Wednesday, May 28, 2008
bismIllah...

Rutin harian aku pada minggu ni ialah pergi kelas setiap pagi dan setiap hari dari Isnin till Jumaat. Belajar 1 subjek jer... Tapi bila petang, aku bosan gila. Nak kuar melepak, takde kawan. Yela kan, aku ni memang tak ramai kawan. Dan yang ade sikit-sikit tu, tak buat intersesi sama-sama. Tapi okla jugak kelas untuk intersesi ni aku kenal Kak Wana dan Nani. Kak Wana tu kenal cos dia sama kelas Manufacturing ngan aku sem lepas. Nani lak memang same kelas German ngan aku since part 3.

Hari-hari aku tumpang Kak Wana pergi kelas. Sebab aku tak larat jalan kaki. Nak naik bas buang masa. Aku akan berjalan kaki dari Anggerik sampai bus stand Pusat Kesihatan. Then, tumpang kereta Kak Wana [actually, kereta tunang dia. Bagus betul la tunang dia! heheh]

My other friend is Nani yang muda dari aku...biaselah...dari matrik. She's the only junior yang ber'aku'-'aku' kalau bercakap ngan aku. Hmm...dulu-dulu aku rase tak bagus jer kalau junior ber'aku'-'engkau' dengan aku. Tapi...sekarang ni, aku tak kisah pon. Rase macam best lak. heheh

Sebabnyer? Well...macam susah nak mesra kalau ade jurang camtu. Panggilan tu macam akan menjarakkan lagi aku dengan seseorang yang lebih muda. Aku pernah dapat roommate yang muda dari aku. And since dari mula aku dh bahasakan diri sbg 'akak', dia macam tak berapa nak geng. Lagi plak, kawan dia yang lagi tua dari aku pon dia tak panggil akak.

Dan lagi, adik kandung aku sendiri tak panggil aku 'Kakak' or 'Akak'!!
heheh...
Yang ade panggilan macam tu just yang sulung je. Since yang sulung perempuan, and kami ni orang Perak, beliau dipanggil Yong.
Aku yang nombor 2 ni takde gelaran pon.
Yang lain semua just panggil nama jer...

Well, since takde panggilan 'akak2' nih, aku rase lagi senang... hmmm... cam best lak. ahaks!

Ermm...aku nak cerita tentang aktiviti aku di kala bosan sebenarnyer...dah merepek benda lain plak. ;p

Aku baru jer beli lagi 2 dvd. Bosan punyer pasal. Dvd2 itu bertajuk:
- The Notebook
- Over her dead body

Aku tak tahu nak pilih cerita ape sebenarnye. heheh...
Tapi cerita Over her dead body tu aku agak menyesal lak beli. Tak best pon...
Kalau citer tentang ghost2 ni, aku berpendapat takde cerita leh challenge Just Like Heaven! Aku suke cerita tu...[and mungkin jugak aku bias cos I love Reese Witherspoon!!]

Cerita The Notebook tu dah lame aku nak tengok tapi asyik tak jumpa dvd [yang ehem2... murah!]
Aku ade download last sem tapi cerita separuh jer! Wakaka... dahla tu, gambar tak lawa.
Kali ni puas hati aku dapat tengok dvd dier. Gambar crystal clear. Cantik giler...huhu... [walaupon murah!]

Citer notebook ni kuar tahun 2oo4... So, memang dah jauh ketinggalan la aku ni. Tapi tak kisahla since ader James Marsden dalam cerita tu!!! Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! [terbang...terbang...]
Tapi citer ni memang best sangat. Aku suke giler. So sweet laaa... So in love even though dah tua-tua. Aku sangat terharu dengan betapa cintanya Noah kat Allie yang dah kena penyakit dementia. Sampai tak kenal suami dan anak-anak. Tapi Noah tetap jugak berusaha nak kembalikan Allie nyer... dia bercerita dari The Notebook yang mengisahkan cerita cinta mereka. So jiwang karat but so sweet!!!

*Dementia (from Latin de- "apart, away" + mens (genitive mentis) "mind") is the progressive decline in cognitive function due to damage or disease in the brain beyond what might be expected from normal aging. Although dementia is far more common in the geriatric population, it may occur in any stage of adulthood. This age cutoff is defining, as similar sets of symptoms due to organic brain dysfunction are given different names in populations younger than adulthood (see, for instance, developmental disorders)* from Wikipedia.


Hmm, time intersesi ni jer aku dah beli 4 dvd. Namely What Happen In Vegas, Ayat-ayat Cinta, The Notebook dan juga Over her dead body.

Aku nak beli lagi banyak2 tapi takdek duit dah! hahaha...
Aku bosan la takde ape nak buat selain ngadap buku. Takde ape-ape untuk hilangkan stress aku. Aku dah xleh nak online selalu cos modem bagi kat adik aku. Aku online ni pinjam broadband my ex-bf. Huhu...malam ni dah nak pulangkan... :'(

Ermmm...esok balik Perak lepas kelas.
Aku risau giler tentang studies. Susah nyer Fluids...
Aihh....

alhamdulIllah...
Tuesday, May 27, 2008
bismIllah...


Yes, I've just watched Ayat-ayat Cinta [The Verses of Love] when I should have been studying. Mueheheh...

Kat pintu bilik tu Maria, isteri ke2. Yang tengah pegang Fahri tu la Aishaa, isteri pertama...cun weh!

My comment? Best!
Well, ade jugak orang yang rase cerita ni tak best. Tapi lantak la. Bagi aku cerita ni best. Cumanya, aku tak baca lagi novel cerita ni cos filem ni dibuat berdasarkan novel Ayat-Ayat Cinta karya Habiburrahman El Shirazy. Mane nak cari novel dia ek? Cos aku ade terbaca yang novel dia lagi best dari filem. Sape ade?? Nak pinjam!! peace!

Kontoversi:
Well, oleh kerana cerita ni Islamic, memang agak kontroversi sikit la bila ade adegan kissing di dalam filem ini. Siap rebah-rebah kat katil lagi. Tapi takdela teruk sangat berbanding cerita Remp-It kan... haa, kalau itu mmg xleh challenge laa ... eh mcm dh lari tajuk.
Ermm...aku ni jenis tengok je. Amik yang baik bukan fikir yang buruk jer... Tapi, perkara taboo camtu memang orang akan bising la kan. Kat blogosphere ni pon aku ade jumpa orang kutuk-kutuk filem ni cos macam sinetron murahan.

Hmm... but to me, this film is inspirational. I really admire Aishaa's character. Sebelum ni aku memang tahu la cerita tentang poligami ni, tapi aku jarang tengok cerita camtu. Dan kepala aku ni tak pernah nak terbayang hidup orang berpoligami camne. So, bila tengok cerita ni, dalam hati aku terdetik, "Giler ahh...bagi suami kawen lain. duduk sekali ngan madu. Fuhh...kuat betul iman dia..."

Kalau aku? erk...rasenya iman aku belum cukup kuat untuk merelakan orang yang aku cintai berkahwin dengan wanita lain. Tak sedia untuk berkongsi cinta...

Tapi...mungkin berubah kalau situasi aku macam dalam cerita tu kot. Cos tak sampai hati lak tengok Maria tu sakit teruk sebab tak dapat si Fahri [hero cerita ini]

Aku tahu poligami ni perkara biase laa... tapi sebab aku taknah jumpa dan saksikan [tak ade sorang pon sedara-mara aku mengamalkan poligami] perkara sebegini, aku tersangatlah kagum.

