Monday, March 16, 2009

Tag dari Cik Dnaz

bismIllah...


Aku kena tag dengan Cik Dnaz. Tag nyer kena amik-amik gambar beg duit. Hm.. aku memang suka nangkap-nangkap gambo ni. Cumanya segan sikit cos beg duit aku buruk, dah lama dah. Pastu duit pun takde. Kehkeh. Tapi takpela, buat jela.


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
B. Introduce your purse brand, price & where you buy.
C. Take out whatever its inside your purse.
D. Tagged other 7 persons.
E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.



A.




B.


Brand: Bonia


Price: Aku tak tahu. Purse ni sebenarnya Cikgu Pah yang punya. Then dia bagi aku bila tengok purse aku yang memang layak dihumban ke Sungai Perak. Aku kan tong sampah dan jenis menghargai, orang bagi je aku ambik. Wakaka... tapi knowing Cikgu Pah, aku rasa purse ni dalam lingkungan yang aku tak mampu beli. =D


Where you buy: Tak tahu gak. Umurnya dah bertahun dah...


C. What’s inside your purse?



Berdasarkan nombor-bombor pada gambar:


1. Plaster luka dari Watson’s. (sediakan payung sebelum hujan)

2. Duit yang tak sampai RM30. (ada sapa-sapa nak tambahkan?? Hehe)

3. Kunci ape tah. Aku pun tak ingat.

4. Duit syiling

5. Dog tag pemberian seorang kawan. =) (bkn tag pd anjing yer.tp tag dak army)

6. Kad calendar Bonia

7. Kad pelajar uitm. Yang lama dan yang baru.

8. Kad McD

9. Kad member Kedai DVD Seksyen 7. Haha

10. Kad Popular Bookstore (haruslah ada kan... tapi itu Mr Chubby Cheeks punyer)

11. Lesen motor+kereta

12. Kad McD lagi. Tapi yang Breakfast punyer.

13. Kad BSN Giro

14. Kad Bankislam

15. Bisnes kad company yang aku beli motor bulan lepas.

16. I.C aku daa.. (yang berharga RM100lbh lepas diskaun cos kena denda hilangkan IC)

17. Roadtax motor

18. Gambar passport aku dan sorang pakcik mana tah yang tetiba selitkan gambo dia dalam purse aku. Kalau selit duit, takpe gak. HAHA


Eh…apsal macam tak cukup benda je dalam purse aku ni???

Oh...


Kad MPH aku! Ada dalam purse Nini. ahh mls nk amik gmbr lg.


Itu jela.

Kak Dnaz, saya takde IC Panda. Saya cuma penjaga panda. Hehe.



D. TAG 7 Friends;


- ENCIK AZIZEE (ape ko simpan dlm wallet hah?)

- ENCIK AZMAN ISHAK (gambar tunang for sure ada dlm wallet! Haha)

- ENCIK USHOP (camne eh wallet tuan doktor?)

- CIK ENNY a.k.a SICKCHILD (ade gambo Doremon ke dalam purse dia?)

- ENCIK AIDIL TIPSGODA (byk gmbr aweks tak dlm wallet dia??haha)

- ENCIK MARZUKI JALIL (aku xtau la dia layan ke tak tag ni. Tapi belasah je la)

- CIK SUHAILA a.k.a awek ENCIK MARZUKI JALIL (dak ni selalu sibuk.. tapi tag jelah... Bagi alasan untuk dia update blog. Hehe)


E. Comment on Dnaz’s purse:

Purse yang cantik dan mahal.
Tak mampu lagi la den nak beli dan mempunyai purse mahal-mahal. Bila la nak ada duit sendiri ni... huhu...


Sekian sahaja tag dari Cik Dnaz. =)


Sekian. Tamat sudah Tag Frenzy kali ni. Ingatkan nak update tentang kenduri kat Nilai semalam, tapi kamera tertinggal dalam kereta Mr Chubby Cheeks. ;)


So, tak dapatla update tentang wedding. Tak best la takde gambo kan.. hehe


Till next time..


Salam.





alhamdulIllah...

12 comments:

KampungBoy said...

Wa...macam poket doraemon...mcm2 ada.

ELeEa said...

Hehehe...
Purse sy panjang & besar...
Byk barang...
mostly...resit2 soping yg layak ditong smpahkan...
$...tarak...
err..TIPU!...ada...CIPUT!
Ngengenge

Purse kamu : MAHAL =)

Ryehanna said...

To Kampung Boy: Poket Doremon? rasenya xde la banyak sgt tu...cos purse kecik je..

To EleEa: Utk makluman, sebenarnya segala mcm resit dan kertas2 xberguna dah dibuang sebelum amik gmbr. time tu br la nk kemaskini purse. haha.
same la eleea, mane der duit sgt pun!
Purse tu org len yg empunya dulu.milik org berduit.bukan saya yg beli...:) (dpt 2nd hand je. tapi xper, den suka cos xberapa besar. muat letak dlm poket jeans.

::DNaZ:: said...

Bagus sis..byk tol kad mcd nye..bak sini satu!nge3x

Marzuki Jalil said...

Macam-macam ada. Asal kamu bahagia sudah.

Azraie and The Blog-blog Factory said...

Dogtag? hahaha¬

Ryehana said...

To Dnaz: Hehe..standard. suka makan fast food kan.. nak ke? meh la amik yg Breakfast punyer ni.. kehkehkeh (ajak2 ayam)

To Marzuki: Yup. mmg byk. lg bahagia kalau duit yg banyak. haha

To Azraie: Hihihi.. u shud know who it's from. ;)

Mr. Azman @ Kreuger said...

argh... TAG. oh tidak...
jangan harap le aku nak publish
muke aku dalam ic mahupon dalam
lesen.. hahaha...

*wallet aku burok. nanti aku
beli wallet baru baru aku buat
TAG ni. kekeke.. nanti tuh
bile? nanti ar aku pertimbangkan.

jangan marah ar... insyaallah
aku langsaikan kalau dah ade
wallet baru nanti... ekekek

uShop said...

wahaha sarat gile purse ko.

nanti ko tgk la ape je yg ade dalam wallet Aku. huhu

Ryehana said...

To Mr Azman: Cehh...tunggu beli wallet baru la plak...

To Ushop: Dah tgk dah. kemas giler wallet ko! hahaha

chokilala said...

tengok tu, tengok tu. bila tag yang aku berkenan je, tade sape nak tag aku. huh! majok ahh gini [-(

Ryehanna said...

dah blog ko kan anti-tag. aku pn nak tag ko gak mulanya, tapi riso ko xlayan. dah berlambak aku tag ko tp ko xbuat. muahaha... manela den nk tau yang ko berminat tag cenggini.

xpe, next time ada tag interesting, aku tag ko. ko xbuat jaga, aku geget2 telinga ko. :D