Friday, January 30, 2009

Aktiviti cuti pertengahan semester

bismIllah...


Eleh..beria je letak tajuk 'pertengahan semester' padahal baru mula kuliah 3 minggu dah cuti. huhu... Anyway, dah seminggu jugakla aku tak ngupdate blog yer... Tu yang nak lepas gian nih.. :P


JUMAAT
Aku pulang ke kampung pada 23hb Januari bersamaan hari Jumaat. Tumpang kereta kawan. Dah orang offer, terima jela... hehe. Senang la aku dan Nini balik. Hantar sampai ke rumah lagi. Terima kasih daun keladi, ya Wan. Ada rezeki, leh tumpang lagi. :D




SABTU
Esoknya hari Sabtu, aku mengekor kawanku, Jurufoto Kahwin Ipoh (amik kau... nama kat YM aku letak!) pergi kenduri kahwin cos saje menyibuk nak tengok dia amik gambar. Dalam dilema gak cos aku malas gila nak ke kenduri kahwin. Untuk makluman, aku ni bukanlah manusia yang suka sangat bersosial. Aku kan diam je.. Tapi, sebab minat gila bab amik2 gambar nih, aku pun ikut laa... hehe




Memang best dan menarik gila hari Sabtu aku. Lepas kenduri kahwin tu, pergi Manjung plak cos ade orang nikah kat surau Ibu Pejabat Polis Daerah Manjung. Lama giler tunggu tok kadi... Masa ni memang aku dah letih gila dah... Aku memang stress gila bab menunggu-nunggu nih. Nasib baik perut dah kenyang. Dah makan kat kenduri kahwin sebelum tu, pastu pau En. Nizam makan lagi... hehehe. Lepas selesai hal nikah and amik2 gambar, baru balik. Nasibaik sempat sampai umah time Maghrib. Esoknya ade shooting outdoor kat Lumut, tapi aku takleh nak ikut la. Penat seyh. Lagipun ada plan lain... heheh

Actually, hari Sabtu (hari ni) pun ade photoshoot gak. Kat Kuala Kangsar. Outdoor. Tapi aku tak dapat nak gi nyibuk cos dah balik Shah Alam hari ni... huhu... :(

Yang berkaitan, http://fadhilpictures.fotopages.com/. hehe...


AHAD
Seterusnya, hari Ahad. Hari Ahad aku keluar ke Ipoh walaupun konon-kononnya penat sehari sebelum tu gi kenduri semua... Tapi kali ni keluar jugakla cos satu isi rumah berangkat untuk enjoy-enjoy. Ini idea Cikgu Pah la cos dia dah tolong belikan tiket wayang cerita Inkheart. Best ker cerita Inkheart? Mmm.. bolehla.. takde la meninggalkan kesan sangat. :P

So, pagi Ahad dalam pukul 8 lebih kami keluar. Meeting point ialah umah Yong di Batu Gajah cos Yong pun nak ikut. Tapi suami dia tak dapat ikut cos kerja. Cikgu Pah sampai umah Yong dalam 9.30... Lepas makan-makan barulah kami konvoi 2 kereta ke JJ Kinta City. Almaklum, tiket wayang early birds... Murah sikit. Nak beli sampai 9 keping lak tu. Amirul pun ikut jugak! Duit wayang Mak belanje la...

Lepas tengok wayang kat JJ, kitorang gerak ke Greentown Mall plak. Saje jenjalan. Pastu pergi main boling. Nasib baik takde pengalaman memalukan terjadi. heheh. Pas main boling, Mak beli kain untuk buat langsir. Cikgu pun beli kain gak kat Nagoya. Pas makan-makan kat foodcourt Greentown Mall, kitorang bergerak pulang ke Batu Gajah.


ISNIN
Hari Isnin projek ape ek... Oh ya! Kami mandi lata! Lata mana lagi kalau bukan Ulu Licin... Pagi-pagi lagi Mak dah masak-masak untuk berkelah di lata. Kali ni kitorang mandi bahagian atas sikit. Aku sendiri tak pernah sampai situ. kehkeh... Memang best la... lepak dari 10 pagi sampai kul 12 jer. Sebab aku nak merayap ke Manjung plak cos teringin nak makan lasagna. :P



SELASA
Aku tak ingat aku buat ape masa hari Selasa. Takde mende kot. So takdelah gambar nak ditempek.


