Friday, October 31, 2008
bismIllah...

Kad birthday untuk birthday boy orang tua man...



Aku memang kesibukan tapi mane leh terlepas dari wish Happy Birthday untuk Bro Cybernetics Mind yang sangat2 prihatin.

He sent me a birthday gift last August and before that, he sent one to Kreuger. But unfortunately, I am too busy at the moment even to go to the post office. [taknah pegi pejabat pos kat Shah Alam ni pon!] And tak tahu nak bagi hadiah ape... :P

So, wish kat sini jelah. Present maybe a bit late. eheheheh

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke-36!
Dah tua dah CM nih... ekeke...

Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...
Semoga sentiasa sabar dan happy menempuhi hari-hari mendatang...






alhamdulIllah...
Tuesday, October 28, 2008
bismIllah....


I need a new pair of contacts. Hmm... so saje2 usya nak pakai kaler ape pasni. Aku kan suka tukar-tukar kaler mata... dasar Melayu tak sedar diri ke? ahh pedulik hape aku!

Then, I found this video...



Well? okey ke review dia? kena consider warna kulit anda dan warna asal mata anda.

Memang kalau pakai lens kaler takkan nampak natural. Of course la kan. Tapi bergantung pada sesetengah orang juga... Kalau dah suka, lantakla... duit dia. As for me, aku memang suka tukar2 warna lens. Memang nampak merapu tapi lama-lama kawan2 terdekat pon dah biasa.

Aku tak pernah pakai warna Aqua dari Freshlook tu cos aku tengok Yong pakai macam striking giler jer... Well, mungkin sebab Yong berkulit gelap kot. Aku ni gelap gak, tapi cerah sedikit la dari dia. eheheh...

Ni yang aku rasa macam nak try warna Aqua nih...

Daaa.... [entry bosan]



alhamdulIllah...
Monday, October 27, 2008
bismIllah...

Skema tak komputer aku?
Dah 3 tahun aku pakai... antik wo...

Sekarang ni musim exams. Ku dapati rakan-rakanku yang masih belajar sepertiku sudah 2, 3 hari tak update blog. Bosannye aku takde tempat nak mengutuk.

Tapi takpela...aku update ni pon xde mende sangat. Nak tempek lirik lagu. Haha.

Adeh...kenapa kurang rajin sangat ni???? Tension aku!

Wish me luck!!

"S. O. S." by ABBA

Where are those happy days, they seem so hard to find
I tried to reach for you, but you have closed your mind
Whatever happened to our love?
I wish I understood
It used to be so nice, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
S. O. S.
The love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
How can I even try to go on?
When you're gone
Though I try how can I carry on?

You seem so far away though you are standing near
You made me feel alive, but something died I fear
I really tried to make it out
I wish I understood
What happened to our love, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
S. O. S.
The love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
How can I even try to go on?
When you're gone
Though I try how can I carry on?

So when you're near me, darling can't you hear me
S. O. S.
And the love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
How can I even try to go on?
When you're gone
Though I try how can I carry on?
When you're gone
How can I even try to go on?
When you're gone
Though I try how can I carry on?



p/s: Lagu ini tiada kaitan dengan my current state/mood. Aku sesaje tampal cos aku suka lagu ni.




alhamdulIllah...
Saturday, October 25, 2008
bismIllah...


Selesai Test 2 Thermodynamics II yang menakutkan pagi tadi. Mula pukul 9.45 pagi dan sepatutnya masa yang diberi just 1 jam setengah, tapi soalannya banyak yang nak kena cari. Ade 3 soalan, tapi setiap soalan berangkai2 sampai e) dan f). Mane nak sempat. Dahla tu, nak amik masa panjang-panjangkan tengkuk cari ilham dan mengingat lagi... huhu. Ahh sudahlah, dah lepas. Harap-harap lulus... eheheh...

