Sunday, March 29, 2009

Tak dapat berkendel lait dinner semalam

bismIllah...


Harap maaf dengan ejaan perosak bahasa pada tajuk entry kali ni. Yang sebetulnya, saya tidak dapat makan malam dengan hanya diterangi cahaya lilin malam semalam.

Yelah, sempena Earth Hour kan. Kot-kot la mapley yang aku pergi tu join tutup lampu. Lehla kot2 ber'candle light dinner'. kehkeh. Tapi tidak. Terang benderang Pusat Komersial Seksyen 7 dilimpahi cahaya dari lampu-lampu kedai. Yang gelap hanya rumah-rumah di atas kedai. huhu..

Aku makan malam dengan Nini, Majin dan Padi. Sebenarnya nak balas balik time Majin belanja dulu... sambil bersembang-sembang untuk release tension sikit. (sebenarnya teringin nak makan satay...byk bunyi plak)



Sedapnyer satay... nak makan lagi ler pasni... =p

Mmm...
Apsal tetiba takde idea nak menaip nih?

Maybe dah lewat sangat. Ngantok la plak...dah nak subuh...

By the way, aku baru beli contact lense baru!! Jenama yang aku tak pernah beli sebelum ni! (cos tergoda dengan promosi dari tukang kedai). Tak silap aku, jenama Icontacts? ntah...luper. aku pakai terus kat kedai. Kotaknye terus humban ke tong sampah..

Gambar yang diambil guna kamera Majin cos tetiba lak henpon aku wat hal xleh amik gambo


Aku tak pernah pakai lens yang ada ring warna hitam kat keliling lense tu. Berfungi supaya mata nampak lebih besar. So, saje ar cuba. Macam okay. Aku beli warna grey tapi entah kenapa kalo amik gambo, nampak macam warna biru lak.


Macam warna biru kan? padahal warna kelabu...


Aku rasa contact lens ni sedap dipakai la. Lagi2 sebab ade ring hitam kat keliling dia...nampak kemas. Then, kalau kita pakai terbalik, leh tau cos warna dia jadi lain... (tapi aku selalunya kalau xselesa maknanye terpakai terbalik la tu)

Pasni leh la beli lagi. Murah pun murah jugak. RM48 sepasang. Okla tu. Kalau Freshlook atau Freshkon, dalam RM50-RM60. Kalau beli kat tempat mahal-mahal, aku pernah kena sampai RM70 pun ada... ( dulu... masa jenjalan kat Sunway Pyramid and Queensbay Mall)

Oh well... you've seen the eyes (byknye mataaaaa.. hahaha).

What do you think? *winks*



alhamdulIllah...

17 comments:

Maza's said...

Salam...selamat pagi... wow, cantik gak ek pakai kontek len tu... kekekeke... xrosak mata ke?

uShop said...

memang nampak lagi kemas jename ni. n mate ko yg bulat tu nampak lagi bulat 8.

adekah ko perasan mate kiri ko lebih kecik dari kanan?

padi said...

adekah situasi semalam menyebabkan majin teringat kesah lame??haha

Idalara said...

wah..ryehana..sedapnya makan satay...kalau akak nk makan satay kenalah g kajang..tapi taklah jauh dr tmpt akak ni..psstt..hendsome mamat2 tu..mana satu ryehana punya..hehehe..
cantiklah pakai cntct lens tu..akak nak cuba try test lah.. kaler biru gitu...mau terkejut mak abah akak..bila lak minah ni tukar kaler mata...

Ryehana said...

To Maza: Insya Allah tak rosak. lgpon dh mmg rabun...

To Ushop: aku tau mata kiri mg lbh kecik...slalunya dpt cover... hmm.. salah angle kali ni. heheh...but i think it's normal.org len pon cmtu gak.:P

To Padi: Apakah maksud ko???

To Idalara: Hensem ker?? hahahaha... diorg ni kawan jelah,kak... bukan pakwe! sorang tu dah berpunya, sorg lagi single. :P

ttg lens tu, ana bukan beli warna biru sebenarnya... tapi warna kelabu. ntah knp dlm gmbr nmpk mcm warna biru plak. xmo dahle beli warna biru... striking giler. haha

apa slhnye sekali sekala buat perubahan ckit. mesti muka nampak lain bila pakai lens kaler2... XP

uShop said...

yup, memang sume orang ade asyimmetry. ia adalah hukum alam xD

wana said...

seriesshit cun ohh contact lens tue.. huhu.. ni yg rasa nak beli neh.. sis pkai ari2 ke..??

Ryehana said...

To Ushop: Heheh. aku tau tu.

To Wana: Beli ler wana. sure faris suke!! hak hak

i pakai time kuar nk gi jenjalan or ke kelas jer..kalo kat umah n kuar makan dekat2 umah, pakai spek. huhu

Lang Legar said...

cantek2 kaler grey tukar jadi biru..I like..

anarm said...

matamu biru.. bukan kelabu.. hehe..

ViNN said...

ko diam mok..aku curi awek ko kang..hahahha

Ryehana said...

To LangLegar: I like them too! heheh

To Anarm: Grey but blue? :P

To Vinn@MAjin: Apakah??

Mr PenyuBiru said...

memula baca,menambahkan lagi mengantuk mata yang ada ni. tapi lepas tengok banyaknye gambor mata, terus mata aku bulat sebulat mata dalam gambor tersebut.haha

Ryehana said...

hahaha...
mata penyu mane der bulat mcm dlm gmbo ni ler.. wekk :P

ebeniza said...

cam kenal je sumer2 dlm gambar tuh..majin sure teringat kisah2 lama..hahaha..xley blah..

Anonymous said...

yeke ni pakai lens?ke gune photoshop je edit2..ahaks

-brad-

Ryehana said...

To Ebeniza: Ape plak xkenal kan? hihihi...

To Anon@Brad: Pakai lens ler.. xnmpk lense case tu... huhu... lgpon mane la terer nk edit2 gambo