Nak cerita ke sinopsis? Ahh malas... korang Google lah sendiri.
Heheh...


p/s: Cun giler laaaa wanita-wanita heroin filem nih!!!

Sekian.
NAk bubum.

alhamdulIllah...
Monday, May 26, 2008
bismIllah...

aku maleh menulis...tapi nak jugak menggatal2 tangan update blog. Haha...So, aku paste benda alah ni... main-main jer...tapi macam ade jugak yang kena sikit-sikit. Kebetulan je la kot...


What Nor Raihana Means




You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people. fuiyo..haha

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals. ermm...



You are well rounded, with a complete perspective on life.

You are solid and dependable. You are loyal, and people can count on you. oh yes...

At times, you can be a bit too serious. You tend to put too much pressure on yourself. ermm..



You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something. heheh...[mischievous laugh]

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun. fun ker??



You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive. ermm..but my confidence has long gone... :'(

You have the classic "Type A" personality. Weeeeee!!



You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing. heheh...

You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long. alamak...terkena sejibik laaa....haha!

You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start. kikiki...



You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out. fuiyo...

Success comes rather easily for you... especially in business and academia. ermm..kalo aku buat bnda yg aku minat laa...

Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person. selfish? ermm.. but i'm strong, hell yeah!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Hehehe....

Lagi, aku nak menyemakkan bnda-benda... yang di bawah ni dari application kat Facebook aku...

17 August

Lucky Color:Mustard
Personality Strengths:Care, Optimism
Personality Weakness(es):Ego
Successful Career Path:Business
Sense of Humor Style:Goofy
Adjectives to Describe You:daring, enterprising

Description:
You are a complete paradox as a person - innocent, yet experienced; fragile, yet strong on the inside; normal, yet unique; creative, yet organized; optimistic, yet realistic! Certainly a very interesting person - you possess several qualities that people often thought were mutually exclusive.

Hahaha... ;]

Dah cukup... bubye.

alhamdulIllah...

Sunday, May 25, 2008
bismIllah...


Arini Ahad. Pagi-pagi lagi Mizi dah kejut aku suruh siap-siap nak pergi BSN. Cos duit dah kering. So, nak kuarkan duit la... kad bank dah hilang. Leceh la plak nak kena beratur untuk kuar duit and apply kad baru...

Tapi alhamdulillah takde orang sangat pon kat BSN tu. Aku terus cakap kad aku hilang kat kaunter cos kalau nak kuarkan duit and dia mintak IC, aku memang takde IC...hahaha...[the mostly said words of the week were; "minah Indon!" or.."orang takde ic mane leh keluar,kang kena tangkap"] Heheh...

Then, aku ditanya whether nk wat kad bsn matrix [itula kad aku yg hilang] ataupun kad segera. Aku pon tanye la kad segera ni ape mende? cos tak pernah tau pon... rupenye kad segera ni dpt time tu jugak. itu la segera nyer... ;P Tapi, dia xmacam bsn matrix la...dia just leh guna utk atm jer. So, tak kisah la cos aku memang guna untuk kuar duit jer... Maka, dapatlah aku kad baru pada hari ini...

Tada!!

Ini lah rupe kad segera. Warna purple gitu! Cun!

Pas pergi bank, aku pegi makan... Pas lunch, aku ke Klang untuk beli tiket balik Perak hari Khamis nih. Aku kena pulang cos nak buat IC dan lesen. Terpaksa ponteng kelas hari Jumaat cos aku kena balik pada hari bekerja. Nak wat macam mane kan...nasibaik la mak tengah cuti sekolah...Leh la pergi same-same...

Mmm, benci tol pergi Klang. Tapi nasibaik Mizi teman and naik kereta dia. So, ok la... Mesti tertanya-tanya kenapa tak pergi kat Seksyen 17 je kan? Well, sebab nak turun kat Sitiawan. Kat Klang ade bas ke Lumut. Leh berenti depan The Store Sitiawan. Kalau naik dari Seksyen 17, takde bas turun kat Manjung. So...sebab tu la... hmm, tak tau lak kalau dah ade kan... ahh biarla...itu yang dah biase... Hmm,jalan kat Klang macam hampeh. Ade jalan kena tutup. Then sebab hari ni Ahad, serabot jer aku tengok manusia ramai2... kebanyakannyer bukan orang Malaysia... :p

Lepas beli tiket, pergi JJ Bukit Raja. Nak tengok wayang. Hehe. Memang kami tidak sedar diri. Takde duit tapi nak jugak ngabihkan duit. Mueheheh... aku bukan ape, bosan giler...dok sorang2 je kat bilik takde kawan... Oh,aku lupe update ek. Aku tinggal sorang2 since petang Jumaat cos roommate aku yang Noni tu pon balik tido umah saudara. So, 2 malam la aku tido sorang2 jer... Nasibaik aku jenis tak kisah. Lagi suke ade la...heheh...[sbb tu aku pelik kalo org kesian kat aku kalo aku dok sorg2...alone doesn't mean lonely k...]

Okey, berbalik kepada cerita tadi. nak tengok wayang tapi macam takde cerita yang best sangat. Aku tak sabar sangat nak tengok cerita di bawah ni......


Cerita Kung Fu Panda! Ade cerita tentang Panda gemok! Yeay! [dgn penuh girang]

Tapi sebab belum kuar lagi, terpaksa we settled for "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Best la jugak cerita dia. Aku suke!! hehe...well, memang aku minat citer gini. Macam aku suke cerita National Treasure la... ;]

Gambar dicilok dari The Internet Movie Database tanpa kebenaran. Pinjam ye!

Pada pendapat aku, cerita ni memang best la... The most interesting thing was, I couldn't take my eyes of Cate Blanchett who plays Irina Spalko. Cun giler laaa... Mata dia cantik sesangat! Beautiful villain!


Cate Blanchett a.k.a Awek cun cerita Indiana Jones.


Cun kan? aku mula rase macam nak wat rambut camtu...but then, memang tak sesuai cos pipi aku chubby!

SPOILERS ALERT! SPOILERS ALERT!

Meh aku nak bercerita;
Dalam cerita ni, karakter yang penting adalah Harrison Ford sebagai Indiana Jones [of course le penting kan!], Shia Lebouf as Mutt [anak Indiana Jones rupenye...dekat last2 baru tau] dan orang Rusia bernama Irina Spalko lakonan Cate Blanchett.

Err...ape lagi nak cerita. Macam malas la plak...hehe... Ala, tentang tengkorak kristal yang jugak dikaitkan dengan alien atau makhluk asing.

Aku suka cerita ni cos settings zaman dolu2... Tahun 1957 kononnya.

Overall, cerita ni memang best. Aku bagi 4 bintang out of 5...[sebab aku kurang suke bab Indiana Jones ni ade anak luar nikah bernama Mutt dengan Marion]

Pas tengok wayang, Mizi pau aku kfc. Pas makan, singgah kedai dvd untuk beli dvd. Biase la aku nih...bosan dok bilik. TV lak xde. nak nonton Youtube pon malas cos internet slow. Ni pon Mizi nak balik modem dia esok. huhu... So, aku beli cerita Ayat-ayat Cinta. Aku pilih cerita ni sebab ramai orang kata cerita Indon ni best. Well, we'll see... Tak tahu bila nak tengok. Esok lusa la kot. Takde mood nak menonton lagi.