Then, kul 3 petang tadi ade sketsa German plak. Kena berdialog la sikit. Ahh semuanya tak hafal skrip pon cos dok study Thermo untuk test pagi tadi, so lantak jela... Pakai bantai prong prang ntah ape-ape. Group aku yang sengal [bukan aku!] kena ber'drama' sampai 3 kali baru okey cos si pelakon utama iaitu makhluk berkepala merah [rujuk gambar pada entry ini ] itu asyik tergelak jer kerjanya. Ntah ape-ape. Tapi, sketsa kami memang agak kelakar la ngan karenah budak-budak riang itu. Nasib baik gak diorang amik aku se'group' ngan diorang cos aku yang selalu monteng ni takde geng. huhu... Tak kisahla sesorang girl. Asal ada.

Time usya-usya markah course work German, aku mendapati markah Listening Test aku 19.5/20. Wahh... Wunderbar! At least, seronok ckit cos aku nyer Writing Test macam hampeh. Oral Test pon dapat 23.5/30. Huhu... tak taulah leh dapat A ke tak. Lecturer German aku dok heran kenapa kitorang sebok2 sangat ngan markah German. Wahai Frau ku sayang, markah dan gred Bahasa Ketiga nilah yang dapat tolong gpa kitorg kalau subjek2 core hampeh... Tapi sayangnye German ni 2 jam kredit. Sebab tu kena dapat A! huhu...

Arini pas abis test dan presentation/sketsa, barulah dapat nak online. Hehe... So, nak mengupdate blog lagi la... takde keje tol! hahah

Aku kesian kat adikku, Nini yang tak dapat nak balik kampung minggu ni cos tiket bas balik Seri Manjung dah abis.walaupon ko takde test dan presentation, kenala ko teman aku jugak yer.

Muahahaha...padan muke! <--- dasar dengki

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

Next week, hari Rabu, aku dah mula start first paper final iaitu German III. Wish me luck! Takut giler weh!

---***---

Berkaitan isu tak berkaitan:

Hmmm... entah kenapa, sejak tengok cerita Mamma Mia! [yang aku dah ulang tengok untuk kali ketiga] yang aku beli tu, kepala aku asyik terngiang-ngiang lagu dalam cerita tu. Berhantu betul la!

Currently aku tengah gila ngan lagu Our Last Summer yang dinyanyikan dalam cerita tu [bukan ABBA nyanyi] especially part suara Colin Firth!! So sweet. Dan cute la dia nyer accent! oh, aku memang suke British accent...

:pandaGeli_09::pandaGeli_09::pandaGeli_09:

Gambar Colin Firth yang di'capture' dari WinDVD aku...
cantik kan gambarnye? haa..sape yg kata aku beli dvd cetak rompak?
mane der... kalo cetak rompak, takdela gambo lawa camni kan?
kan? kan?

:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:


Sungguh sedap lagu ini!
Tak percaya?
Tengokle video bawah ni kalau nak tau...
aku suke part yang Colin Firth nyanyi...
Enjoy!






alhamdulIllah...
Wednesday, October 22, 2008
bismIllah...


Tag dari Cik Choki lagi... Kali ni tajuk tag adalah "Nama pelik dalam phonebook korang". Dasar takde kerja betul wanita ini! well, aku pon tengah takde kerja gak ni, so aku wat la... ekeke...


Hmm... setelah meng'usya' nama-nama dalam phonebook aku ni, aku mendapati ada juga beberapa nama yang agak pelik yang boleh dicatatkan di sini... eh apsal ayat aku skema nih?


Aku susun in alphabetical order la eh...

NAMA PELIK DALAM PHONEBOOK RYEHANA

- A*i_sayang_intan:
Intan tu nama awek dia dulu. tapi dah putus. aku lak tak tukar2 nama tuh. kalaulah awek dia tahu, mati aku... err...nnt aku edit! usah harap...

- Beruk:
aku pon tak tau ni nombor sape tapi ade je aku save. samada pengacau or ex aku orang yang call salah nombor banyak2 kali... bakal didelete...

- Bolah:
nama betul firdaus kot. tak tau kenapa jadi Bolah. Ter'bolah'?? ekeke...

- Batu Hampar:
bukan nama orang. Ni nama untuk nombor rumah kawanku, Baydah auf Batu Hampar. eheheh...

