Sunday, February 1, 2009

Hari Ahad yang mengenyangkan...

bismIllah...


Hari ni, pagi-pagi lagi dah pergi breakfast. Makan nasi goreng, baked beans dan minum jus oren dengan banyaknye...

Tengah hari, makan lagi... Chicken lasagna dan juga sedikit 'curry laksa' yang aku bedal dari mangkuk sang pembelanja... eheheh... Ditambah lagi ngan shake strawberry dan juga chocolate banana cake. Alhamdulillah... memang kenyang.

Balik rumah terus membuang hajat. Banyak sangat makan. kehkehkeh... :pandacloud_14:

Petang pula, sepupuku Kak Leen datang ngan sorang lagi sepupuku, Shewah. Datang sebab nak bagi barang-barang cenderahati yang Kak Leen beli masa dia pergi Korea hari tuh. Ada kiriman untuk Cikgu Pah jugak. Dan of course la bila dah jumpa mesti makan-makan punyer kan... So, nanti aku dan Nini tak payah dinner la... Aku ngap lagi. Kali ni makan Kuey Teow Soup dan Milo Ais. Keropok lekor pun aku baham juga seketul dua. hehehe...

Dari kiri: Shewah, Kak Leen dan Nini.

Balik rumah, aku makan sushi yang dibeli oleh Nini di JJ masa kuar ngan Kak Leen+Shewah. Aku habiskan cos Nini tak lalu... mmm... aku makan jer... :D

BUNTAT GILA WEH!!

*buntat tu mcm kembung jugakla... maknanye penuh gila perut tu...

Oklah, pasni aku takkan makan banyak-banyak dah...


Anyway...

Aku baru pas buat new spectacles tengah hari tadi. Dah siap dah... Dah amik dah pun. Aku beli murah-murah jer cos aku tetap akan pakai contact lens jugak. RM179 jer lepas diskaun (diskaun untuk student).


Yeay.. new glasses!
apsal muka excited bebenor nih... heehee






alhamdulIllah...

18 comments:

menteil said...

hehe.. aku tetap guna lens..
kalau pakai spec muka aku macam prof..
huhu...

Ryehanna said...

aku lak kalo pakai spec, dah macam makcik2...lgpon xcun ar (xreti pilih frame yg sesuai).
sbb tu lens pun pakai juga. spec ni pakai kalo mls pkai lens jer

ezany said...

rabun rupanya.. xpnah tau pun.. nmpk len mcm sket la kamu pakei spec.. :p

uShop said...

nampak cm cikgu pelatih :P

Ryehanna said...

Ryehana to Ezany: Lorr..kalo xrabut,watpe nak pakai lens mcm sblm2 ni?? xpeka tol la..heheh..
anyway, nmpk len mcm mane tu? lbh cun kaa?? :P

Ryehana to Ushop: Cikgu pelatih?? ermm... comel la tu kot ek?

padi said...

teman da kabo kate mike gmuk..tp mike kate mike slim..tgk bape byk daa mike mkn..isk2..teman ngn majin pon takde mkn byk bebeno mcm mike..tp takpe..kang kalo ader terjmpe mike kat tgah2 jalan kang..kompem teman2 jerit2 mike gmuk lg.wahaha.. :p

Ryehanna said...

Hampeh Padi!
weh..sejak bila lak ko rajin jenguk blog aku nih...

eleh..kome tak cukup makan cos save!!
huhu

Mr. Azman @ Kreuger said...

muahahaha aiyark... aku takut betoi
dengan senyuman nko yang memakai
spek yang baru... keh keh keh
amat meyeramkan...

xceli hang ni memang lawa. tapi
dah adep pakwe ke... miahaha *larik~

AzmanIshak.Com

sickchild said...

ahahahaha. comel gila muka bahagia kau.
syiiok nye makan banyak.
kalau la aku banyak duit.
aku nak makan lagi banyak dari kau. hahaha. nikmat doh.

Ryehanna said...

Ryehana to Kreuger: Menyeramkan??? ade ke patut... T__T
baidewei, soalan yg last tu...erm.. *larikkkk jugakkkkk!~


Ryehana to SickChild: comel ek. mekasih..:">
aku pon kalo perut ni leh diisi lagi, aku isi jugak..wakaka
~dasar kuat melantak~

Lang Legar said...

ingatkan berenti dah jadi model contact lens tue hoho..

uShop said...

cikgu pelatih = kelihatan mesra n lembut tetapi garang!

ye la n comel kot:P

padi said...

kreuger..aku mau tlg menjawab soklan ko bole?heheh..~lari jugak!!ahahah

Pujangga Asmara said...

hahahhaa....riang semacam je..mcm kanak2 ribena...ahaksss

Ryehanna said...

Ryehana to Lang Legar: Haha.. mane der pencen lagi dari jd model lens xbergaji..u nk gajikan ke? hihi

Ryehana to Ushop: Eheheh... :D

Ryehana to Padi: WOI! DIAM!! Ahahahaha...

Ryehana to PUjangga Asmara: Ye ker? hihihi...

Lang Legar said...

musim2 kelembapan ekonomi nie maneley I nak gajikan u la hoho..
kena cari sponsor len nie..

Ryehanna said...

Alah... sponsor 3 pasang lens warna hijau, biru and purple jadi la... aku xnah pakai warna purple tau.. huhu

azman said...

sponsor lari ke?tula..xmo pakai lens kaler merah sgt..hak3..nkmpak janggal la pakai yang de frame.xkiut;p