Sunday, February 15, 2009

Semalam yang bersejarah

bismIllah...


Semalam aku kuar. Ajak Nini ikut sekali tapi budak tu sedap megholoh dan malas nak ikut. Hmm.. paksa pun tak nak ikut gak takleh buat ape la.. tapi mesti orang ingat aku berdatingan plak. dahle semalam tarikh 14hb Feb. huhu.. Fyi, I don't celebrate 14 Feb yer.. tarikh suwey dalam hidup aku cos mesti terjadi kenangan pahit. Broke up ngan 1st love... 2nd love...

Anyway, ikuti pembacaan anda untuk mengetahui bagaimana tarikh 14 Feb aku berakhir.

Well... aku pergi kuar makan, tengok Valkyrie dan singgah umah kakak teman yang aku keluar tu. And there is a baby!! Anak saudara temanku itu. Cute giler okey!!

Jangan tertipu dengan rupaku yang berpura-pura baik itu. HAHAHA


Pastu terus nak balik Shah Alam la... Sekali kena langgar dari belakang. Memang pengalaman pertama aku terlibat dalam accident. Kereta yang aku naiki memang tak salah sebab kitorang depan sekali. Ada kereta belakang yang tak sempat brek sekaligus mencium buntut kereta-kereta di hadapan. 5 kereta semuanya. Dari depan; Honda City, Proton Persona, Myvi, Proton Iswara dan blakang sekali BMW. huahua..


Lame giler proses nak mereport, kena soal siasat bla bla bla... Kejadian berlaku dalam pukul 8 malam, tapi aku kuar area balai polis PJ tu dalam 11.30 malam. Giler.. boring nak mampos menunggu. Nak buat camne kan... Nama lagi 5 kereta yang terlibat...




Kemudian, selesai jer settle benda kat balai, kitorang pun nak balik Shah Alam cos nak hantar aku. Lewat giler dah. Then, tetiba aku teringat aku tertinggal sesuatu kat umah kakak temanku itu. Habis... kena patah balik Cheras. Hampeh giler... Sian kat driver ler... huhu... Pas amik barang, baru la balik.

Well, that's how my 14th Feb ended. Giler penat. ARGHHH!!

Oh..aku terlupa sesuatu. Kelmarin (Jumaat), ade orang bagi aku baju kurung. Hadiah sebab dah nak hampir setahun kami kenal.


Mak aku bagi tahu, baju itu dijahit sendiri oleh si pemberi. Alahai... terharunya... Aku tahu si pemberi tak pernah menjahit pun sebelum ni... Sangat sweet. Terima kasih banyak-banyak. Inilah 1st time aku dapat hadiah bermakna macam ni dari seorang lelaki. Mungkin material tak mahal, tapi usaha yang dicurahkan ke atas material itu membuatkan ianya sangat mahal. At least, to me.

I'm so touched.

:pandaGeli_07::pandaGeli_07::pandaGeli_07:

alhamdulIllah...

11 comments:

honey said...

bestnye dpat baju, jahit sendiri plak tu. hehehe.. ana.. dimanakah alamat mu? menunggu ni..

cybernetics mind said...

wahhhh...
hebat tu..
org lelaki jait baju org pompuan...

agak2 bila plak CM
nk dpt hadiah camni plak..
tapi bukan baju kurung lerrrrrrr
kuang3

p/s: org kuat mengholoh tk dapat adiah ker...jam loceng ker...ekekekek

Lang Legar said...

aku tanak tau pasal hal keta exciden..
nak tau pasal pemberi baju kurung yang mencurahkan penuh usaha dan tenaga tue hehe..

BPS said...

kesian... 14/2 ... ter-KISS kereta orang.

Penat? jom relex kaki di USM

http://b-p-s.blogspot.com/2009/02/relax-kaki-di-usm.html

13may said...

hehhe hehhe....

u kiss u pay :D

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mak aii...

dapat baju dari lelaki dan dijahit snediri>

mana nak dapat lelaki gaya ni..alahai...

kereta bersusun cam kuih daa~

Ryehanna said...

To Honey: Alamat? rase2 mcm dah bg kat ym.huhu

To Cybernetics Mind: Ha ah, mmg hebat. lelaki yg jahitkan. dahle kerja si pemberi sgt macho. hahaha

Aik? CM nak hadiah cenggini? Ala.. wifey mesti slalu bg. hehehe..

To Langlegar: Ape yang nak diberitahu ya? (smpai hati xsian pun org eksiden!) aaa... err... cukuplah setakat, dia mmg baik hati dan pandai amik hati. :P

To BPS: HEhehe

To 13may: tapi bukan kami yg kena pay. sape yg langgar kamila. cos kami xlanggar org. huhu

To Zara: Mane nak dpt? Aaa... cari katne ek... kat internet?? hahaha

sickchild said...

ape lagikkk.
kawin la cpat.
hahah jgn lupa ajak akuuu.

Ryehanna said...

senang2 jer ko nak suh aku kahwin.. kahwin ni utk selama2nya... kena pikir masak2 sampai hangus pun xper.. huhu

Lang Legar said...

owh kesian gak same org kena langgar tapi kisah len tue lagi menarik haha..

Ryehanna said...

cehh... xmo citer dah la bab laen2 tu... :D