- Ciku:
nama kawan lelaki masa diploma dulu. Budak Kamunting. Aku tak tau nama betul dia since kawan-kawan panggil dia Ciku. Dah lost contact dah. Camne nombor dia leh ada lagi dalam phone aku nih...

- Jiran depan rumah:
ini memang nombor jiran depan rumah aku masa aku menyewa di Pangsapuri Idaman dan rumah itu menghadap ABC Corner. Pintu rumah aku and brother ni bertentangan tapi kitorang takdelah pernah bertegur sapa mahupun kenal sesama sendiri. Kitorang suspect diorang ni abang2 ex-uitm penang gak yang dah keje. Camne aku leh ade nombor dia? Cos ade satu pagi ni dia terperangkap di luar rumah. Obviously, he didn't bring his home keys dan housemate dia plak tido xsedar2 diri eventho brother ni dah ketuk2 pintu, jerit2 bagai. Aku yang kat dalam umah ni tengah wat keje dan terganggu kesian plak dengar dia merayu-rayu agar dibukakan pintu. So, aku keluar dan tengok dia tak habis2 berusaha nak bangunkan housemate dia yang dalam rumah...housematenye pon tido mati betul! So, aku offer dia guna henpon aku untuk call kawan dia cos dia sehelai sepinggang je waktu tu. Macam baru pas jogging. Pas dia call kawan dia dalam beberapa minit [seperti ku kata,mmg tido mati!], barulah housemate dia angkat. Then, dia dapat masuk umah. Rupanya dia save nombor phone aku yang tertera kat henpon kawan dia...pastu offer nak belanja makanle ape le... tapi cam biasa, aku kan jual mahal ckit, so aku xdela terima offer dia tu. heehee... Then pastu ade gak la mesej2 sikit. tu jer. Cos aku malas nak layan... :P

Dapat tau betulla diorg [bro tu and the housemates] ex-student engineering uitm penang... engineer tu beb! so, itulah ceritanya cmne aku leh ade nombor 'jiran depan rumah'. Dah lost contact gak... adeh giler panjang cerita tentang 'jiran depan umah' ni!


- Longjack:
Ini nombor kawan lelakiku since diploma. Namanya Jaslinda. Cam pompuan kan? ekeke... Tapi lelaki k... aku save nama dia Longjack cos dia save namaku dalam henponnya sebagai 'Mimosa Pudica'. Aku tak tau kenapa. Ape kaitan aku ngan pokok semalu? aku wat nama dia Longjack cos aku tau itu je nama saintifik utk tumbuhan. haha...


Aihh... nampak sangat phonebook aku nih tak berupdate2...
Banyak sangat nombor yang aku dah lama tak call/contact yang aku simpan...

Okey, that's all for now...
Nk study Thermo untuk pagi Sabtu...
Daaaaa....



alhamdulIllah...

bismIllah...


Aku tengah gila mendownload lagu-lagu soundtracks citer Mamma Mia! eventho aku sepatutnya tak online... kalo online sure aku tak study....

Fyi, aku memang suka gile lagu-lagu soundtracks citer yang aku suka... hehe... Anyway, aku dah mendownload lagu Honey Honey nyanyian Amanda Seyfried. Suara dia tak sedap sangat cos macam ade sengau sikit tapi dah lame-lame dengar cam sedap la plak... hehe... Other than that, aku juga dah download lagu Gimme! Gimme! Gimme![a man after midnight], Voulez Vous, Dancing Queen, Super Trouper dan S.O.S... aku memang dh ade lagu-lagu ni yang nyanyian ABBA, tapi kali ni nyanyian Meryl Streep dan Pierce Brosnan! Actually, lagu-lagu dari album soundtrack ni lagi sedap laa dari nyanyian dalam movie tu. At least I didn't laugh listening to Mr. Brosnan's voice! [beza ckit ngan dalam movie]

Dan aku jugak dah download lagu Slipping Through My Fingers yang best gila tu. aku akui yang aku tak pernah dengar lagu tu sebelum ni... dan masa tengok movie tu aku terus suka lagu ni... Music dia best dan lirik dia touching... ahh aku ni memang begini...

Well... these songs really cheer me up!
Hoyeah!!