K lah, kena stop kat sini cos aku dah ngantok. Esok kelas pukul 8.30 pagi. Kena bangun awal cos nak mandi. Hahaha...[aku tak mau insiden berulang!!]

TO DO LIST;
- buat kad atm BSN
- buat kad atm bankislam [aktivate kad matrik uitm jer]
- amik gamba pasport before balik Perak untuk buat lesen
- buat ic baru dan buat lesen
- err...ape lagi...
- Study Fluids ler woi! Oh..

Okey.
Salam.


missing someone terribly... oh...deja vu all over again... hate this.

alhamdulIllah...
Saturday, May 24, 2008
bismIllah...



Ya Allah….

Seandainya telah engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kemesraan antara kami….
agar kebahagiaan itu abadi…

Dan ya Allah…
ya tuhanku yang maha mengasihi…
Seiringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah…
Seandainya telah engkau takdirkan….
dia bukan miliku…
kuasaMu mengatasi segala
Bawalah ia jauh dari pandanganku….
Luputkanlah ia dari ingatanku…
Dan peliharalah aku dari rasa kecewa….

Ya Allah ya tuhanku,
Berikanlah aku kekuatan…
Melontar bayangannya jauh ke dada langit…
Supaya hilang bersama senja nan merah..
Agar aku bisa berasa bahagia…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta…
Gantilah yang telah hilang….
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah…
Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku…
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan…
Adalah yang terbaik buat ku….
kerana Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Amin.. Ya Rabbal A’lamin. .



alhamdulIllah...
Friday, May 23, 2008
bismIllah...

Bilik aku di Kolej Anggerik

Hmm, weekend ni tinggal aku dan Noni jer di bilik. Lagi 2 orang roommates dah balik kampung. Mentang-mentang ler diorang takde kelas hari Jumaat. Jelesnyer aku...

Hmm, semalam aku experience keadaan yang sangat tak best waktu tengah mandi. Bayangkan kalau tengah sedap-sedap mandi dan buih satu badan, tiba-tiba air tak ada!! [bukanle xde, tapi macam xde jugak la cos xde projectile motion lsgg bile air nyer same level ngan dinding!] Tension gila aku!

Kalau kelas pagi-pagi, dipersilakan mandi before 6.30 a.m... Heh... Dan sila mandi sebelum Maghrib kalau taknak peristiwa hampeh berulang lagi. Hampeh sungguh.


Di kedai makan


Mizi dah mula tutor aku. Setiap kali kuar makan malam, aku akan usung beg sekolah aku beserta buku Fluids. Hmm, kat gerai makan pon jadi. Ok la kan, sebab masa memang suntuk. Dia lak keje waktu siang... Weekend ni la baru nak refreshkan balik memori aku dengan pembelajaran Mekanik Bendalir ini...[pelik gile kalo translate dalam BM...hihi]

Banyak kerja-kerja pembelajaran dan sesi tutorial akan menjelang tiba... Dan setiap malam, walaupon keluar, kami bukan berdating okey... Cos kalo dating, patutnya aku tak payah keluar duit nak makan, tapi kali ni tak... Dutch treat! Same-same sengkek... huahua...


Mata yang bermasalah

I think I have problems with my eyes... tapi yang selalu berproblem lately is my left one. The other night, ade gelembung kat mata putih aku...aku risau sangat. Tapi, lepas dropped Eyemo every 15 minutes into it, okay la sikit... Aku tak pergi2 klinik lagi... Malam tu dah plan nak pergi, tapi bila bangun tido and mata dah okay, aku jadi malas... :p Cumanya mata aku sekarang macam ade selaput bila bangun tido. Bukan taik mata ok...cos dia boleh ditarik2... Benda tu macam sarang labah-labah dari segi elasticity nyer... aku rase sebab aku tukar solution contact lens aritu kot. Semalam dah beli lain...beli yang aku biase pakai...

Ramai gak kata jangan pakai lens dah. Masalahnye aku xnampak le kalau tak pakai... Cermin mata? huh, dah berzaman hilang. Tak tau la mane aku humban. Aku bukanla mengada-ngada taknak pakai spectacles tapi...aku tak biase. Aku start rabun ni pon bukannye sejak sekolah... Masa umur dah 2o tahun lebih kurang, baru la aku rabun... [sila jangan membaca buku cerita dalam keadaan yang kurang pencahayaan] Jadi, aku tak biase pakai spek.

Then, aku rase tak puas nak tengok. Memang sangat tak puas. Dahla tu, fesyen pakai spek sekarang ni yang bingkai kecik2 and comel2... mata aku ni besar le jugak...so, tak puas dan tak selesa. Aku akan bad mood kalau pakai spek. Kalau mata letih, barula aku pinjam spek Nini [power lebih kurang cuma aku lebih ckit]. Kalau pakai lens ni, sebesar-besar alam aku leh nampak. Tambahan pulak tu, tengah tak berduit nak buat spek. Tengok ler...sem depan dapat loan, aku buat la spek baru.

Faktor lain yang buatkan aku malas pakai cermin mata ialah; aku rase rupa aku sangat tidak sesuai berkaca mata. Heheh... [ngengada]



Dahla, nak tido jap. Salam sayang...

alhamdulIllah...
Thursday, May 22, 2008
bismIllah...


Malas nak menulis rasenyer...


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


alhamdulIllah...
Wednesday, May 21, 2008
bismIllah...


Actually, first class utk short course aku telah dibatalkan semalam. Penat aku jalan kaki dari Anggerik ke FKM tapi bila sampai2 and tengah nak tunggu lif, Kak Wana tefon bgtau kelas dibatalkan. Sabor jer la... Penat weh. Dahlah kelas aku petang... Panas gila pulak tu... huhu... Dugaan tol. Aku balik ke kolej semula dengan tumpang kereta Kak Wana. Tak sanggup aku nak jalan kaki lagi... ;]

Hmm, kelas pagi tadi okey jelah. Takde ape-ape sangat. Baru intro jer... Tapi dah ade assignment! hehe... Kalau bukan short course, lecturer kata assignment tu individual... Tapi disebabkan time short course, kitorang wat secara group. Group members aku adalah semua girls dalam kelas tu... iaitu ade lima orang, including me. Kak Wana, Nani [dak kelas German aku], dan 2 orang lagi girls yang aku tak kenal dan tak pernah nampak. Hehe... Group aku kali ni ade 27 orang semuanya [kalau tak silap]. Ade jugak la yang aku kenal... mostly budak2 lepasan matrik yang same kelas German ngan aku sebelum ni...

