulung anak Yusof Haslam. Well, ini pendapat aku jer... Bagi orang lain, maybe cerita2 ni best je kot. Ntahla...

Hmm, yang penting hari ni aku happy! Sebab?? Dapat kasut baru and handbag baru! ♥♥!! Wakaka...Thanx Miji!! Okeylah kan, Ana backup balik ngan belanja makan and tengok wayang... Ahaks!

Esok study Strength lak kot. Mama pon nak join cos dia nak suruh ajar Thermo. Tiba2 lak kul 2pagi tadi Mama call. Tak pernah2 dia call aku. Rupenye nak suh ajar Thermo cos dia dak Electrical, then dia pening ar ngan subjek Mekanikal tu... Aku ni memang tak berapa ingat sangat. So, dari aku memberi ajaran sesat kat orang lain, baik Mizi yang ajar. Haha...so, pas solat Jumaat, we plan to study kat fakulti lagi. Mama pon join la kot... Hmm, Mizi ni kalo kat oversea leh wat duit ngan tutor orang. Macam2 jenis orang mintak tolong ajar. Dari budak Meky sendiri sampaila budak Civil and Electrical. Tu tak campur lagi ngan aweks2 kawan-kawan. Yelah, kawan2 aku nak tolong aweks wat assignment. Tapi, ape-ape hal, Mizi gak yang selesaikan. Hmmm....tula aku cakap, kalo caj, memang leh wat duit dah. Hahaha...

K, nak baca Hubungan Etnik ckit and then tidoq.

Alhamdulillah~~
Thursday, April 17, 2008
Bismillah~~




Your Blogging Type is Artistic and Passionate



You see your blog as the ultimate personal expression - and work hard to make it great.

One moment you may be working on a new dramatic design for your blog...

And the next, you're passionately writing about your pet causes.

Your blog is very important - and you're careful about who you share it with.



P/s: I was a bit suprised myself... haha... macam xde life la plak... huahua...

Alhamdulillah~~
Wednesday, April 16, 2008

Bismillah~~






I just got back from studying with Mizi (half an hour ago). And know what? I'm suspecting that he is trying to fatten me up so that I look bloated and lose all my kekasih2 gelap. Wakaka...

But seriously, just a week hanging out with him and now I'm back to my old size! ...which is; having spare tyres (I still have them before but at least then it was smaller!!) on you-know-where!! Arghh!

Sekurang-kurangnya masa baru putus dulu mak ada komen yang aku nampak kurus. Sekarang tidak lagi rasanya. Waaaa.....

Stress!
...
Or could it be that I'm stressful that I ate a lot these past few days? But he's always there buying me food which is full of fat and carbs! And I don't exercise! Ohh... Hate this situation. That's why I told close friends that Mizi loves to menjamu I with food. I know I have to stay away from him but I can't. Need him to tutor me. Hmmm... kena tahan selera makan pasni... Huhu... Susah tol! Lagi plak aku memang jenis tak menolak kalau bab makan. Hehehe...
Kena berusaha! Yezzar... Gambatte!!


Alhamdulillah~~
Tuesday, April 15, 2008

Bismillah...



Last weekend, aku and Nini pulang ke Beruas bersama Mizi. Well, dah tak ade masa lain nak balik, so aku balik la... Lagipun mak and Opah rindukan Mizi. Tapi ini tidak bermakna things are the way it was. No. We're just friends.

So, kat cni nak letak gambo2 yang diambil masa gi berkelah kat Lata Ulu Licin hari Sabtu lepas... Dah lame rasenye aku tak pegi mandi lata. Dah lain rupanya. Ade la pulak kerusi2 yang baru di letak, ada jambatan [tak upload gambar cos gambar xcantik] and tgkle 1st pic kat atas tu. Ade la pulak papan tanda yang comel. Dulu xde pon. Hehehe....

Well, berbalik kepada cerita berkelah tu; Yang pergi adalah; Mamito, Nini, Debab, Amirul, Aku and Mizi. 2 Kancil. And di sana, Cikgu Wati and her little family [hubby and anak dia,Leeya] dah sedia menunggu. Hehe... Port kitorang takdelah best sangat cos Cikgu Wati memang cari port yang sesuai untuk anak dia mandi. Tengok la... Macam pantai jer... So, budak-budak, sila bermain kat gigi air sahaja...hehe...


Nini muka excited...haha....




Suami Cikgu Wati panggang ayam time kitorang baru tiba...heheh




Mizi and Amirul [wat istana pasir la konon], dan juga Aleeya yang debab [budak ni xmenggeletar lgsg even berendam berjam2!!]