And at least, I can laugh doing crazy moves while performing the songs to Nini [much to her annoyance... haha] Hmm... God knows I could do a little craziness and laughter...

Ahhh.... *breathe deeply*
Yes. Refreshed.

Ohh... I feel like doing a bungee jumping...

OR....

Another roller coaster ride maybe??


Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

:pandaGeli_08::pandaGeli_08::pandaGeli_08:

Geramnyer daku kalah dalam cabaran 'jangan jerit masa naik corkscrew ride'!!
Cess!!




p/s: To you-know-who, thanx for ur effort to cheer me up! really appreciate it!
...eventho penat gila cos rush pagi2 and kena balik petang...


alhamdulIllah...
Tuesday, October 21, 2008
bismIlah...


Yezzar... final exams start next week! First paper aku 29hb. German plak tu. Cuak nyer...dahla preparation untuk final exams macam hape je semester ni... Risaunyer aku...

Kalau takde fail ape-ape subjek, dah sangat-sangat bersyukur... Dah nak finals tapi still sibuk dengan tests, reports, assignments... matilah aku! padan muka aku... study last minute lagi... Crying

Mak asyik telefon tanya tak balik rumah ke weekend ni cos since balik raya, aku tak balik-balik umah... Tapi, nak balik macam mana kalau weekend-weekend pun ada test? Sabtu ni [25hb] ada test Thermo lagi. And sebelum tu, hari Jumaat ada presentation German [masak la...amenda aku nak cakap, hafal pun belum lagi!! Aku sangat risau dengan subjek bahasa German semester ni. Ini level 3. Lepas ni, takde amik subjek bahasa ketiga dah. Sebelum-sebelum ni aku leh dapat A untuk German, tapi semester ni aku kurang yakin... huhu...


Kelas German aku 2 minggu lepas...
tengah stress nak oral tests and nak kena present...

abaikan makhluk berkepala merah di sebelahku... StickingOutTongue


Ermm... selain dari nak final exams, aku dan adikku, Nini tengah serabut tentang rumah sewa. Kawan Nini ade bagitau yang rumah diorang ade kekosongan... Tapi yang membuatkan tak best adalah rumahnye di tingkat 4! And of course le takde lif. Aku sangat bercinta rasenya nak duduk rumah tu cos rumah kami sekarang di tingkat 1 jer... Masalahnye pulak, budak-budak umah ni semuanya nak keluar. Nak dok kolej la ape la... Tension tol... Hmmm... malasnye nak serabut-serabut otak dan kekeringan kredit bertanyakan perihal rumah sewa nih... VeryAngry

Okeylah... mau ketiduran kerana mata sudah mengantuk...

Eh lupa plak... ade lagi satu gambo nak ditampal...



Me and my private tutor/bestfriend
Photo taken by Nini.

Okey... Daaa...


alhamdulIllah...
Friday, October 17, 2008
bismIllah...


Di'tag' oleh Cik Choki Manis untuk wat entry benda alah ni... So saje ar nak wat cos tengah rilek-rilek tunggu time nak mandi petang... heheh



Eh apsal Stephen Chow pon ade menyemak???
Apsal takde Lindsay Lohan??
Ahhh tak aci... tak aci... yang kat friendster aku lain pulak celebrity nyer...
Ni aku tak pueh hati nih... [tapi biar betik, ade Audrey Hepburn !! and Sophia Bush yg comel itu beb!!! wakaka!!]

Ahh tukar gambar lak...



Haaa... ini baru best sikit... wakaka...
Hampir sama ngan peratus tertinggi ialah Christina Ricci... memang ade kot. especially bab mata. muahahahah... aku suke gak Christina Ricci. Especially yang dia berlakon dalam The Addam's Family...
Dan kali ni ade gak Lindsay Lohan!!
yeay..


:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:


alhamdulIllah...
Thursday, October 16, 2008
bismIllah...


:pandaGeli_33::pandaGeli_33::pandaGeli_33:

Aku nak berlagak...
Sila rujuk gambar di bawah...



Dvd Mamma Mia!
[dan juga dvd Another Cinderella Story---Nini pesan suruh beli]


MUAHAHAHAHAHAHAHA!!
PUAS HATI AKU!