RABU
Hari Rabu takde wat mende. Pergi Pekan Rabu. Borong barang makanan untuk stok membesarkan badan. Banyak gila makanan yang aku baham cuti ni. huhu.. Hari Rabu je makan Yong Taufu, Taufu Fa, Jeruk mempelam dan halia, dan burger daging. Yong Taufu beli banyak giler... aku makan 2nd round malam tu. heheh... takde gambar...


KHAMIS
Hari Khamis. Mmm... aku membuat rekod dengan merayap dengan motor seorang diri untuk jumpa kawan. Dan petangnya dikejutkan dengan kedatangan kawan ke Beruas untuk berjumpa aku tapi tak bagitau awal-awal. Dahle masa tu aku kat Manjung ngan Mak. Terus rush balik. takde gambar...


JUMAAT
Hari Jumaat takde aktiviti sangat. Oh...ade jugakla drive kereta ke Manjung cos nak beli barangan Avon. kehkeh... dan teman Daybab pergi intebiu keje kat Ayer Tawar. dia boring takde wat ape pas stpm... Tu jela. Kereta mak yang dah ditukar enjin sangat-sangat tak best untuk dibawa. Giler lambat pick up!! Stress gila aku... Mak lak asyik membebel aku bawak laju...padahal 80-90 km/j jer (kereta Kancil nak bawak laju-laju?)... huhu... takde gambar jugak...


SABTU (HARI INI)
Hari Sabtu balik Shah Alam semula. Singgah beli motor kat Jeram. So, aku dah dapatla sebijik motor Kriss tahun 2006 berharga RM2000. Jadila... nak beli motor Honda takdek bajet. :'(



Motor Kriss tu dibawa pulang ke Shah Alam oleh pemilik kenderaan yang kami tumpangi. Sebaliknya, kami (aku dan Nini laa) plak yang bersenang-lenang naik kereta plak... Terima kasih yer, Mr. Rostafar!


Sekian.

Panjang gak entry ni ek... tapi kenapa dari mula sampai habis takde gambar aku sekeping pun? Asyik muka Nini je! Ahh...ape susah, upload gambo aku sekeping...

hehe..

Daaa...



alhamdulIllah...

9 comments:

ezany said...

erk.. beli moto kriss ker..
salu pompuan sesuai guna moto skuter la.. hehe..

Ryehanna said...

aku xminat skuter laa...cos bontot besar. kehkehkeh. kesian org yg nk tumpang aku cos akan duduk dlm keadaan kurang sopan (dan aku pon sgt benci kalau tumpg org naik skuter) kalau nouvo okey la jgk...tp bajet xde maaa...:P

tiefla said...

Cian tgok pengantin tu kena pose cm nk masuk sehati bdansa jer.. Pandai je korang seksa depa tu huhuhu

uShop said...
This comment has been removed by the author.
uShop said...

segan gile kene buat pose mcm2. lagi2 kalo jurugamba bawak membe :P

gile ar best korang, g bando konvoi 2 kerete tu. lain kali leh sewe mini bus xD

lata ulu licin. ade lata ulu kesat x dekat2 situ?? hehe

sickchild said...

hahaha.
blaja amek gamba ye.
t aku kawin ngn akmall aku suh ko amek gamba aku kawin. tau tau tau. hihi.

Ryehanna said...

Ryehana to Ushop:
- ala..jangan segan2..nak bergambo lawo2 kan.. hahahaha..aku ikut photographer pon cos nnt leh la aku betui2kan tudung ke..hape ke..kat pengantin pompuan tu.hehe

- memang best gila kuar ramai2 cmtu. tp xdela smpai nk sewa mini bus. sepp ckit..

- maaf ye. lata ulu kesat tiada dalam direktori. hehe


Ryehana to SickChild: Tengoklah kalau aku berduit nak beli kamera smpai 4 ribu..huhu..
baidewai, bukan Fendy(bulu)lg terer amik gmbo ke? leh suh dia...wakaka..

fyDa said...

lohh
awat p ipoh xbgtau?
nor n ijah bkn balik kl pon ms gong xi fatt chai tuhh
ade je lepak ipoh
esok br blk kl

Ryehanna said...

Laaa...
tak teringat la plak yang nor n ijah ade kat ipoh time tu...
wakaka..

btw, nape xleh bukak profile blog?? ala...ape alamat blog? xtau pon nor ade blog.huhu