Yaa.... itulah sahaja update terkini. Sekian, selamat datang ke Beruas.

p/s: To people yang xtahu Beruas tu kat mane, pegi cari dalam peta Perak. Ahaks! [nyampah nk bgtau Beruas tu katner... tahula tempat tak glemer....tapi ada dalam buku teks Sejarah Sek. Menengah tau! huh..]


Alhamdulillah....
Sunday, April 13, 2008
Bismillah...


22hb April - Hubungan Etnik

24hb April - Bahasa Jerman II

27hb April - Mekanik Bahan II

28hb April - Dinamik Vektor Dan Getaran [mcm kelakar kalau translate ke Bahasa Melayu]

30hb April - Teknologi Pembuatan


Doakan saya...
huhu....


p/s: Tak sure lagi aku balik kampung bila pas 3ohb nanti... Cos time tu Nini baru nak start periksa. eheheh... [ade sape2 nak belanja aku berfoya2?] Ahaks!


Alhamdulillah...
Friday, April 11, 2008
Bismillah...

I think someone has misunderstood me. And I think it is time to let him know that I just can't commit to anyone at the moment [and maybe for some time].

So please don't wallow in self-pity cos that will just makes me crueler to you. Low self-esteem in a man is a big turn-off to me. Don't show me your weakness. I will pity you. And believe me, that is not a good thing.

We never knows what will happen in the future. We only plan, but everything is in God's hands. Just seize the moments. And don't complicate things [cos I'm complicated enough and I don't need someone giving me a hard time right now]....

You'll be fine, I'm sure. Stay cute. I adore you when you smile. ;p

And oh...
For now, just let me be.

Alhamdulillah...
Thursday, April 10, 2008
Bismillah~~


Korang buat tak Hotlink Super Saver yang 1500 sms dengan caj RM1 tu? Aku tak buat pun. Sebab malas. Bukan tak ade kredit, padahal kredit ade RM20+ masa orang bagi sms suruh wat benda alah tu... Memang la untung kan, dapat 1500 sms! Tapi korang ingat tak dulu2 kan dah pernah ade macam ni? Time aku part 6 diploma. Tahun 2006 (fuiyo...ingat lagi!), ade gak promosi mcm ni, cumanya RM1 untuk 1000 sms dalam masa 1 hari. And 1 hari tu macam orang gila dok main sms jer kejenye. Tak buat benda lain dah. And aku pernah post jugak kat blog >>>(blog lama)<<< about this. So, aku malas dah nak wat. Lagipun, nak mesej sape byk2?? Hahaha... Pastu yang kelakarnya, setelah 2 hari buat benda ni, diorang kata kalau tak abiskan 1500 msg ni, nnt akan dicaj RM3!!! Hampeh x?? And disebabkan kawan2 yang buat 1500 sms ni nak abiskan jugak kredit sms diorang, mcm2 la sms yang aku terima 2,3 hari ni... Semuanya kelakar2 and tah ape2... Nak mengenakan orang jer.... Mari kita lihat:

1.
"Ada 4 ekor binatang buat concert. Kucing nyanyi Isabella, penonton tepuk tangan. Anjing nyanyi Enjit-enjit Semut, penonton happy tepuk tangan. Katak nyanyi Lompat si Katak Lompat, penonton tambah enjoy tepuk tangan dan sorak2. Tapi bila Babi nyanyi, semua orang marah dan lempar kerusi kat dia... Why? Pasal dia nyanyi lagu Kita Serupa... Ada ka patut! Hahaha..."
dari Wan.


2.
"1 hari seorang nyonya 1st time datang KL. Lepas kena loteri, dia check-in hotel mewah. Dia diiringi pelayan ke bilik penginapannya. Apabila pelayan menutup pintu, nyonya melihat sekelilingnya. Tiba2 dia menjadi marah lalu berkata, " SEKIUS MI, LU INGAT WA TUA, MALI KAMPUNG TALA TAU DUDUK HOTEL? LU KASI INI BILIK KA? KICIK! TADA TB, TADA LEMARI! KATIL TITUN PUN TADA! HAIYA, MAU TIPU OLANG KA??" Pelayan itu pun menjawab, " Sabar nyonya.......ini baru LIFT maa..."
dari Encik Hazairin.