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

alhamdulIllah...
Tuesday, October 14, 2008
bismIllah...



Tau ke gambo tu gambo sape? Haaa... itulah gambar kumpulan ABBA. Aku sangat minat dan sukakan lagu-lagu dari kumpulan ABBA. 2 pasangan laki bini yang sangat aku minat. Aku dengar lagu diorang sejak kecik-kecik lagi cos Mamito pon suke ABBA. Mamito suke pasang lagu diorang sampai kitorang kecik-kecik lagi dah hafal lagu ni. Sampailah dah besar, minat aku pada kumpulan ABBA dan lagu-lagu mereka tak pernah pudar. Bagi aku, suara diorang best dan powerful. Muzik diorang pon tak membosankan di telinga aku. No wonder la jualan album mereka pernah menjadi eksport terbesar negara Sweden suatu ketika dahulu [mak aku cerita since kecik2 lagi tentang hal ni]. Mak aku jugak cerita yang kedua-dua pasangan ini bercerai akhirnya...

Aku memang suka muzik yang lama-lama. Yang evergreen. So, jangan terkejut lah kalau aku minat ngan ABBA, Anne Murray, John Denver, Olivia Newton John, Lionel Richie etc. That's why aku suka dengar Lite and Easy dan jugak Mix FM [tho sekarang dah lame giler tak dengar radio]. Leh ke wat conclusion yang aku ini sentimental dan jiwang orangnya? Wakaka...

Nak tau lebih lanjut tentang diorang ni, rujuk le kat sini dan sini yer...

So, that's why lah bila bace blog orang yang dah tengok movie Mamma Mia!, aku sangat jeles!! Aku nak tengok jugak!! Movie tu dah kuar lame dah kan? Tapi aku tak berkesempatan nak tengok... kena cari dvd cetak rompak jugak la nih... Waaa... nak tengok!!

Masa tengok trailer kat wayang sebelum-sebelum ni pon aku dah menjerit nak tengok... so, sungguh tak aci la orang len dah tengok tapi aku yang peminat ABBA sejak kecik tak tengok lagi... Ciss!

Takpelah, pasni aku akan memberontak la kat Mizi or Nini untuk gi carik dvd citer nih. Ade lagi ke tayang kat wayang eh? Cos Nini pon macam tak sabar nak tengok citer ni...cumanya keghairahan Nini lebih kepada filem High School Musical 3 yang bakal keluar 24 Oktober ni [kalo xsilap aku la...aku panggil Nini dia tak nyahut plak]. FYI, adik aku memang giler citer HSM. Aku dah naik pekak asyik dengar lagu-lagu HSM dari HSM1 sampai ke HSM2 yang dia asyik ulang-ulang pasang...

Aku pon suka gak HSM cos aku suke giler kat Zac Efron yang sangatlah hensem, macho, jambu dan beautiful di mataku... Vanessa Hudgens pon comey gak, tapi tahap minat aku pada Miss Hudgens dah menurun since kuar gambar naked dia kat tenet. Abis good girl image dia... Ape2 pon, layan... Selain itu, aku suka HSM cos lagu2 dia best la jugak. Dan jangan lupa watak Sharpay lakonan Ashley Tisdale yang gedik sangat best! Quote dari Nini, "Takde Sharpay tak best lah nak tengok filem ni.."

Kitorang satu family memang giler filem musical so...jangan peliklah... Menurun dari parents yang suka muzik dan suka menyanyi walaupon offkey dan lupa lirik. ekeke....

Waa...bila la aku nak tengok citer Mamma Mia! nih... dahle Meryl Streep ade berlakon... [aku suke dia!]




Citer HSM 3 ni plak tak sabo la nak tengok. Sebelum ni kat Disney Channel jer, sekarang udah kat wayang...bagus jugak cos umah sewa nih xde astro. Waaa.. cepatlah 24 Oktober!! tak sedar nak final... Muahahahaha.... [Nini macam xcaye jer...sebab aku selalu kutuk dia gile HSM] :P



Ensem giler Zac Efron!!!!
*meroyan sekejap

Okey...cukup2 lah tu ek...