Nak cerita tentang kolej. Yang paling tak best tentang kolej aku sekarang ialah; keadaan bilik yang panas gila! Aku sebilik dengan 3 orang lagi girls dari Fakulti Bisnes. Kitorang dok 4 orang sebilik. Okey jer la... dah lame giler aku tak dok beramai macam tu. Last time ialah masa dok kat Kolej Baiduri di Uitm P.Pinang... Layout bilik pon macam masa kat Kolej Baiduri dulu2. Bezanya, kipas angin terletak agak jauh dari katil. Katil double decker and aku dok atas... Budak-budak ni dah cop dulu... so,tak dapatla aku dok katil bawah. Sedih gak la... huhu... tapi takpela. Ingatkan dok katil atas, sejukla ckit cos kipas kat atas kan... Rupanya tak kena langsung! Kalau takde penghadang katil tu, for sure aku jatuh cos aku asyik ke tepi katil jer sebab nak kena kipas... Sedih wo... Kejap-kejap terjaga sebab panas gila. Yang aku heran, time malam2 yang panas sangat. Siang-siang okey jer... O_o

Selain dari itu, tekanan air sangatlah rendah. Nak mandi punyer la seksa. Air macam air kencing jer lajunyer... [ahaks!] Dahlah tu, kepala shower semua dah hilang... terpaksala mandi macam tu jer... Aku tak puas betul. Tak ade kenikmatan mandi... Waaa.... Kini baru aku tahu betapa Kolej Mawar jauh lebih selesa dari kolej-kolej lain. Kat Mawar ade mesin basuh. Kat Anggerik tak ade. Patutlah Kolej Mawar kena bayar lebih mahal... Hmm, yang pasti, setiap 2 hari, aku akan membasuh baju... dah takde aktiviti lain nak buat. Muahahaha...

Duduk dalam uitm ni, yang susahnyer ialah nak cari makanan. Aku malas giler nak kuar. Dulu Dataran Cendekia [DC] tu dekat jer cos duduk Mawar, tapi sebab Anggerik ni jauh ckit, aku jadi malas nak keluar. Kurus le aku... hehe...

Sekarang ni aku online kat APB [Akademi Pengajian Bahasa] sebab ini lah tempat terdekat untuk aku online. Yang tak best ialah, malam2 aku takleh online kat sini sebab ditutup after office hours. Sabor jela... Kalau bukan time student tengah cuti sem, tempat aku nak online ni bukak sampai 11pm. Hmm... nyesal lak bagi modem kat Nini. :P

Ape lagi nak tulis... hidup aku kelam-kabut beberapa dalam 2 minggu ni... Nak wat ic, lesen dan kad bank semua tu pon tak decide lagi bila... Tiap-tiap hari aku ada kelas... Aish... serabot otak.

Aku teringatkan Tiger yang dah tak ingatkan aku lagi... Bodoh jer rasenyer... Tapi... aku takleh tak-teringatkan dia...

To Wan, welcome back to my life. Dok hilang je kejenya... haha...

To Abg Tapa, thank you so much for your help and support these past weeks... I really appreciate it.

To Mizi, I'm sorry again. And thank you for helping me with my stuff.


Err... post kali ni banyak komplen le pulak. Alamak... Hmm, ini tidak bermakna aku tidak bersyukur. No... Aku just nak catat jer... Well, walaupon kolej Anggerik ni kurang best dan kurang selesa, aku bersyukur sangat sebab aku masih ada tampat nak menginap untuk sebulan ni. Alhamdulillah...

Wish me luck with my studies!


Salam.


alhamdulIllah...
Sunday, May 18, 2008
bismIllah...


Entry ini aku taip pada pukul 4.48 am, ketika terjaga dari tidur cos nak buang air. Teruslah langkah kakiku menuju ke komputer yang tak bertutup-tutup sejak kelmarin.

Kenapa aku nak tulis jugak?

Sebab...ini mungkin entry terakhir untuk bulan Mei ini. Last post for May. Aku dah decide nak bagi modem Digi tu kat Nini. Bayar same-same tapi aku jer yang selalu online. Lagipun, aku nak belajar balik dalam sebulan. Maka, lebih baik aku bagi modem kat adikku itu. Takdelah aku buang masa depan laptop mengonlinekan diri jer...huhu...

Aku ni dah Internet addicted dah, tapi rasenyer leh hidup kot... Susah-susah, or kalo dah gian sangat, leh jer aku online kat APB atau library uitm. Tapi rase-rase macam akan online di APB jer cos dekat ngan Anggerik. Oh btw, I'll be staying at Kolej Anggerik time short course ni...

Aku akan jarang Ym or Msn dah ler yer... Ape-ape hal, kontek via mobile phone je la. Hehe...

Hmm, walaupon mood nak belajar dah tercalar dengan insiden kehilangan handbag [membuatkan aku tak ade duit sesen pon!], aku berdoa segalanya will turn out well. Wish me luck!

K lah, nak tido balik. Gatal-gatal tekak and selsema lak tetiba... Sekian.


alhamdulIllah...
Saturday, May 17, 2008
bismIllah...


Aku ade berita sedih nak bagitau. Well, sedih bagi aku jer la kot. Nak tahu ape dia? Hmmm... semalam aku gi jejalan ke Lumut ngan Mamito, Kodi [sepupu ku si Cotton Wool] and Abang Tapa, pas berenti kat masjid, barulah perasan yang... HANDBAG AKU HILANG!!

Sedihnyer Allah jer yang tahu. Handbag itu mengandungi purse aku [pemberian Abg Tapa masa first time kami jumpa], contact lens spare warna hijau and case dier, lipstick Maybelline warna pink, compact powder Maybelline yang murah jer, Uncang berisi duit syiling dan tisu.

Purse aku mengandungi dokumen2 penting...Antaranya ialah kad pengenalan, kad atm bankislam dan bsn, serta lesen memandu. Duit ader la jugak dalam RM 100 lebih. Huuuuuu....

Setelah mencari dan mencari, memang dah tak jumpa. Aku tawakal jelah. Kalau orang yang jumpa tu baik, dapatla balik semua tu. Lecehnya bukan aper, aku dah nak balik Shah Alam esok. Nak buat ic, lesen semua nih...mane la aku biase buat kat tempat lain selain tempat aku di Perak ni. Adehh laa...

Malam semalam jugak pergi wat report polis. Hmm... otak aku pening dan berserabut betul semalam. Tension sebab tak ade duit. Nak keluarkan duit [yang ade la sikit] dalam BSN pon susah cos kad dah takder.

Mizi lak marah cos handbag yang punyer besar pon leh hilang. Dahla handbag tu dia belikan. Tak sampai 3 bulan pon lagi rasenya. Aihh... Sorry ler... Bukan sengaja... Huhuhu...

Aku sedar, ade hikmahnya semua ni. Adalah petunjuk Allah nak bagi. Dan aku tahu, adelah benda-benda salah yang aku buat sampai dapat balasan begini. Perkara yang berlaku ade sebabnya kan... Hmmm, kenapa lah aku ni pelupa sangat. Nak kata cuai...hmm tak kot. Just lupa. Biaselah budak ganas cam aku ni memang tak suka dan jarang bawak handbag. Sebab tu aku lupe. Macam jugak aku hilangkan payung Abang Tapa bagi cos aku lupa. Jarang bawak, sebab tu lupa.

Ape-ape pun aku tetap bersyukur kerana handphone aku yang buruk ni tak hilang. Leh lak aku letak dalam poket jeans aku ek? Lagi...handphone nokia cabuk yang berisi simkad celcom aku pon tak hilang. Kebetulan charging kat rumah. Dan lagi... jam tangan yang aku baru beli ngan Mizi pon tak hilang. Sebab aku pakai. Cincin yang ade orang bagi pon tak hilang sebab mak simpan. Padahal barang-barang yang tertulis di atas memang aku humban dalam handbag jer... Aku bersyukur sangat-sangat. Alhamdulillah...

