Friday, February 13, 2009

Kemalasan menyebabkan aku pelupa

bismIllah...


Hari Ahad ni ade test! Malam plak tu! hape la... huh. nyampah aku..

Anyway, hari ni hari yang agak hampeh bagi aku. Kelas pukul 6 petang, tapi pukul 5.35 baru kuar umah. Nasib baik la dah ada motor... so okey la kan. Takdelah lambat.

Sampai-sampai jer, aku park motor kat area makmal kejuruteraan awam. Saje... cos tempat tu yang banyak kosong. Biarla jalan jauh sikit. Exercise. heh

Sesampai je fakulti, aku lupa kelas kat mana. Jadual lak tak bawa. Dahla minggu lepas tak datang kelas, so memang aku tak ingat kelas kat mana. Hampeh je kan.. hehe. Aku tefon kawanku si Najwa aka classmate aku gak la, tapi harammm.. tak berangkat2. For sure tengah tido la tu. Dia selalu jer lambat pegi kelas. Tapi takpelah, since aku dah kenal sangat perangai dia yang tu. Kali keempat aku tefon barulah dia angkat. Sempat plak pesan suh aku copkan tempat duduk.

Masa aku nak ke kelas, tiba-tiba aku rasa ade benda tak lengkap. Macam tertinggal sesuatu. Barulah aku perasan yang aku tak bawak buku teks. Adeh... tertinggal kat motor. Siot jer. Dahlah jauh. Exercise la sangat...

Mahu tak mahu, pergilah jugak aku ke parking motor civil. Berpeluh-peluh dibuatnya. Hampeh.

Sampai-sampai kat kelas, dah pukul 6.05 petang. Nasib baik lecturer tak datang lagi. Pastu, aku baru teringat tentang surat doktor yang aku patutnya bawak and tunjuk kat lecturer. Aku cari-cari dalam beg, harammm tak jumpa. Tertinggal kat rumah. Adoi.. sabo jelah. Ni la padahnye kalau suka sangat tido... asyik tido jer. Bila bangun baru nak kelam-kabut. Abis semua benda nak tertinggal... hisy.

@;--',---


Anyway, masa aku tengah layan lagu-lagu kat dalam Bearshare aku, tetiba aku terdengar lagu kat bawah ni. Cam best lak. Padahal aku bukan minat sangat si Elyana tu. :D

Layan...



Syukur Kusedar - Elyana


Lirik Lagu Syukur Kusedar - Elyana

Mata terpejam
untuk ku tahan
tangis ku linang
berpanjangan
makin ku lawan
makin ku ronta
tangis ku luruh bercucuran

Berkilau cahaya
di ufuk pandangan
masih ku nampakkan
wajahmu..
yang terindu - rindukan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Makin ku lawan, makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu.. tak lagi ku akan…

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

Makin ku pejam
makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu tak lagi ku akan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

:taresmall::taresmall::taresmall:




alhamdulIllah...

7 comments:

ACTUALIZATION OF FITRAH said...

salam kenal sebelumnya.....
emang iya aku sendiri kalau lagi males wahhhhhhhh apapun yang seharusnya indah malah terasa kusut

Faiz said...

finished reading ur blog at 4.44 am.i can predict vaguely wat kinda person u r.but,nevertheless,it's just n assumption.

sincerely.....lot of things in common.

cheerios!

Azraie and The Blog-blog Factory said...

sigh, yeah I slept a lot to lately. Entahla knape... U-hu-hue~

fiezafadilla said...

tido memang nikmat....

Mr. Azman @ Kreuger said...

wahahaha... pelupe gak hang ni kan.
amboih... dok ingat mende laa tuh.
teringat kat pakwe nun jauh disana
ke... haha~ *jgn marah ar.

so macam mane dengan perancangan nak
pegi pangkok ni? jadi ke tak?
aku kompom jadi le ni~ CM pon rasenye
nak join... huhuhuhu...

*nak buat gath terus laa. tempah baju
berbagai... jom join :D

13may said...

http://13maysakitkepala.blogspot.com/2009/02/111.html

Ryehanna said...

To all: Thanx for ur comments! :D