Sunday, January 18, 2009

Bila tension, aku akan berbelanja

bismIllah...


Aku dan Nini dah bosan sejak semalam cos hari Sabtu takde wat mende. Maleh la nak beli dvd lagi. Asyik beli dvd jer... For the record, minggu lepas aku dah beli dan menonton The Love Guru (lawak giler Jessica Alba nari hindustan), The Curious Case of Benjamin Button (best!), 30 Days of Night (citer lame, aku tau. Nini yang beli), Get Smart (citer lame gak), 7 Pounds (Will Smith memang pandai berlakon laa.. sedey giler citer ni) dan juga Penelope (biase jer. aku beli sbb ade Reese Witherspoon!).

So today, hari Ahad, kami plan nak pergi main boling. Dah plan ngan Mizi nak kuar kul 10 pagi, tapi harammm... aku bangun pun kul 10.30. Mizi dah mengamuk-ngamuk macam hampeh then akhirnya kuar kul 11.30 (aku memang amik masa sejam nak bersiap).

Pergi main bowling kat PAS. Nini menang. Aku kalah teruk. Dahlah berlaku insiden memalukan di mana bola yang ku pegang terpelanting ke belakang. Malu. Siot. Kat PAS aku sempat beli external hard disk cos nampak gayanya aku tak beli laptop baru sem ni. So nak humban segala movie yang didonlod ke dlm hard disk tu. Melayang RM100 (selebihnya Mizi topup.. ala RM20 je pon!).

Then pergi Bukit Tinggi plak konon-konon nak tengok wayang. Aku teringin nak tengok Four Christmases (cos ade Reese Witherspoon). Tapi tak jadi cos ramai orang. Terserempak ngan kawan Nini. Nini digelar ubat nyamuk. Aku tak paham sangat. Agaknya itu term untuk chaperone ke? erm..

Beli blouse yang aku sendiri tak tahu bile aku nak pakai. Nini pun beli gak.. Mizi plak beli jam tangan. Again.

Pastu, singgah Popular. Itulah kemuncak program hari ni. Thanx kepada pemberi pinjam kad Popular. huhu. Beli banyak buku (cos selalunya beli 1, 2 buku jer). Kongsi-kongsi ngan Nini ler cos ade In The Garden Trilogy by Nora Roberts yang dijual RM49.90. Ape lagi... sambar la... heheh. Dan aku jugak dapat another book by Habiburrahman El-Shirazy...iaitu Dalam Mihrab Cinta. Itu jelah buku berbahasa Melayu yang aku akan beli setakat ni kot. Buku lain tak mo. Tak berapa best. Aku memang dah jatuh cinta ngan karya penulis Ayat-Ayat Cinta tu. Memang novel pembangun jiwa betul... Aku sebenarnya tak tau nak pilih antara Di Atas Sajadah Cinta atau Dalam Mihrab Cinta pada mulanya... Tapi sebab buku Di Atas Sejadah Cinta tu nipis jer, so aku pilih la Dalam Mihrab Cinta. Masa bace 10 muka pertama pun aku terus suka... citer tentang jodoh yang lewat...sedih gak la...

Dari atas: For Mother; A gift of love, Dalam Mihrab Cinta, Red Lily, Black Rose, Blue Dahlia



They make me happy!
fyi, semua buku-buku itu sudah dibalut! hehe..


So... pas update ni nk sambung bace ah... Aku suka bace buku best-best camni time kepala serabut cos bila baca buku best, memang aku hanyut dalam cerita tu dan tak terfikirkan sangat benda-benda yang meyerabutkan kepala aku..

Nini beli buku kecil 'For Mother: A gift of love'. Dia belikan untuk Mamito. Best gak la poems, quotes dan short stories dalam buku kecil tu. :]

Pas abis lepak sana, kitorang ke SACC Mall plak cos Mizi nak beli perfume. Aku pon ikut jelah. Kebetulan lapar, singgah bedal pasta jap and then baru cari perfume mane yang ok.