Moral dari insiden ini ialah; Perkara ini akan membuatkan aku untuk sentiasa berjaga-jaga dan ingat selalu tentang barang-barang yang penting. Fikirkan akibat kelalaian kalau terlupa.

Contohnya, nak buat IC baru kena denda seratus lebih, kan kena duit jugak tu. Nak pergi JPJ, wat lesen baru pun leceh. Kena duit gak ke ek? Alah...ape benda yang tak kena duit sekarang... even pergi report polis pun ke RM2. Aku sangat kesal dan berjanji untuk cuba tidak pelupa lagi...

Yaa, manusia memang pelupa. Tapi aku cuba untuk tidak "Pelupa ya amat..muda-muda lagi dah lupa"*quote dari Tiger*. Dan aku akan cuba elakkan minum/makan makanan/minuman yang ader semut. Selama ni aku memang ignorant tentang benda ni. Aku jenis tak peduli sangat. Tak nak membazir dan semua benda nak express jer. Main balun jer... Dah ade orang cakap, "Makan semut banyak sangat!!"*quote dari Abg Tapa*, so kenala aku jaga pemakanan aku sedikit. Huhu.... [or makan ape2 bnda yang leh wat aku lupa...] Ape-ape pon,to my Mamito, please forgive me!!!! [cos duit mak jugak ler yang abis...]---rase bersalah yang amat... T_T

Sekian sahaja entry hari ini. Doakan segalanya berakhiran dengan baik.



alhamdulIllah....
Friday, May 16, 2008

ehh aku terlupa plak nak tulis tentang ni dalam my previous post. Ahaks.. Amik la 2nd entry for today!

Entry ini just nak wish; HaPpY TeAchEr's DaY to all the teachers in the world!

That includes my Mamito [the greatest teacher ever!],
my mak-mak saudara dan bapak-bapak saudara [ramai yang cikgu/lecturer!],
my cousins yang tengah belajar nak jadik cikgu or yang dah menjadi cikgu,
my little brother, Afnan yang berada di Institut Perguruan Sultan Mizan di Terengganu tu [mak tak sabar nak tunggu ko kerja! ahaks!],
my teachers... yang mengajar aku sejak tadika [Tabika Kemas Beruas], sekolah rendah [Sek. Keb. Beruas] dan sekolah menengah [SMK Raja Shahriman, Beruas] dan sempat gak masuk menengah atas di Methodist ACS Sitiawan dalam kelas Lower Six Biology [sekejap jer cos cabut bila dapat offer buat diploma],
my lecturers masa belajar di Uitm Penang dalam Diploma Kejuruteraan Mekanikal. Antara yang mengajar aku ialah Ir. Zulkifli Rasid, PM Muhammad Abd Razak [the Thermodynamic/Heat Transfer guru! He rocks!], En. Bakri, En. Fazli [ajar kelas repeater Dynamics! Haha], En. Abd Halim [ajar Physics masa Part 1!], Pn Irni Hamiza dan Pn Nofri Yesnita yang cun melecun [both ajar Letrik], Pn Aznifa [PA aku merangkap lecturer yang byk tolong aku masa aku jadi secretary kelab pelajar FKM], En. Najib... dan tak luper juga Pn Rushita dan Puan Nazima Versay Kudus yang mengajar BEL.... waahh ramai lagi lah! tak tertulis rasenya...
And of course, current lecturers kat UiTM Malaysia nih...

tak kisah la lecturer ke cikgu ke... You are the Teachers. Terima kasih untuk semua ilmu yang diberi dan sama-sama lah kita berdoa supaya ianya diberkati dan dimanfaatkan.

bismIllah...


Ahh lagi beberapa hari je nak pulang ke Uitm Shah Alam yang tidak dirindui. Muahaha... nak rindu mende nye...baru je bercuti di rumah 2 minggu. heheh...

Akan pulang untuk short course/kursus intersesi. Aku amik subjek Fluid Mechanics II. Killer paper... Mizi telah menakutkan aku dengan bagitau ade berlambak rumus nak kena ingat. Adeh la.. riso la plak... Cos dulu Mizi wat short course gak. Tapi dia dapat A- jer... Tak dapat A. Aku nih?? erk... lagi laa... takpelah, insya Allah okay...[cuak gak...]

Ehh tetiba aku baru dapat mesej dari Mizi.

Him: Awk dpt surat dari lawyer x? pasal ptptn?

Me: Takde pon. Naper?

Him: Zubey and Faitul, dpt surat dr lawyer. kena bayar tiap2 bulan pasni. xleh buat penangguhan. ntah laa...

Me: Huh??

Him: Penangguhan diorang ditolak rasenyer, sape2 yang penangguhan diterima, tak payah risau la...


Oo? macam tu pulak? Biar betik. Hmm... aku nyer penangguhan ntah macam mane agaknyer. Cos aritu macam ntah ape2 jer. dapat surat tapi aku tak balas. erk? Risau nyer... Adeh... [menyelongkar dokumen2 sekejap]

Tapi...kalau dah memang tengah belajar, mane nak cekih duit nak bayar hutang? Dah takder duit, nak bayar macam mane kan? Merepek tol... buat bodo jer la...

Hmm...baru semalam chat ngan kawan tentang loan ptptn ni. Menakutkan bila nak bayar nanti. Yang aku bengang ialah kos pentadbiran yang mahal giler. Cos walaupon kita tangguh, kos tu berjalan dan bertambah gak. Dahlah tu, dengan faedah yang tinggi lagi... Macam &*$#*&##@@&(*!!!

Dah, tutup cerita tentang ptptpoo...sakit dada bila mengingatkan.

Hmmm... aku berdoa dan berharap dengan sangat, kursus intersesi yang akan aku jalani ini berakhir dengan keputusan yang baik. Jika sebaliknya, mak aku akan mengamuk. Dan aku sendiri akan kecewa kerana pembaziran wang, masa dan tenaga. And of course, aku akan berusaha supaya ianya tidak sia-sia. Gambatte!

So, sementara nak tunggu time short course, aku akan online sepuas-puasnya. Ala, lagi beberapa hari jer... Start kelas 20hb Mei ni. So, kena la online puas2 before back to studying... Lagipun, sebab aku rasa macam nak bagi modem kat Nini jer. Dia tengah praktikal kat Kuantan. Bosan giler. Umah Pak Njang lak takde Astro. So, kesian lak...hmmm.... kita tengok la yer... Mak Njang akan balik kampung jenguk Opah. Diorang sampai malam ni kot. Tengok ler... kalau Nini mintak... haha... Aku ni susah ckit nak berenggang ngan modem tu. Ahaks!

Okaylah. setakat ini sahaja. Salam...


alhamdulIllah....
Wednesday, May 14, 2008
bismIllah...


I don't really know what to write actually... hmm, maybe to jot down how I feel these past few days. Yeah I know I haven't posted anything about Mother's Day ... Just like I didn't post anything about Myanmar's catastrophe, Sufiah Yussuf [the old news], the sky-rocketing price of rice bla bla bla... But it doesn't mean I'm oblivious to what's happening around me. No. Like I wrote in my previous blog, I blog about what I feel. And about stuff happening around me. I don't really wanna write about something serious... Other bloggers would do that. As for me, this freaking blog is mine. And I can write all the garbage I want.

I don't really expect people to read it frequently but surprisingly, this blog has regular readers! Haha... Thanx for your time. Although some prefer to be silent readers and 'invisible' [can't be detected from feedjit live traffic], but thank you all the same for your time.