3.
"Alkisah......Maka tersebutlah 1 kisah lebih kurang 50 tahun lalu kot.... Di sebuah kampung kecil sebelum merdeka (seminggu nak merdeka kot). Kisahnya bermula begini.... 10 budak hitam (member2 anak india kot) menjadi sahabat. 2 daripadanya ditembak mati akibat meminta susu lebih di kedai mamak... Tinggallah 8... 2 lagi nak pegi New Zealand cari susu, ntah mcm mane kapal terbang terhempas... Tinggallah 6... 2 lagi berhajat nak cari mayat, akhirnya mereka yang jadi mayat...(kapal terbang terhempas di laut Hindi, sampai mampos pun xjumpa)... Tinggallah 4... 2 pegi membawa dri ntah ke mana aku pun xtau. Tinggallah 2... 1 jadi orang terkenal... Sangat terkenal di mata dunie...Ananda Krishnan name diberi, tokei Maxis jawatan kini... Banyak duit tapi kedekut! Dah 1500 msg percume ade ke patut mintak 3 ringgit balik??... Sorang lagi mangsa adalah member sendiri tengah membaca mesej ini... Saje je melalut nak cukupkan 6 page... Harap2 dapatla abeskan 1500 msg nie. Hahaha =P"
dari Padi. Adi hantar msg ni sampai 2x. Haha... Hampeh giler msg ni.... kreatif lak tu boleh berhikayat plak dia...ngeh...ngeh...

4.
"Baris! Baris sedia! Yang comel di depan, yang tak comel di belakang! Comel dan tak comel bergerak! Kamu yang muka macam siput sedut jangan pura2 baca mesej! Masuk baris cepat! HAhaha..."
dari Encik Hazairin. Dia kan ngajor aku kawad zaman KRS dulu2..hahaha

5.
"Today is International Cute, Handsome and Good Looking People Day! So send this message to someone who looks cute and good looking. Please don't send back to me. I have already received 2, 869, 520, 000, 000, 000, 000, 000 messages!! I think this is the first SMS for you. Heheh"
dari Nyda. Cehh!

6.
"Sahabat umpama barang berharga, nilainya tidak terkira.... Oleh itu..... Izinkan saya..... Menjual awak! Saya dah xde duit ar.... Boleh ar.... Boleh ar.... Huhuhu... =P"
dari Nyda.

7.
"SMS ini hanya untuk orang yang cantik dan hensem sahaja. Disebabkan saudari menerima SMS ini, pihak kami meminta maaf di atas kesilapan teknikal yang sangatlah BESAR ini. Hahaha..."
dari Diyana a.k.a Debab.

8.
"Boy: It's not fair.
Girl: Wat is not fair?
Boy: TV advertisement.
Girl: Y?
Boy: For Fair&Lovely, they show the model's face, and for Eyemo, they show the model's eyes.
For toothpaste, they show the model's teeth. But for Kotex, they show nothing. Really not
fair!!
Girl: ????"
dari Yong.

9.
"6 FACTS on EARTH:
1st fact:- You can't touch all ur teeth with ur tongue.
2nd fact:- After reading this, all fools will try it.
3rd fact:- Now you will smile coz you have become a fool.
4th fact:- Now U want to fool ur friends.
5th fact:- Now U will forward it to all fools.
6th fact:- Fact #1 is false. Hahaha"
dari Yong.

10.
"1 mayat orang tua dikeluarkan dari bilik ais untuk dikebumikan. Setelah dikeluarkan, ada air mengalir di muka orang tua tersebut. Dengan rasa ketakutan, cucunya memanggil neneknya, "Nek, Atuk keluar peluh". Nenek menjawab, "Ooo...atuk kamu 1st time meninggal, mestilah nervous ckit"
dari Yong.


Cukupla tu TOP 10 sms yang aku dapat. Ade lagi tapi malas nak taip...
Takde keje tol korang kan?? HAHAHA....



Alhamdulillah~~
Tuesday, April 8, 2008
Bismillah...

Ahh, otak tengah serabut gile nak final exams ni. Luckily, my ex boyfriend sudi gak nak tolong aku study. Dia kesiankan aku. Walaupun aku rase malu la plak cos kitorang dah putus tapi aku mintak tolong dia lagi. And ape lak kata kawan-kawan dia [kawan2 aku jugak] bile jadi macam ni. Mesti kata aku tak malu. Ahh pegi mampos la korang. Malas aku nak pedulik. Bukannya korang nak tolong aku blaja pon!

Stress gilebabi... Ditambah kejadian-kejadian yang berlaku yang menambahkan rasa susah hati aku. Kalaulah aku boleh putar balik masa...

Ahhhhh.....
Bengang! Bengang! Dahla, nak sambung baca Manufacturing lak...