Daa....

alhamdulIllah...

Monday, October 13, 2008
bismIllah...

"Don't Say You Love Me"

I've seen this place a thousand times
I've felt this all before
And every time you call
I've waited there as though you might not call at all

I know this face I'm wearing now
I've seen this in my eyes
And though it feels so great, I'm still afraid
That you'll be leaving anytime

We've done this once and then you closed the door
Don't let me fall again for nothing more

Don't say you love me unless forever
Don't tell me you need me, if you're not gonna stay
Don't give me this feeling, I'll only believe it
Make it real or take it all away

I've caught myself smiling alone
Just thinking of your voice
And dreaming of your touch, is all too much
You know I don't have any choice

Don't say you love me unless forever
Don't tell me you need me, if you're not gonna stay
Don't give me this feeling, I'll only believe it
Make it real or take it all away...
Yeah, yeah yeah

We've done this once and then you closed the door
Don't let me fall again for nothing more

Don't say you love me unless forever
Don't tell me you need me, if you're not gonna stay
Don't give me this feeling, I'll only believe it
Make it real or take it all away

(Say you love me...)
Don't tell me you need me, if you're not gonna stay
Don't give me this feeling, I'll only believe it
Make it real, (make it real,) or take it all away
Take it all away, take it all away...

[Fade out]



alhamdulIllah...
Sunday, October 12, 2008
bismIllah...


dah baik demam. alhamdulillah sekejap jer. thanx la kepada those yang drop comments and wishing me well... muahs! sayang y'all... StickingOutTongue

Anyway, tujuan entry kali ini adalah untuk mencatatkan jadual peperiksaan akhirku semester ini:

28 OKTOBER – BGM501 [German III]

31 OKTOBER – KJP556 [ Manuf. Processes]

4 NOVEMBER – MAT405 [ Fourier Series & Laplace Transform]

6 NOVEMBER – KJM491 [ Thermodynamics II]

12 NOVEMBER – KJM497 [ System Dyamics]


And THAT is why aku takleh nak online selalu...

Dahla semester ni markah ujian semuanya hampeh.

Even German pon dapat teruk! Tak pernah2 aku dapat markah under 70% kalau test midterm. Huhuhu…[tula…selalu ponteng lagi!]

Math pon kritikal… [malas buat latihan]

Sementara nak exams, ade berlambak lagi tests menanti. Esok test 2 Manuf, pastu test 3 Maths, sebelum tu oral test german, next week lagi ade lagi mcm2...
WAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kepada kawan-kawanku yang akan menempuhi peperiksaan akhir, selamat maju jaya!!

The clock is tickin'!!

Doakanku juga!! Huhu…

Salam sayang…

Bis nachher…

Tschüss! Mach’s gut!

alhamdulIllah...
Thursday, October 9, 2008
bismIllah...






Maybe it's the hot wheather...
Maybe it's the stressed mind...
Maybe it's the last-minute study...
Maybe it's the 'over-eating'...
Over-indulging of iced drinks..
Maybe it's a countless problems...

Maybe it's to remind me of Him...

Thank you, Allah...



alhamdulIllah...
Wednesday, October 8, 2008
bismIllah...


Since dah lame tak berblog, saje ar usya keyword analysis... [dan saje nak update blog]



-------------------------------------------------------------------------------------------------
perkara lain:-

Semalam aku marah betul dengan seorang rakan...
Ade ke patut lab report yang sepatutnya buat secara group takde menerima ape2 sumbangan pon dari dia. Buatnyer bertiga... walaupon dah lepas, tapi aku sangat2 tak puas hati.

aku yang selalunya editor terakhir untuk tambah bahagian aku [dan ape-ape yang patut], edit sikit2, betulkan ayat dan tukang print sangat terkejut bila dapat tahu yang dia tak buat ape pon! aku tau la time raya semua nak beraya gak tapi at least offer la nak tolong print ke hape ke...

nak bising-bising pun tak guna sebab ade je alasan dia. dah tau kena buat secara group, xkan la tak perasan yang diri itu takde menyumbang ape2...

dahla ni bukan 1st time dia wat cmni. ahh menyampah giler. nasib baik dah xde report lagi dah. ade lagi satu je and yang itu aku buat berdua ngan org len. bukan dgn dia.



alhamdulIllah...
bismIllah...