.
.
.

I'm dreading the upcoming classes the next weekend. Learning new subject. Killer subject [so they say...] Arghh....

I'm beginning to wonder... have I wasted my time missing someone who doesn't exist? Hmm... People changed, that is so true. Ahh I guess I should always keep my guards up. Never to let others make you vulnerable again. You shouldn't have high expectations on others cos you will be disappointed [that sound like it's coming from a loser]. Let Allah shows you the way, dear Ryehana... oh please...

Pity I'm not an innocent I used to be. If so, I would view things differently. But now, feeling a bit old from the bubbly, cheerful girl I used to be, I know things I didn't before. I no longer trust people easily. I want to. But I just can't. It needs to be earned. And that takes time, dear you-know-who-you-are...

But hey, I'm strong enough to handle yet another disappointment. I'm used to it. Ahh well, I'm here tall and strong, come what may... ;]

I do hope everything will turn out okay. Life is a long journey. We'll never know what we'll encounter along the way. Would it make me stronger? Wiser? or vice versa?




p/s: Craving for a cheesecake... Ermmm.....


alhamdulIllah...
Monday, May 12, 2008
bismIllah...


Ooo Hanis telah tag aku utk buat benda-benda alah di bawah. Amboi, sedap-sedap je ko sindir aku kat chatterbox tu ek! Ala, aku byk free time sbb cousin aku yang dari Sarawak ade kat umah ni. Dia banyak tolong tengok-tengokkan Opah. So, lega la ckit... Ekeke!

Okay, ni jawapan 'tag' aku yer...

1. Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan?

i. Rumah yang best.

ii. Kereta yang best. [Be.Em.Vay?? Ekekeke!]

iii. Laptop/komputer yang best.

iv. Handphone yang best.

v. Wang tunai 1 juta!! hehe...


2. Senaraikan alasan atas pilihan anda itu:

i. Sebab aku tak ade rumah sendiri. Leh hias ikut suka aku. Dan memang itu yang aku selalu idam-idamkan... huhu

ii. Eh mesti la nak kereta untuk ke hulu ke hilir... lagipon aku memang takde kereta!

iii. Sebab...aku suke komputer!

iv. Sebab...aku suke handphone jugak! Hahaha...

v. Sebab...kalau semua barang-barang di atas takde sape nak bagi sebagai hadiah, aku leh beli ngan duit itu! Hahahaha!! [bernas tak?]


3. 5 inspirasi terhadap orang yang diminati:

Hmm, rase macam nak skip dari jawab...tapi cuba jelah ek...

i. Kejujurannya.

ii. Pendengar yang setia.

iii. Mampu membuat aku gembira.

iv. ....

v. ....


4. Perkara yang paling hebat pernah dilakukannya untuk anda:

Takdek lagi!!

5. 5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi yang maju):

i. Komputer
ii. Telefon/telefon bimbit
iii. Pen/pensel
iv. Duct tape
v. Kain. :]


6. Apakah perkara yang paling dibenci?

Menunggu...and being judged by people yang tak kenal pon aku ni sape.


7. 5 orang yang anda mahu tag:

i. Raja Hani
ii. Baydah
iii. Abg Popeye
iv. Nyda
v. Apit


Ahaks.. buat jangan tak buat. Hehehe...



alhamdulIllah...
Saturday, May 10, 2008
Bismillah...


Haha.. Surprised, Bed?? Ahaks. Dah itu jer tajuk yang paling sesuai untuk post kali ni... heheh.


So, Bed came to my house dalam pukul 11 pagi tadi... Tujuan utama nak ajak aku pergi asrama untuk cari Cikgu Pah. Yang akhirnya tidak berjaya kami temui cos cikgu-cikgu ade mesyuarat@kursus kat sekolah... Tapi sempat gak la kami bertukar-tukar cerita... Yelah kan, aku rase macam lame giler tak sembang-sembang ngan Bedah...

Cerita tentang ape? Mm, macam-macam tapi yang aku nak tulis di sini just tentang studies... Ahaks!

Hmm, rupenya bukan aku seorang je rase macam susah giler sambung degree. Bed pon camtu. "Rasa macam tak layak jer untuk belajar". Adeh la... ini keluar dari mulut orang yang memang minat ape yang dia tengah belajar. Bayangkan aku yang memang tak minat dan asyik kena tanamkan minat. Aihh... ntahla... Semua yang aku rase, yang aku malas nak pikirkan sangat mula bermain-main di fikiran sejak sembang-sembang ngan Bed tadi.

Tentang final exams baru-baru ni... Aku malas nak fikirkan sangat sebab benda dah lepas, tapi since Bed brought that up, aku pon mula la teringat balik. Soalan memang susah giler... And I won't be surprised if I fail one particular subject yang memang aku blur time final. Huhu... But still, I really hope I won't fail that subject!

Teringat lak aku berchatting ngan sorang pakcik nih [pakcik ke? ala... dah dia berahsia umur dia dari aku ang bgtau dah ada 2 orang anak, so...pakcik jelah. Haha ]. Dia dari engineering background gak walaupon bukan mekanikal. Hmm, yang aku paling ingat; "Kalau tengok gaji nanti, akan datang la minat tu" Ahaks. Well, semua benda memang susah kan. Usaha jelah.

On the other note, handphone kesayangan aku dah rosak! Waaa.... Cedih! Bukanlah rosak teruk sangat. Leh buat call and received call semua, tapi skrin kat luar tu dah rosak! Maknenye aku xleh nampak la sape yang call, dapat sms dari sape, tengok jam... huhu... nyampah tul aku! Tengok lah sem depan, aku rase macam nak beli hp baru. Tapi aku nak beli model tu jugak! hehe... sebab aku suke giler hp nih. Walaupon function biase2 jer, tapi aku suke! Paling suke warna 'Airy Blue' yang glossy and crystal-like tu. And sebab dia jenis flip@clamshell---> or ape2 jelah istilah yang digelar orang... [aku memang suke hp begini]. Nilai estetik yang tinggi pada pandangan mataku... Haha!

Oh yer, tadi tetiba aku orang label aku 'Les' [lesbian la tu!] cos aku tak layan dia chatting. Macam lawak la plak. First time orang label gitu. Selalunyer kata sombong jer... Haha... Bodoh la. Ingat aku takde kerja macam korang ke asyik nak berchatting jer... Dahla aku tak kenal. Normal la kalau tak layan kan? Bengong... huh...

Amik kau... les la sangat...


K lah, next post nanti aku nak letak gambar-gambar yang banyak di amik masa study week and final exams. Saje gatal tangan nak update.

Daaa...


Alhamdulillah...
Friday, May 9, 2008
Bismillah...


Opah looking at the window...

I spent most of my time at home taking care of my grandmother, Opah these days. Sebabnyer, Opah dah tak boleh nak bergerak ke mana-mana sendiri. Kena ada orang pegang dan tolong. Well, she is 9o years old. Baru-baru ni jer yang Opah tak boleh nak gerak sangat. Aku balik-balik dari U jer mak cakap Opah tak berapa sihat. So, my duty pagi-pagi ialah tukar pampers Opah and mandikan dia. Pastu wat susu bagi dia. And sediakan makanan Opah. Opah dah tak boleh nak bangun, tu yang kena angkat dia. Sakit jugak le pinggang but I'm not complaining. Sebab, yela kan... My grandmother... Selagi masih ada :] ...