Alhamdulillah...
Sunday, April 6, 2008
Bismillah~~

Rupa. Wang. Harta. Iman. Kemahsyuran. Pengiktirafan. Kebijaksanaan. Ketaqwaan. Baik hati. Rajin. Kelakar. Amanah.

Yang mana satu pilihan anda? Apakah ciri-ciri yang anda cari dalam diri seseorang untuk anda jadikan teman hidup?

Rupa tu memanglah penting. Selalunya kita mesti nak tengok rupa seseorang tu dulu. Yelah, itu yang kita nampak dulu kan? Dari mata baru turun ke hati. Tapi, sejauh mana pentingnya rupa yang cantik itu? Sebab, rupa yang cantik tidak menjamin perangai yang baik. Aihh...tapi selalunya kita akan suka seseorang pertama sekali sebab kehenseman/kecantikan dia kan? Huhu... tapi bagi aku sendiri, aku takdela peduli sangat hal rupa ni. I mean, takdela compulsory teman hidup aku berwajah hensem. Sedarlah diri tu jugak, ko tu lawa sangat ke nak orang hensem2? Wakaka...Inilah ayat yang paling aku suka. Nak tahu kenapa? Aku pernah diminta tolong oleh kawan lelaki untuk mencarikan dia girlfriend. Yang aku menyampah tahap cipan tu, antara ciri2 yang dia nak ialah cantik and cun-melecun. Tak lawa, xnak. Eee tolongla… dahla dia tu tak hensem. Nak orang carikan yang lawa2. Tahap lawa pulak tu, yang memang tak padan langsung dengan dia! Tak kuasa aku nak layan. People can be so shallow… Lagipun tak fakir ke, dia tu cantik. Mesti ramai orang suka. Kalau aku la, xsuka sangat nak bercinta dengan orang hensem2 yang for sure ramai peminat. Xsuke…xsuke… **mengada...** Maybe cos aku xlawa beno. Insecure. Huhu… I wonder how Dr Sheikh Muszaphar's tunang must’ve felt when thousands of women admire/fell in love with her fiancé. Oh no… I don’t wanna be in her shoes.

Wang dan harta. Sape dalam dunia ni tak nak duit sila angkat tangan? Kalau ko memang dari kecik dilimpahi kemewahan sampaikan dah muak dengan semua tu, maybe ko akan angkat tangan. Wang dan harta tak menjamin kebahagian. Tapi, pada pendapat aku, ia boleh membantu ke arah menuju kebahagiaan... Betul la kan? Even Islam pun suruh kita menjadi kaya. Boleh tolong orang lain dengan zakat, sedekah dan lain-lain. Dari pengalaman aku sendiri dan dari pemerhatian aku terhadap kisah2 teladan, duit tu memang penting. Kestabilan ekonomi sesebuah family tu penting. Yelah, takkan la ko dah kahwin tapi time nak beli susu anak, or time nak bayar bil and hutang kereta, kena pegi mintak kat orang plak. Berhutang sana sini. Sebab tu, orang lelaki jangan nak kata orang perempuan materialistik. Tak. Perempuan sekarang just realistik (dan bijak!) Huhu... Oh, aku memang pantang kalau orang lelaki guna duit perempuan. Kalau masa berdating/berpacaran, orang lelaki ni dah pandai guna duit perempuan, tak mustahil pas kahwin nnt pun dia akan buat mcm tu jugak (Takde duit, jangan dok gatai nak bermarka!) Time dah kahwin, kalau sama-sama spend xpe lagi. Yelah, sama-sama tolong-menolong (walaupun sepatutnya lelaki punyer kerja semua tu! )Tapi kalau asyik perempuan je yang bayar itu ini, memang ko lelaki tak guna. Elok kerat je anu tu tak payah jadi lelaki. Huh. <--- Cukup anti perkara sebegini. Tersangat2 lah anti.

Iman dan taqwa. Ape yang perlu aku tulis di sini? Semua orang nakkan ciri-ciri ini dalam pasangan masing-masing. Even sejahat-jahat mana seseorang tu, selalunya or paling tidak pun sekelumit rasa, mesti ada menyimpan impian mempunyai pasangan yang beriman. To guide him/her menuju jalan yang diredhai Allah. Ini yang paling penting dalam sesebuah famili. Kita tengok sekarang banyak sangat masalah yang timbul. Kebanyakan berpunca dari rumah. Kalau dah asas pendidikan agamanya kurang, tak payah terkejut la kalau seseorang itu turns up to be someone yang macam tak cukup didikan. Dah mak bapak tak pernah marah buat itu ini… tak pernah larang… So? Pandai2 la kita memilih. Ada orang nampak baik dan alim gila, tapi sebenarnya dialah bapak setan. Dah kahwin baru pecah tembelang. Yelah, masa bercinta tu berlakon jer… Heh. Aku sangat tahu tentang perkara ini. Jadi, jangan mudah menilai orang dari segi luaran. Nampak alim dan warak, tak semestinya dia begitu. And vice versa. Cara terbaik? Mohon panduan dari Allah SWT.

