Thursday, January 1, 2009

Hari cuti umum yang membosankan

bismIllah...


Hari ni bangun pun lambat. Bangun-bangun terus mandi. Nini pun sama. Aku habis mandi baru nak bangun. Bosan giler hari ni weh! aku tak tau nak buat ape. So, dengan rasa tak berapa rajinnya, aku pon buka notes Math semalam... yer, aku repeat subjek ni! aku dan Maths memang tak sebulu.. ntah camne aku leh wat engineering ni... huhu... Kemudian, ku lihat 2 soalan latihan yang tak habis dibuat masa dalam kelas. Aku selesaikan. Dah. Siap.

Kemudian, ku lihat soalan-soalan tutorial pulak. Aish... same je cam sem lepas. Nanti dulu la. So, aku simpan balik notes Maths tu. Huhu...

Rasa macam nak main internet. Chatting ke ape ke... lame giler aku tak berchatting ngan strangers mahupun menegur beberapa kawan-kawan dari 199 contacts dalam YM list aku. Tapi Nini tak nak stop. Cos aku plan nak guna laptop dia je cos laptop aku lembab and selalu hang. So, sebab dia macam lambat lagi nak stop [mentang2 guna laptop dia], aku pon bwk kuar laptop antik aku. So, dia pon paham-paham la. Baru nak stop. So, that's why sekarang dapat la aku menulis catatan di blog aku. Giler bosan. Tak tahu nak watpe. Nak kuar malas. Panas. Lagipon nak kena tunggu bas lagi... bosan.

So, dah online ni, aku tetap jugak tak chat. Tadi adela tegur si Yasha kenapa dia dah stop berblog. Tak best ler takde tempat nak mengutuk. hihi... turns out dia malas. ape punye alasan daa...

Now I'm listening to songs from my Bearshare. Layan jer... Before this, aku baca semua tulisan-tulisan yang aku tulis masa zaman sekolah. Aku tulis dalam komputer lame kat umah and masa cuti hari tu aku sempat save dalam pendrive. Bila bace-bace balik, memang lawak gile. Nak muntah pon ade dengan tulisan-tulisan childish aku. Well, dulu kan takde blog. So, aku banyak menaip kat Words and save dalam folder je. Cara lepaskan geram gak la. Mostly tentang kisah cinta monyet dan sebagainya. Nasib baik gak dulu-dulu aku tak tahu tentang blog ni. Kalau tak, memang memalukan betul! ;P

Tapi, ade jugak tulisan-tulisan dari a dear friend who adored me back then. Nanti aku post entry kalau rajin. It was sweet. Tho aku dah hampir lost contact ngan kwnku tu sekarang. oh well...
Nantila... rase-rase macam nak copy paste gak citer yang dia tulis masa zaman sekolah dulu... hehe..

K lah, tak tahu nak tulis ape dah. Sebelum tu, dengar-dengar macam loan dah masuk hari ni. Tapi aku tak pergi check lagi.. Malas. Hopefully leh beli laptop baru sem ni. ;P

Well, that's all for now. Aku akhiri entry dengan gambar mata aku. Mr Penyubiru la yang komen...katanya,"kalu ko serius blogging dan setiap n3 ada gambar mata ko yg menggoda tu, tentu earning nuffnang ko semakin bertambah.hik3.."
Haha... bab serius blogging tu, rasenya aku takdela serius sgt. Biase je cos tujuan aku berblog adalah sebagai catatan peristiwa jer. dan jugak berkongsi ape-ape yang rase leh kongsi. Aku bukanlah update blog hari-hari. Tapi, kalau nak letak gambar mata aku kat setiap entry, well... here it is... yeke leh tambah earning nuffnang aku nih... ;P

Aku tak tau nak letak gambar mata yang macam mane sebenarnye... so, aku tempek yang di atas. Mulanya terfikir nak letak gmbar cam kat bawah ni...


Tapi aku risau ngan korang-korang pon terbeliak bila tengok gambar mata tu. So, tak jadi la.. aku letak gambar mata normal je... hikhik

K, dah banyak merapu. Sikit-sikit cukup. Salam.

p/s: Btw, dua-dua pic mata adalah setelah memakai contact lens 'Honey' from Freshlook. biler Freshlook nak wat aku jadi duta contact lens ni...



alhamdulIllah...

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

tetiba jer ku rasa cam malu plak baca komen ku itu.haha..

err..gambar mata yg 1st tu ok dari yg 2nd tu. so,lenkali elakkan gambar yg 2nd tu yer.

nnt kalu earning nuffnang tu dah banyak,janagn lupa blanje aku ek.haha..

Mr. Azman @ Kreuger said...

huhuhuh... mate orang ke
mate aper ni?
miahaha... weh lame hang tak
beronline... ce ce ce... lepas
dah boleh online... lupe diri plak..

aku dengar kabar kabar gosip cakap
hang dah ade bf? uik... keh keh keh
adakah hang menafikan kenyataan
aku ni???

cer xplen skit pasai ape kesah kat
atas berlaku..

lagi satu... dah lame tak online
YM? kosentret study ke sms? *aiyark
jangan marah ar...

aku tengok mate merah menyala..
takut aku.. ape nak taip abes semua
terlupe... keh keh keh~

chokilala said...

hah? ko dah ada boipren ke? haha. wahh hot stuff ni. kahkah

wei. jangan letak macam pic num 2. menakutkan la. pilih yang ayu2 je. hehe

Ryehanna said...

Ryehana to Mr Penyubiru: elelele...malu konon. haha.. yeke mata no.2 tak lawa? okeh brother! pasni tak letak dah... :P

Ryehana to Kreuger: aikkk? Gossip apakah ini?? aku ade boyfriend?? salah tu. BoyfriendS la... hahak... ala, benda ni susah nak citer. nantilah kalau dah confirm betul2 ada, akan ku khabarkan. hehe.
btw, kalo online mmg slalu blogging jer. jarang chat maa... malas! :p

Ryehana to Chokilala: ko jangan la percaya gosip2 liar tu. hahah...
gambar ke-2 menakutkan ek?? okeh. xletak daa...

uShop said...

wahaha
gile berbeza mate no1 n no2 tu!!

satu mate manje2..n yg lagi satu tu mate bile nk makan orag xD

Nur Najwa said...

alala,
comel la mate sis =P
hek hek hek.

Lang Legar said...

sangat komited dengan produk freshlook nie hehe..

Ryehanna said...

Ryehana to Ushop: tepat sekali. mmg mata nak makan org.. :)
Oklah kan... bervariasi ckit.

Ryehana to Nur Najwa: Yeke comel... hahaha... alhamdulillah... hik hik hik

Ryehana to Lang Legar: Tula.. too bad xde komisen! huahua