Tapi yang aku fobia ialah: if she pooped in the diapers! Oooo Nooo! Aku tak pernah tukar lagi pampers kalau Opah poopoo. Hehehe... Cos selama ni xpernah lagi Opah poopoo in her diapers. Kalau setakat buang air kecil tu biase la... Sape yang tak pernah tukar pampers Opah kalau dia buang air kecil memang bukan dok umah ni laa... So, last 2 days adela sekali Opah ter'poop' dalam pampers. Aku panggil Debab tolong. hehe... And since pagi2 tinggal aku and Opah jer di rumah, aku suruh Opah tekan loceng kalau rasa macam nak buang air besar. Aku rela sakit pinggang angkat Opah ke toilet dari biar dia poop dalam pampers. Cos dia pon xnk poop dlm pampers. Giler... memang tak selesa kan... And orang tua yang sakit punyer 'poop' bau nyer adalah sangat... erk... phm2 jela. Hehe...

Tapi alhamdulillah sangat-sangat cos Opah aku adalah Opah yang sangat cool and sporting. Aku bersyukur sangat yang dia bukanlah jenis orang tua yang cerewet gila. Dan Opah tak nyanyuk. Yang kadang-kadang kami naik boring ialah Opah rajin benor bersembang. Hahaha... And most people ramai tak faham sangat dia cakap tentang ape. Biase la loghat Perak pekat giler... heheh... Gigi pulak dah banyak yang tak ade. So... macam kelakar la bile tengok muka orang yang kena layan Opah sembang... hehe... Tapi, ape-ape pun, Opah rocks! hehe... dia tahan seloroh. Kalau kena usik ngan Nan or Bedah, dicarutkannya diorang. Har har har... [amik kome!]

Hmm, selain jaga Opah, cam biase la... wat daily chores aku. Hmm... boring gak jadi yang paling eldest kat rumah sekarang. Tak best la plak takde Nini [cos aku dah biase ade dia!]. Boring giler... And petang tadi, Nini siap sms yang dia tgk wayang citer 'Ironman'. Cess... itu cerita yang Nini, aku and Mizi plan nak tengok before aku balik Perak abis exams baru ni. Tapi apakan daya, aku demam. So, tak berkesempatan langsung laa... Sian kat Nini. Tu dia lepas geram la tu. Ahaks!

K lah, entry ni just nk letak gambo Opah jer... hehe...

Salam.



Alhamdulillah...
Wednesday, May 7, 2008
Bismillah...

Aku ni kalau bosan and takleh tido, mula la rajin nak membuat survey yang ntah ape2 kat friendster. So here goes...

1.Does anyone know your password to your friendster besides yourself?
:: Err I think so.

2. What was the last thing you ordered at McDonalds?
:: Spicy Fried Chicken? Eheheh...

3. Are you an emotional person?
:: Hmmm...ntah... depends la kot. [very emotional during PMS] Ooops! hehe..

4. Do you like your name?
:: Oh, of course! It's the gift from my mom. I like it very much.

5. Do you believe in love at first sight?
:: Hmmm.... Not really.

6. Ever felt jealous of your friend?
:: Yep. Ala...normal la tu. Ngan adik beradik sendiri pon jeles... hehe...

7. What was the last thing you did?
:: Pergi dapur cari makanan subuh2 begini...hahaha...

8. Who is right next to you?
:: My Mamito. Sleeping!

9. Who were the last persons you ate with?
:: Miji

10. What song are you listening to right now?
:: None. Mak tgh tido laaaa....

11. Hows the weather right now ?
:: Xtau la lagi cos mentari belum menampakkan dirinya lg. So, sejuk jela...hehe.

12. Last person who called you today?
:: Abang Tapa.

13.???
:: Ape benda lak nih??

14. Last song you sang?
:: Wawasan Setia Pelajar ---> yeke tu tajuk nyer? aku pakai nyanyi jer..lagu Uitm. hehehe... tetiba lak teringat zaman-zaman Kesat dulu2... wakaka!

15. Do you like anyone?
:: Yes... ramai lak tu. Ahaks!

16. Lost a friendship over something stupid?
:: As a matter of fact, I did.

17. Last beverage you drank?
:: Err... don't remember. Air masak je...

18. Last food you ate?
:: Nasi berlaukkan telur goreng ngan sambal tumis ikan bilis. [alamak...lapo la plak!]

19. What did you do last night?
:: Watching TV and blog hoppin'.

20. Faked being sick to miss school?
:: Always!!! Hahahaha.... [budak suka ponteng sekolah/kuliah]

21. What time did you wake up today?
:: I haven't slept yet. [abis ni solat subuh and tido!]

22. Last person you talked to?
:: My mom.

23. Last person you made fun of?
:: Err.... eh tak baik lah! eheheh!

24. What are you wearing right now?
:: Isy, ade pulak nanye soalan begini yerk? Hmm.... undergarments,
t-shirt and kain batik! Ahaks!

25. Are you too quiet to ask anyone out?
:: Yes kot. Hehe...

26. What is the first thing you notice about the opposite/same sex?
:: His face la ....

27.Where are you right now?
:: At home. dekat area TV. living room nombor 2. hehe...

28. What date and day is it?
:: May 7th, 2oo8. Wednesday.

29. Did you go anywhere today?
:: Not yet.

30. What did you do there?
:: Tak kuar lagi la! Subuh ni!

31. Where else are you going today?
:: Tak relevan

32. Are you watching TV?
:: No lah

33. Are you mature or immature?
:: Err... I don't know. Depends, I think.

34. Are you closer to your mom or dad?
:: My Mamito, of course!

35. When was your last kiss?
:: Hmm....let's see... last Saturday! LOL!

36. What school do you go to?
:: UiTM Malaysia

37. Whats the most annoying thing people say to you?
:: Hmm...ntah. cakap yang berulang-ulang, bla bla bla... ala, buat ape nk ingt!

38. Do you like music?
:: Yes. Who doesn't la kan?

39. Do you want to get married?
:: Of course ler nak... hehehe...

40. to whom?
:: Erk? Hmm... tak tau lagi laa... ;]



Alhamdulillah...
Monday, May 5, 2008
Bismillah...


Hmm... boleh catat rekod la aku balik umah kali ni. Aku tak tengok2 tv lagi. I mean, movies ke... rerun shows ke... ape2 jelah yang leh buat aku berjam-jam depan tv tu. Paling kurang ade la malam aku balik tu aku tengok konsert AF. Tu pon cos wat kat Istana Budaya. Kalau tak, macam biase la... baik aku tengok dvd yang berlambak2 kat umah ni...

Ya..ape kah aktiviti-aktiviti yang leh dibuat once I'm home now?

1. Tidoq/sleep/schlafen - ini memang aktiviti favourite aku. Tapi yang tak best nyer, sekarang ni panas sangat kalau time siang. Takleh tido ngan selesa. Kalau umah aku ber'air-conditioned', xpela jugak...huhu...

2. Tengok tb/watching tv/fernsehen - Aku belum berkesempatan lagi nak tengok TV. Cos aku memang bukan jenis yang akan bukak TV. Aku hanya akan join kalau ade orang lain dah bukak tv, and kebetulan ade cerita cambest di tv. Even Melodi semalam pun aku tak tengok cos tido. hehe...