Ahhh... semoga berjaya dalam mencari insan yang terbaik untuk diri kita. May God Bless...

Manusia seringkali lupa. Kadang-kadang, kita buat perkara tanpa berfikir. Yang membezakan manusia dan makhluk Allah yang lain adalah akal. Manusia sepatutnya tahu membezakan antara benar dan salah, baik dan buruk. Tapi, kita selalu terlalu ikutkan perasaan. Dikawal dan digoda syaitan dengan senang. Siapa yang salah? Diri sendiri la... Tak payah nak salahkan orang lain. Diri kita sepatutnya kita yang kawal, jaga dan pelihara. Orang lain tak salah.

~~Ya Allah!Aku ini lemah,aku kadang kala melupakan-Mu tetapi Engkau wahai Maha
Pengasih, tetaplah padaku.~~

Luahan rasa pada pagi yang hening ni... 1.31 a.m, Sunday, March 6th.

zwani.com myspace graphic comments
Dahlah, banyak betul aku membebel malam2 begini. Patutnya study, dok gatai plak tangan ni nak menaip.

Salam.

Alhamdulillah~~

Friday, April 4, 2008
Bismillah...


Gambar dicilok dan diedit dari Azizee...jgn marah aa...


Aku tgh wat assignment ni. Tapi blur!! Arghh! Banyak gila yang aku tak paham, xtahu dan kurang arif... Sedih gila... Rasa macam bodoh sangat pun ada... :'( Dah pukul 4 suku pagi. Bila aku nak tdo ntah. Dahla ade kelas kul 8 setengah karang. Aihh....\ Exams dah dekat! Waaaa!!! Aku tak balik2 kampung la sampai habis final. Mane taknya, tiap2 weekend busy. Ade je program. And boleh tak Sabtu ni ade program wajib kat fakulti? Bodoh tak? Baru nak bgtau kat students pada hari Khamis. Then nak ugut tindakan tatatertib dll. Bagitau pun lambat. Kalau orang ade program lain tak ke naya? Bengang tol aku... Hmm, ape lagi nak ngamuk? Ahh macam2 rasa ade.... tension! tension! Sedih.... depressed.... :"(

I feel like shouting!! AAAAAHHHHHHHHHHH!!!



Alhamdulillah...
Thursday, April 3, 2008
Bismillah...

Saling berpesan-pesanlah sesama kita...**I got this from my Friendster's Bulletin Board.


TANDA 40 HARI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula
membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung
seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat
dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian
pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak forward this buletin...may ALLAH
SWT bless you.

Saling berpesan2lah sesama kita.....

Alhamdulillah...
Wednesday, April 2, 2008
Bismillah~~


It's so quiet right now. The only sounds I heard are the buzzing of the fan and the sounds of typing from my keyboard.

I shouldn't go online now. When I already have tonnes of things to do... to study, to comprehend, to memorize, to write... but I couldn't help from writing down what I feel now. I feel so down. So lost. And hopeless...

I couldn't help but thinking of ...
Why is everything so hard? God help me... I feel so weak. Like the world is closing in to me.
Like I would fail everything...

Sometimes, I wish I didn't do what I did. Sometimes I wish everything is the way it was. Sometimes, I do regret hurting someone unintentionally...
Sometimes....

But I know without pain, there is no gain.
And I know that we learned from our mistakes... no matter how hard it is...

I don't usually get what I want in life... and sometimes I even expect not to get what I want.
But there is a little hope left... to change everything... to get what I want...

When you love someone but you can't have her, you let her go... You'll do anything to make her happy, no matter how hard it is for you. The ultimate love is when you care and love someone...
Even when you can't have her... to make her happy wherever she is... Whomever she's with... Isn't that what love is all about? To make someone you love - happy.

And if you can't, probably you don't really love her... You're just obsessed with her. Or maybe it is just an infatuation... You love the idea of the two of you together...

Maybe...


**************************************************************************************

Subhanallah...so green and beautiful....
I need to be here...

**************************************************************************************

Alhamdulillah~~