Aku heran tol la ngan Mizi nih. Dia minum perfume ke hape tah... Baru last sem bulan 7 aku belikan perfume untuk birthday dia (selama 3 tahun kenal, baru itu jelah aku beli benda mahal sikit kat dia) tapi sekarang dah habis. Giler. Geram tol aku... Rupa-rupanya, setiap kali kuar umah nak sembur perfume. Pakai jer la perfume murah-murah kalo nak kuar dan sembur selalu. Hampess... Melayang RM200 hari ni. Beli bau Dunhill plak... 1ooml plak tu. Huh. bengang sebab aku yang kena pau... dia bls dendam cos aritu aku pau dia. So, dah seri la ni.. hampeh

Pastu nak pergi PAS balik cos Mizi ak cari ape tah. Giler. Dah kali kedua pergi PAS untuk hari ni. Terserempak Majin, Adi dan sorang lagi kawan diorang. Adi kutuk aku gemok. Siot. :pandacloud_17::pandacloud_17:

Aku sempat sambar jeans sehelai. Mulanya Nini yang nak beli, alih-alih dia tak beli, tapi aku lak yang mengabihkan duit lagi.

Giler penat arini. Huhu... Duit pon dah habis banyak. Aku tak buat spectacles lagi! Huhu..
Duit aku yang habis hari ni adalah RM3++. Jumlah yang banyak considering aku bukanlah membeli barang-barang runcit mahupun membayar apa-apa bil.

:pandaGeli_21::pandaGeli_21::pandaGeli_21:

p/s: Next weekend dah nak balik kampung. Yea yeay...



alhamdulIllah...

15 comments:

Aina Ana said...

Ryehanna, sama la macam akak. Tension je shopping. Bahaya sungguh, ratus-ratus melayang!

Nora Roberts best tak? Dia genre apa ye? Akak dulu ada la beli 1 buku dia, rasa mcm genre family macam tu.

ViNN said...

die tak tension pon shopping gak..shopping kat perot wahahahahah...

Ryehanna said...

Ryehana to Kak Aina Ana: Hehe..pompuan mmg cmni kot. tension jer shopping.tp kak huda xpela, dh keje, byk duit! ekeke...
rasenya itu last la kami membeli dan merayap mcm nak gila.. kena save pasni. huhu
nora roberts? ermm.. yup. genre family kot [xbace lg 3 buku2 tu]. tapi mmg suke gak buku2 dr dia.. :]

Ryehana to Vinn@Majin: Woi kutuk aku x abis2 ek... dhle tulis kat blog. citt podah.

cybernetics mind said...

emmm....RM3++
cakap jer RM392 henggettt
kompemmm..........
mamito puji sesangat :)

neway...mmbaca buku tu tk rugi
tp yg sedeynya bab2 nk mmbaca
buku pelajaran...mmg hampehhhh,
diserang penyakit M
[peringatan ini utk Cm sama,
okehh]

Ryehanna said...

hahaha.. tau xper.. buku pelajaran ni dia ade virus sikit. huhu

eh, mane der smpai RM392. lalalala..

chokilala said...

sorry dah lama baca blog ko tapi still tak kenal. mizi tu laki ke pompuan weyh? nape mcm bf? ke mmg bf ko? ke pompuan? errrr...

aku clash dulu pun shopping selagi ada duit. sampai aku pokai abes baru aku stop. n kebetulan time aku clash tu mmg aku tgh byk duit masuk plak. shopping, abes, duit lain masuk plak. huhu

Ryehanna said...

Mizi tu lelaki ler.. huhu

aku rs aku dh jwb panjang lebar masa kat YM... hehe..

ViNN said...

amm...

Anonymous said...

-yashygkacak-

erkk?? giler dasat ko sopim??

astaga.... kalo aku la.. makan makan dan makan!! wakakkaka! tuh baru sonot.. lol

Ryehanna said...

Ryehana to Vinn@Majin: HAmpeh!

Ryehana to Ano@Yasha: Hampeh kuasa dua!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ryehanna said...

that is between u and her

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Pujangga Asmara said...

Waaahhh... Nora roberts.. best2...

^arina^ said...

best ke Dalam Mihrab Cinta ni? baca Ayat-Ayat Cinta memang jatuh cinta ngan author die.

nora roberts agak best sebab die bnyk tulis buku serial