3. Baca novel/reading novels/'Romane lesen'[is that correct, Heike?] - Oh... I do have this in mind... hehe... Now that I'm back in Perak, I can go to Novelhut and rent lots of novels! Yeay!

4. Mandi-manda di Ulu Licin - Aku ade jugak plan nak pergi semalam tapi oleh kerana semalam hari Ahad, so tak jadi pergi cos mesti agak crowded. Lagi2 musim2 panas ni. Huhu... Dan jugak kerana aku ajak Bedah tapi Bedah xmo join! Cess...

5. Hmmm.... Tak tahu la nak buat ape lagi dok umah ni. Well, bak kata Abang Tapa; "Ajar Amirul and jaga Opah" Hehe... yer, will do. And Mak tambah, "Kemas rumah, masak".Huhu...bab mengemas tu no problemo, tapi bab memasak memang aku surrender. Ngan kitchen yang serabot nyer, urghh... malas aku! Ala, korang takkan paham. Mizi jer yang paham. Huhu..

Okeylah...

Cukup2 la update kali ni. Pasni kalau takde benda penting, malas aku nak ngupdate cos internet speed cam sipot babi. Bengang jer aku...

Tambahan lak, aku nak ngupdate kat 'my other blog'. Huhu...

Salam.


Alhamdulillah...
Saturday, May 3, 2008
Bismillah...


Yess! I'm at my beloved home in Beruas, Perak now. So tired lah cos I arrived at 7 pm. My neck hurts from sleeping in discomfort during the journey home.



HIGHLIGHTS

- Mak Tih is here to visit Opah cos Opah was sick.

- Mamito made 'kuey tiow hailam' yang marvellous giler!!! Sedap sangat2! Semua benda ade... ade sotong, udang, sayur... ketam pon ada! Hmmm.... sedap!

- Rase macam nak pergi jalan-jalan kat Cameron Highland jer time cuti ni...

- Oh, aku kesian kat Nini cos kena tinggal kat kolej as her exams isn't over yet. Cian... xde tempat nak melepak and cari gaduh dah. Haha...

- I'll be going back to Shah Alam on 17th May as the intersession course will start on 19th. Dreading to learn the Fluid Mechanics II [the killer paper!]...

- I need to go on a diet! Seriously... but I just can't resist good food!

- Oh boy, it's May already... someone will return back to Malaysia! [Weeeeeeeeeeeeee!!!!!!!]

- I'm tired... exhausted... hungry...[ but I've just finished a packet of Famous Amos cookies!...and I ate kuey tiow hailam 4 hours ago! ---err... Should I or Shouldn't I be hungry?? eheheh..]

- I think I'll just go check my emails and fs for a while before going to sleep.

Bubye!



p/s: I do feel hungry!




Alhamdulillah...
Thursday, May 1, 2008
Bismillah...


"You'll never find, as long as you live
Someone who loves you tender like I do
You'll never find, no matter where you search
Someone who cares about you the way I do"
- You'll never find another love, Michael Buble.



"And I’ve been keeping all the letters that I wrote to you
Each one a line or two
“I’m fine baby, how are you?”
Well I would send them but I know that it’s just not enough
My words were cold and flat
And you deserve more than that"
- Home, Michael Buble.



" The silence of a falling star,
Lights up a purple sky.
And as I wonder where you are,
I'm so lonesome I could cry.
I'm so lonesome I could cry."
- I'm so lonesome I could cry, Johny Cash.



"I've got you under my skin
I've got you deep in the heart of me
So deep in my heart, that you're really a part of me
I've got you under my skin
I've tried so not to give in
I've said to myself this affair never gonna swing so well
So why should I try to resist, when baby will I know damn well
That I've got you under my skin"
- I've got you under my skin, Michael Buble.


"
You've got a way with me
Somehow you got me to believe
In everything that I could be
I've gotta say-you really got a way
You've got a way it seems
You gave me faith to find my dreams
You'll never know just what that means
Can't you see... you got a way with me"
- You've got a way, Shania Twain.


"Mmmm, baby
In your heart--I can still hear
a beat for every time you kiss me
And when we're apart,
I know how much you miss me
I can feel your love for me in your heart"
- Forever and for always, Shania Twain.


"You leave me breathless
You're everything good in my life
You leave me breathless
I still can't believe that you're mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you're leaving me
Breathless"
- Breathless, Shayne Ward.


"
Oh!
I'm into you,
And girl,
No one else would do,
'cause with every kiss and every hug,
You make me fall in love,
And now I know I can't be the only one,
I bet there heart's all over the world tonight,
With the love of their life who feels..
What I feel when I'm
With you
Girl..
With you"
- With you, Chris Brown.

"
Theres something bout the way you look tonight,
Theres something bout the way that i can't take my eyes off you.
There's something bout the way your lips invite,
maybe its the way that i get nervous when your around
And I want you to be mine
and if u need a reason why,
It's in the way that you move me,
and the way that you tease me,
the way that I want you tonight,
It's in the way that you hold me,
and the way that you know me,
when I can't find the right words to say,
You feel it in the way, you feel it in the way"
- The Way, Clay Aiken.


Alhamdulillah...

Bismillah...



29 April

7.35 p.m - Bangun tido dan solat Maghrib. Then lepak2/study/makan sampai esok pagi.


3o April

8.00 am - Dah mula rasa mengantuk ya amat. Tapi stay berjaga jugak. Ade paper kul 2. 15 kang...

2. 15 pm - Pergi exams.

5.15 pm - Abis paper terakhir untuk sem ni. Tunggu Mizi amik bersama Aishah and Mira.

6.00 pm - Makan-makan kat food court JJ bersama Nini and Mizi. Plan nak tengok wayang tapi tak jadi... So balik kolej semula...

8.00 pm - Tido dan tido...


31 April 1 May. hehe..tarikh pon luper...

12.oo am - Bangun tido... Mesej Nini ajak tengok dvd cerita Marie Antoinette lakonan Kirten Dunst. Nini datang dalam kul 12.3o am.

1.15 am - Aku tertido... Nini meneruskan menengok citer tu... Lepas abis Marie Antoinette, dia tengok The Queen pulak. Aku tau cos aku jeling2 masa tido...

5.oo am - Aku terjaga dari tidur. Nini pulak baru abis tengok movie and plan nak balik bilik untuk tido. Aku suh dia tido kat bilik aku jer cos aku nak online and tengok movie. So, aku pon online la sampai nak solat Subuh baru stop.

7.oo am - Buat mi segera dan milo sebab lapar sangat2...

7.3o am - Aku tengok dvd cerita Miss Potter. Lakonan Renee Zellweger dan Ewan McGregor. Best giler cerita nih!!!!! Love it! [and of course, I always adore Renee!!]

1o.oo am - Tertido balik. Berhimpit-himpit ngan Nini atas katil.

12.3o pm - Bangun tido. Dapat sms yang menyedihkan. But then, what the heck... Ignore jelah. Things happened in life...

2.oo pm - Pas solat Zohor, tido balik...

4.oo pm - Terjaga cos Mizi call... Aku tak tahu kenapa dia call. Maybe nak ajak kuar kot tapi aku cakap aku tengah tido...

4.o5 pm - Takleh tido balik so aku bangun kemas2 katil dan online jap. And oh... menulis di blog ni...


Sekian.


p/s: I should be happy now that the exams is over, but I'm not.



Alhamdulillah...