Credit:
The Bitter Stickgirl
p/s: I'm a big fan!
[err..yeah..BIG...]


alhamdulIllah...
Tuesday, October 7, 2008
bismIllah...

Hari raya pertama. Tak lengkap kerana takde Yong.
Photo was taken by 7-year-old Amirul. Nasibaik tak blur...


Hmm... bagi aku, raya dah abis... beraya setakat hari Sabtu jela cos Ahad dah pulang ke Shah Alam. Raya kali ni memang sibuk giler kat rumah aku. Orang tak henti-henti datang. Lepas satu rombongan datang, datang lagi satu rombongan. Giler ah. Dahla sinki kat dapur umah kitorang bocor. Jenuh ar time nak mencuci segala gelas dan cawan. Nasib baik raya kali ni Mamito beli pinggan polisterin untuk tetamu-tetamu makan lemang dengan rendang. Legalah sikit... Lepas pakai, lempar je dalam tong sampah... hehe...

Yong tak dapat beraya bersama tahun ni sebab dia kerja. Kesian kan? Dia telefon masa malam raya siap nangis-nangis lagi... Emo tol kakak aku tu. Nini 'loudspeaker'kan masa Yong call. Aku tergelak besar biler dengar dia nangis2...

Yong: Hampeh Ana! Ko gelak kat aku! Bongok! [pastu dari nangis2 terus tergelak plak]
Aku: Eh! camner ko leh kenal suara aku??? Hahaha!!

Raya pertama Mamito takde masak ape-ape. Tak macam sebelum-sebelum ni. Selalunya mesti ade masak laksa ke, soto ke... Tapi 1st raya memang orang makan lemang jela... Aku tak jamah pun lemang. Tak minat sangat.

Raya kedua dan ketiga barulah Mamito@Mak buat laksa. Orang datang dari pagi sampai petang. Letih wo... Aku sempat ikut Kak Lin ke Tepen [baca: Taiping] tengah hari tu. Ingatkan nak lari la sekejap... Jahat tak aku. :P

Tapi sayang, aku terlepas bergosip dengan Baydah yang datang ke rumah time aku takde. Ape ar Bed, nak datang bagitau la dulu. Hampes sungguh. Nasibaik la jumpa jugak Bed bersama Syai, Ayunie dan Khatijah yang berselisih ngan kereta Kak Lin time balik. Sembang tepi jalan pun jadik! haha!

Pada hari Sabtu, aku beraya ke rumah Kak Siti Mariam bersama Mamito, Nini, Debab and Mirul. Kitorang dijemput makan tengah hari umah Kak Mariam di Kg. Bakar Bata. Hari sebelumnya, Kak Mariam ade datang beraya ke rumahku. Tapi time tu aku tido. :P

Kak Mariam tu merangkap kakak angkat Nini dan bekas anak murid mak aku di SMK Raja Shahriman dulu, so memang rapat la ngan Mak and Nini. Aku ni menumpang je. ekeke... dah orang ajak makan, rezeki jangan ditolak. :D

Hmm... barula aku tau adik Kak Mariam masuk tudm...ahaks! budak nakal dulu tu... aku tak rapat sangat dgn si Padil tu masa sekolah tapi masa gi umah Kak Mariam hari tu, ramah la plak dia dengan aku. Segan aku...cos aku ni kan diam je...ekeke... btw, the boyish look is gone! xtau nak kata whether that makes him look better or not. :P

Tapi raya ni memang aku makin gemok. Giler tension bile diperli tentang rupa yang makin berisi dan chubby. Waaa...nak kurus!!!

huhuhu....
Jom makan sebelum orang datang beraya... hahaha...


Anak-anak lelaki Mak... dan cucu errr... cucu saudara?



My mom's daughters... yang sulung xde dalam gambar.
Yer, aku tau... aku gemuk. :|



Sekian.

alhamdulIllah...